Βιολέτα Ίκαρη: Εκπληρώνω όνειρο ζωής τραγουδώντας μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου!
Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Βιολέτα Ίκαρη - «Βράδυ Σαββάτου» από 2 Νοεμβρίου και για 10 Σάββατα στο ANODOS Live Stage της οδού Πειραιώς 183
Ματίνα Νταλλαρή
Τα live του Βασίλη Παπακωνσταντίνου είναι μία ανεπανάληπτη εμπειρία που πρέπει να τη ζήσεις για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης θα είναι φέτος πιστός στο ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό! Θα τον βλέπουμε κάθε «Βράδυ Σαββάτου» από 2 Νοεμβρίου και για 10 Σάββατα στο ANODOS Live Stage της οδού Πειραιώς 183.
Μαζί του στη σκηνή για πρώτη φορά η Βιολέτα Ίκαρη, μια νέα και πολλά υποσχόμενη φωνή με πολλές συνεργασίες ήδη στο ενεργητικό της και με την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου», που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Το protothema.gr συνάντησε τη Βιολέτα, η οποία μας μίλησε για όσα ετοιμάζουν με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. «Στις 2 του Νοέμβρη ξεκινάμε τις εμφανίσεις μας στο Άνοδος live stage που βρίσκεται στην Αθήνα, στην οδό Πειραιώς, για λίγες μόνο παραστάσεις και ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα από τραγούδια του Βασίλη που έχουν γράψει ιστορία, διασκευές-εκπλήξεις και τραγούδια από τις πρόσφατες δουλειές μας: "Μπλέξαμε" και "Έλα και ράγισε τον κόσμο μου". Θα τραγουδάνε μαζί μας οι ταλαντούχοι: Αποστόλης Μόσιος και Μαίρη Μπρόζη».
Πώς νιώθετε που θα βρεθείτε μαζί του επί σκηνής;
Δε μπορώ να σας περιγράψω το πόσο θαυμάζω αυτόν τον καλλιτέχνη και το πόσο τυχερή νιώθω για αυτή τη συνεργασία. Κρατάω ακόμα μπλουζάκια με στάμπα τον Βασίλη, φθαρμένα CD του που δεν παίζουν πια από την πολυκαιρία και τη χρήση, και το χαρτάκι που μου έγραψε κάποτε το email του για να του στείλω το τραγούδι που τελικά είπαμε παρέα στον δίσκο μου. Αυτός ο άνθρωπος, με τις ερμηνείες του, φώτιζε για μεγάλο διάστημα την πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής μου. Μέχρι και σήμερα, όταν τον ακούω να τραγουδάει, νομίζω ότι μου μιλάει η ψυχή του. Εκπληρώνω όνειρο ζωής!
Μπήκατε ορμητικά στην ελληνική μουσική σκηνή. Πώς το βιώσατε εσείς αυτό;
Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοιες εξελίξεις στην πορεία μου και δεν είμαι σίγουρη αν όλα αυτά τα ζω ή αν τα ονειρεύομαι, αλλά μου είναι ξεκάθαρο ότι, αν κάτι έχω καταφέρει, αυτό το οφείλω στα τραγούδια που επέλεξα για τον δίσκο μου και στους ανθρώπους μου, που πίστεψαν σε μένα και με στήριξαν. Μία καλή φωνή δε φτάνει για να επιβιώσει ένας τραγουδιστής, χωρίς καλό τραγούδι και παρέα δεν προχωράει κανείς.
Τι ετοιμάζετε για το μέλλον;
Μόλις κυκλοφόρησε οπτικοποιημένο το τραγούδι «Απέραντη ερημιά» με τη συμμετοχή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, από τον δίσκο «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου», σε στίχους της Σμαρούς Παπαδοπούλου και μουσική που έγραψα παρέα με τον Βαγγέλη Καραπέτρο, αλλά και η συμμετοχή μου στο δίσκο του Βασίλη «Μπλέξαμε» με το τραγούδι «Αμαρτωλό» σε στίχους της Γαλάτειας Καζαντζάκη και μουσική του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και έχω αφιερωθεί στις ετοιμασίες για τις κοινές μας εμφανίσεις στην «Άνοδο», ενώ ταυτόχρονα οργανώνω τον επόμενο δίσκο μου και κάποιες προσωπικές εμφανίσεις σε επαρχίες, που θα ξεκινήσουν από Γενάρη.
Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους, όσοι αισθάνονται, όπως ο Βασίλης, ατίθασοι και νέοι στην καρδιά, συγκινούνται, προβληματίζονται, ζουν με τρυφερότητα και ροκ διάθεση. Πάντα μαζί τους οι μόνιμοι συνεργάτες του Βασίλη, σε ενορχηστρώσεις Αντρέα Αποστόλου, καθώς και οι φωνές του Απόστολου Μόσιου και της Μαίρης Μπρόζη.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.