Ευρωζώνη: Σε χαμηλό εξαμήνου ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης

nikkei-officially-enters-correction

Yποχώρησε κατά 1,6 μονάδες στις 112,6 μονάδες έναντι του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες

Πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος, ο οποίος μετράει την οικονομική εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, υποχώρησε κατά 1,6 μονάδες στις 112,6 μονάδες έναντι του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Οι οικονομολόγοι προσδοκούσαν μείωση του δείκτη, πιο περιορισμένη ωστόσο στις 113,3 μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, ο δείκτης παραμένει σε σχετικά υψηλό επίπεδο παρά την πτωτική τάση. Τον Δεκέμβριο είχε φθάσει στις 115,3 μονάδες, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών.

Το επιχειρηματικό κλίμα σε ό,τι αφορά τον τομέα της μεταποίησης, επίσης μειώθηκε κατά 0,14 μονάδες στις 1,34 μονάδες τον Μάρτιο. Και εδώ, οι οικονομολόγοι ανέμεναν πιο περιορισμένη πτώση στις 1,36 μονάδες. Τον Δεκέμβριο, ο δείκτης είχε φθάσει στο υψηλό των 1,59 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fgfXL

Ως δείγμα ενθαρρυντικό για το μέλλον και την αναγέννηση της ναυπηγοεπισκευής στην Ελλάδα, εν όψει και της πώλησης των ναυπηγείων της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά, θεωρεί ο Μιχάλης Λάμπρος, από τα εμπειρότερα στελέχη της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, τη δραστηριοποίηση του Νεωρίου υπό της ΟΝΕΧ.

waaw_XL

Τη μετεξέλιξη του ομίλου SIA εντός της επόμενης τριετίας από εξειδικευμένο παίκτη επεξεργασίας καρτών στην ανάδειξη του σε πανευρωπαϊκό leader στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών και της τεχνολογίας θέτει ο διευθύνων σύμβουλος Νικόλα Κορντόνε με την ενεργοποίηση του μεσοπρόθεσμου πλάνου ανάπτυξης που εγκρίθηκε απ' το ΔΣ.