Από τις 5 Ιουλίου έρχεται το καινούργιο 50ευρω

Από τις 5 Ιουλίου έρχεται το καινούργιο 50ευρω

Το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ παρουσιάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα στις 5 Ιουλίου. Θα τεθεί σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2017

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
(ΕΚΤ) και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ –το Ευρωσύστημα– θα παρουσιάσουν επισήμως στο κοινό το τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ της νέας σειράς «Ευρώπη» στις 5 Ιουλίου 2016.

Το νέο τραπεζογραμμάτιο προγραμματίζεται να τεθεί σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2017.

Οι κατασκευαστές εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων, οι ενώσεις των ενδιαφερόμενων κλάδων και η ΕΚΤ υπέγραψαν μνημόνιο συνεννόησης προκειμένου να τονίσουν τη δέσμευσή τους να διασφαλίσουν ότι τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης και έκδοσης εισιτηρίων καθώς και άλλα μηχανήματα που δέχονται τραπεζογραμμάτια θα δέχονται το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ από την ημερομηνία εισαγωγής του. Δεσμεύτηκαν επίσης να ενημερώσουν τους πελάτες, τους εταίρους, τους υπαλλήλους τους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς σχετικά με το νέο τραπεζογραμμάτιο.

«Εμείς, το Ευρωσύστημα και οι συνεργάτες μας από τους ενδιαφερόμενους κλάδους, έχουμε ξεκινήσει έγκαιρα τις προετοιμασίες για την εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου των 50 ευρώ με σκοπό να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες ούτως ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να χρησιμοποιούν τα νέα τραπεζογραμμάτιά τους παντού, χωρίς προβλήματα, από την ημερομηνία που αυτά θα τεθούν σε κυκλοφορία», δήλωσε ο Ton Roos, επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζογραμματίων στην ΕΚΤ.


Δείτε περισσότερα στο newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Γιώργος

Προσωπικά έχω ταξιδέψει σε 6 χώρες της Ευρώπης:Ιταλία,Ισπανία,Ολλανδία,Γαλλία,Ρουμανία,Σερβία.Η Ελλάδα είναι μακράν η ποιό φθηνή χώρα μετά τη Ρουμανία και τη Σερβία.Για πηγαίνετε να πάρετε ψωμί και γάλα στη Γαλλία ή στην Ιταλία και μετά μιλάτε περί ακρίβειας στην Ελλάδα.Είμαστε απο τις ποιο φθηνές χώρες της Ευρώπης.

Λούλης

Ακόμη και αφού λάβεις υπόψη την διαφορά κατά κεφαλήν ονομαστικού ΑΕΠ και μισθών, καθώς και του διαθέσιμου μετά φόρων εισοδήματος; Τότε θα δεις να αλλάζει άρδην η εικόνα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης