Credit Suisse: Εκτινάχθηκαν τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας

Credit Suisse: Εκτινάχθηκαν τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας

Οι Financial Times έγραψαν ότι η Credit Suisse απευθύνθηκε ήδη στην Κεντρική Tράπεζα της Ελβετίας για στήριξη - Το διέψευδε νωρίτερα ο πρόεδρός της

Credi
Στα ύψη εκτινάσσεται το κόστος ασφάλισης έναντι πιθανής χρεοκοπίας της Credit Suisse -γνωστό και ως CDS- εν μέσω των έντονων ανησυχιών για τη βιωσιμότητα της ελβετικής τράπεζας. 

Η τελευταία καταγεγραμμένη τιμή των CDS της Credit Suisse διαμορφώθηκε στις 835,9 μονάδες βάσης την Τρίτη, ωστόσο το πρωί της Τετάρτης οι traders είδαν τα μονοετή CDS της ελβετικής τράπεζας να σκαρφαλώνουν έως και τις 1.200 μονάδες βάσης, σύμφωνα με δύο ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Σημειώνεται ότι μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση μεταξύ των τιμών που βλέπουν οι traders και εκείνων που δημοσιοποιούνται σε περιόδους έντονης δραστηριότητας. 

Η αναταραχή προκλήθηκε μετά την παρέμβαση του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse, δηλαδή της Saudi National Bank, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο να «ρίξει» περισσότερα χρήματα στην τράπεζα, καθώς δεν επιθυμεί το ποσοστό της να ξεπεράσει το όριο του 10% (σήμερα βρίσκεται στο 9,9%).

Λίγο νωρίτερα και ο πρόεδρος της Credit Suisse, Άξελ Λίμαν, είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας, ξεκαθαρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται στην ατζέντα. Ωστόσο, το απόγευμα της Τετάρτης οι Financial Times έγραψαν ότι η  Credit Suisse απευθύνθιηκε στην Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας. 

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την πρόσφατη χρεοκοπία των αμερικανικών τραπεζών Silicon Valley και Signature, πυροδότησε ένα ευρύ κύμα ρευστοποιήσεων, με τη μετοχή της ελβετικής τράπεζας να φθάνει στο -25% και να σημειώνει νέο ιστορικό χαμηλό.

Μάλιστα, οι χρηματιστηριακές αρχές αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη διαπραγμάτευση της μετοχής, ενώ το ίδιο έπραξαν τόσο για τη μετοχή της Societe Generale, όσο και για τις μετοχές ορισμένων ιταλικών τραπεζών, οι οποίες επίσης δέχονταν εκτεταμένες πιέσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Μίμης Παπαϊωάννου: Όταν ετοίμαζε βαλίτσες για τη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέληξε σε περιοδεία με τον Καζαντζίδη

TikTok: «Θα σε δώσω στον μπόγια» - Απειλούν… τα σκυλιά τους και γίνονται viral – Βίντεο

Ηλεία: Η γιαγιά είδε τον οικογενειακό φίλο να χαϊδεύει την 10χρονη εγγονή της - Χειροπέδες σε 65χρονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης