«Βουτιά» άνω του 2% για Nasdaq - «Εκτόξευση» 45% για Vix

«Βουτιά» άνω του 2% για Nasdaq - «Εκτόξευση» 45% για Vix

Oι αναλυτές εκτιμούν ότι ο νέος γεωπολιτικός κίνδυνος που έχει εμφανιστεί, αναγκάζει τους επενδυτές να «ξεχάσουν» την πολύ καλή πορεία των εταιρικών μεγεθών β' τριμήνου, αν και οι αντιδράσεις τους θεωρούνται από αρκετούς αρκούντως ψύχραιμες

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι αμερικανικές μετοχές, μετά και τις νέες φραστικές απειλές του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενάντια στη Β. Κορέα, με τους επενδυτές να ανησυχούν για το ενδεχόμενο να υπάρξει και ουσιαστική κλιμάκωση της όλης κόντρας, αν και οι αναλυτές -οικονομικοί και πολιτικοί- εμφανίζονται περισσότερο συγκρατημένοι ως προς αυτό το ενδεχόμενο.

Πτώση 203 μονάδων ή 0,92% για τον Dow Jones στις 21.844 μονάδες, με τη μετοχή της Goldman Sachs να εμφανίζει τις μεγαλύτερες απώλειες, οι οποίες ξεπέρασαν το 2%.

Στο 1,4% οι απώλειες για τον S&P 500 στις 2.438 μονάδες, ενώ το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε η υψηλή τεχνολογία, με τον δείκτη Nasdaq να αποδυναμώνεται 2,13% και να φθάνει στις 6.216 μονάδες.

Οι έντονες ανησυχίες των επενδυτών αποτυπώνονται με τον καλύτερο τρόπο στην εντυπωσιακή πορεία του δείκτη μεταβλητότητας ή «φόβου» Vix, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 45% για να φθάσει στις 16,11 μονάδες.

«Εάν παρατηρήσει κανείς τη συνολική εικόνα της αγοράς, θα δει ότι καταγράφηκε sell-off σε όλους τους κλάδους», τόνισε ο Paul Springmeyer, επικεφαλής επενδύσεων στη μονάδα Private Client Reserve, της U.S. Bank.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο νέος γεωπολιτικός κίνδυνος που έχει εμφανιστεί, αναγκάζει τους επενδυτές να «ξεχάσουν» την πολύ καλή πορεία των εταιρικών μεγεθών β' τριμήνου, αν και οι αντιδράσεις τους θεωρούνται από αρκετούς αρκούντως ψύχραιμες.

«Εκτιμούμε ότι ο «πόλεμος» θα παραμείνει λεκτικός και κάποια στιγμή θα χαθεί από τα πρωτοσέλιδα. Πάντως εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα περαιτέρω πτώσης των μετοχών», εκτιμά ο Michael Shaoul, επικεφαλής της Marketfield Asset Management.

Σαφώς τα ιδιαίτερα θετικά εταιρικά μεγέθη τριμήνου, με το μεγαλύτερο μέρος των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 να έχουν ανακοινώσει είτε πωλήσεις είτε κέρδη άνω των εκτιμήσεων, φαίνεται να αποτελούν ένα καλό στήριγμα για την αγορά, στο οποίο μπορεί να επιστρέψει σε περίπτωση που υπάρξει αποκλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Η φούσκες σκάνε

Ο πολεμος ερχεται

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ERT_Mundial2018

Τι και αν βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης το μήνα που διεξάγονταν το Μουντιάλ της Ρωσίας; Τι και αν ο τελικός έφτασε κατά μέσο όρο το 63%, πιάνοντας μάλιστα και το απίθανο για τα τηλεοπτικά χρονικά 74,6%.

pleonasma_arthro2

Ο προϋπολογισμος εμφάνισε πλεόνασμα και στο πρώτο εξάμηνο, χάρη στη μείωση των κρατικών δαπανών -ακόμα και εκείνων που προορίζονταν για επενδύσεις. Στα έσοδα, όμως, δεν καταγράφεται πια η υπεραπόδοση που τροφοδοτούσε το πλεόνασμα.

20
nammos

Η ΑΑΔΕ εκσυγχρονίζεται όσο και τα οργανωμένα κυκλώματα που δρουν ήδη στη χώρα μας, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους και το πιο προηγμένο software, για να διαπράττουν και να συγκαλύπτουν τη φοροδιαφυγή

9
airbnb23

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Airbnb να ευθυγραμμίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους κοινοτικούς κανόνες – Με κυρώσεις προειδοποιεί η αρμόδια Επίτροπος 

8