Το δύσκολο έργο του προσδιορισμού των νέων αντικειμενικών αξιών

Το δύσκολο έργο του προσδιορισμού των νέων αντικειμενικών αξιών

Για «ευγενική προσφορά στην πολιτεία χωρίς ουσιαστικό όφελος» κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς

«Όσοι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον, ουσιαστικά κάνουν ευγενική προσφορά στην πολιτεία, χωρίς ουσιαστικό οικονομικό όφελος». Αυτό δηλώνει ο  κ. Μπάμπης Χαραλαμπόπουλος, επιστημονικός σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων  SOLUM Property Solutions,  ορκωτός εκτιμητής και τέως Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής, σε συνέχεια του καθορισμού από την Πολιτεία της διαδικασίας με την οποία θα επικαιροποιηθούν οι αντικειμενικές αξίες που εξακολουθούν σήμερα να αναφέρονται στο 2007, κατά κανόνα.

«Έκτοτε έχει μεσολαβήσει η οικονομική κρίση που έχει φέρει … τα πάνω κάτω σε όλη την οικονομία της χώρας και φυσικά στο χώρο της αγοράς ακινήτων. Έτσι αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν οι πιστοποιημένοι εκτιμητές που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι θα εισηγηθούν τις τιμές ζώνης (Τιμή ενός Μ2, καινούργιου διαμερίσματος πρώτου ορόφου, με μία πρόσοψη και με εμβαδόν περί τα 75 Μ2 η περί τα  100 Μ2 για μονοκατοικία). Οι εκτιμητές θα είναι 4 ανά ζώνη και οι εισηγήσεις τους θα διασταυρωθούν με άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο, ώστε αυτό να καταλήξει στην τελική απόφαση για τις τελικές τιμές ζώνης, λαμβάνοντας ίσως υπόψη και άλλες παραμέτρους, όπως και κατά το παρελθόν. Η όλη εργασία είναι πολύ δύσκολη και πολύ πιεσμένη χρονικά και οικονομικά», αναφέρει ο κ. Χαραλαμπόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Mg

Ωραια ! Να μην την πάρεις την σύνταξη αλλά και να επιστραφούν όλες οι εισφορές που σου παρακρατήθηκαν γι αυτήν !

Υπάρχει λόγος

που βιάζονται. Οι νέες τιμές είναι για το περιουσιολόγιο και τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων (σύστημα Αυστραλίας). Σενάριο Α': έχεις σπίτια, χωράφια, οικόπεδα, χρυσαφικά όλα μαζί μέχρι 25.000 ευρώ συν καταθέσεις, αμοιβαία κεφάλαια, μετρητά, μετοχές όλα μαζί μέχρι 9.000 ευρώ συν εισοδήματα από ενοίκια, ελιές, τσίπουρα, μέλι, μερίσματα κλπ όλα μαζί μέχρι 200 ευρώ το μήνα; Δεν θα έχεις καμία μείωση στη σύνταξη! Σενάριο Β': έχεις αντίστοιχα 250.000 ευρώ, 250.000 ευρώ, 1000 ευρώ/μήνα; Χάνεις σχεδόν όλη τη σύνταξη! Οι υπόλοιπες περιπτώσεις περιουσίας συν εισοδήματος πέφτουν ανάλογα ανάμεσα στα σενάρια Α' και Β'.

ΚΑΝ.ΕΠΕ. και ασφάλιση κτηρίων

Ακόμα να αρχίσει η διαδικασία με την ασφάλιση των πολύ παλιών κτηρίων, δηλαδή όσων δεν έχουν αντισεισμικό κανονισμό του 1985. Για να περάσουν από ΚΑΝ.ΕΠΕ. (στατικές επισκευές και στατικές ενισχύσεις) θα χρειασθεί κάποια δεκαχίλιαρα ευρώ ανά κτήριο. Τότε θα δούμε ακόμη μία πτώση τιμών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης