ΗΠΑ - Πληθωρισμός: Η αγορά εργασίας «πονοκέφαλος» για τη Fed, εν αναμονή των πρακτικών οι αγορές

ΗΠΑ - Πληθωρισμός: Η αγορά εργασίας «πονοκέφαλος» για τη Fed, εν αναμονή των πρακτικών οι αγορές

Κύριο ρόλο θα παίξουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία της αγοράς εργασίας, σύμφωνα με τον Τζερόμ Πάουελ - Δύσκολη η «ομαλή προσγείωση» της αμερικανικής οικονομίας - Τα επιτόκια θα ξεπεράσουν το 5% μέχρι το τέλος του έτους, εκτιμούν οι αναλυτές

usa_powell
Η Fed πρόκειται να παρουσιάσει τους λόγους για τους οποίους ανησυχεί πως ο πληθωρισμός θα αποδειχθεί δύσκολα αντιμετωπίσιμος, δημοσιεύοντας την καταγεγραμμένη συνεδρίαση της FOMC του περασμένο μήνα. Μετά από τη συνεδρίαση της 13-14ης Δεκεμβρίου, τα μέλη της Fed ανακοίνωσαν πως ο πληθωρισμός θα κυμανθεί σε υψηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα το 2023, αυξάνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών πως τα επιτόκια της Fed θα ξεπεράσουν το 5%.

Η αρχική εκτίμηση των στελεχών της Fed προέβλεπε πως ο πληθωρισμός θα κυμαινόταν στο 3,1% στα τέλη του 2023, σε αντίθεση με την καθ’ όλα πιο αισιόδοξη πρόβλεψη της Wall Street πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί γρηγορότερα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μετά τη συνεδρίαση του περασμένου Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, είχε δικαιολογήσει την απαισιόδοξη πρόβλεψη των ρυθμιστών στην σταθερότητας της αγοράς εργασίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον κλάδο των υπηρεσιών.

«Η ανοδική επικαιροποίηση των πληθωριστικών εκτιμήσεών τους αποτελεί έκπληξη», τόνισε ο αναλυτής της NatWest Markets, Κέβιν Κάμινς, προσθέτοντας πως «τα μέλη της FOMC φαίνεται πως συμφωνούν πως τα επιτόκια πρέπει να ξεπεράσουν το 5% για τον περιορισμό του πληθωρισμού σε ανεκτά επίπεδα».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

«Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση» έδειξε η ιατροδικαστική για τον θάνατο του 16χρονου Τόπαλου

Συνωμοσία πίσω από τον θάνατο της Νταϊάνα βλέπει ο πρίγκιπας Χάρι στο νέο του βιβλίο

Βίντεο: Επιβάτης προειδοποιεί τον πιλότο πριν τη σύγκρουση των ελικοπτέρων στην Αυστραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης