Τι αλλάζει σε μισθούς, συντάξεις, εισφορές το 2019

allages-2-19-eisfores-misthoi

Οι αλλαγές αφορούν πάνω από 2,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους

Δέκα αλλαγές έρχονται από το 2019 σε μισθούς, συντάξεις και εισφορές. Η νέα χρονιά διαμορφώνει νέο τοπίο σε ασφαλιστικό και εργασιακά και οι αλλαγές αγγίζουν πάνω από 2,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Οι βασικότερες αλλαγές αφορούν στην αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα παρασύρει μια σειρά από αμοιβές και επιδόματα, όπως προϋποηρεσίας, γάμου κ.λπ, στον επανυπολογισμό των συντάξεων, αλλά και στο νέο καθεστώς των «τίτλων κτήσης» οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την είσπραξη αμοιβών.

Επίσης, διαμορφώνεται ένας νέος χάρτης ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυταπασχολούμενους και αγρότες, ενώ αλλάζουν και οι προϋποθέσεις για εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι αλλάζουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εκτός από ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων που είχαν συμπληρώσει τα όρια πριν μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σε αυτά που έρχονται το 2019, θα πρέπει να προσθέσουμε και τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα γίνουν βελτιώσεις στις συντάξεις χηρείας, οι οποίες πρέπει να αφαιρεθούν το Μάϊο από εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους μετά τις αλλαγές που έγιναν  με το νόμο Κατρούγκαλου, καθώς και την νεά περικοπή και κατάργηση του ΕΚΑΣ αλλά και την επιδότηση εισφορών για νέους έως 24 ετών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoik

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών βάζουν τέλος στα σενάρια για νέα περαίωση – Αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές στους φόρους ακινήτων για να μην προκύψουν επιβαρύνσεις από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες