«Η θάλασσα ανάμεσα στην ψυχή μου»: Ένα πρωτοποριακό ροκ μιούζικαλ στη Στέγη

«Η θάλασσα ανάμεσα στην ψυχή μου»: Ένα πρωτοποριακό ροκ μιούζικαλ στη Στέγη

Θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 13 Μαρτίου και θα παρουσιάζεται για τρεις μέρες

Ραεντ_Γιασιν
Τί θα έλεγε, άραγε, ένα ταριχευμένο ζώο, αν μπορούσε να μιλήσει; Ποια θα ήταν τα μηνύματα ζωής που θα περνούσε στους ανθρώπους για τη ζωή και τον θάνατο και κατά πόσο αυτή η εξομολόγησή του θα επηρέαζε τη στάση μας απέναντι στον πλανήτη; Ερωτήσεις στα παραπάνω αλλά και σε πολλά ακόμη καίρια ερωτήματα θα δοθούν μέσα από την φιλόδοξη παράσταση με τίτλο «The Sea between My Soul» («Η θάλασσα ανάμεσα στην ψυχή μου») που θα φιλοξενηθεί στη Στέγη, από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα παγκόσμια πρεμιέρα, ένα ροκ μιούζικαλ, το οποίο ο περιζήτητος Λιβανέζος εικαστικός και μουσικός  Ράεντ Γιασίν δημιούργησε μετά από ανάθεση που τού έγινε από τη Στέγη, μια παράσταση μαύρου χιούμορ που στοχεύει όχι μόνο στο να ευαισθητοποιήσει το κοινό αλλά, κυρίως, στο να το παρακινήσει να στοχαστεί σχετικά με το μέλλον της ζωής και του πλανήτη μας.
Πρωταγωνιστές της πολυαισθητηριακής αυτής παράστασης, η οποία συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, την πραγματικότητα με τη φαντασία και τη ζωή με το θάνατο, είναι ζώα της Μεσογείου που ταριχεύτηκαν καθένα από τα οποία διηγείται τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Όλες οι ιστορίες του μαζί συνθέτουν μια κραυγή αγωνίας για το δυσοίωνο μέλλον.

«Όπως ακριβώς τα ζώα έχουν απωθηθεί από το κάδρο μας στη σύγχρονη εποχή, το ίδιο ισχύει και για τον ίδιο τον θάνατο. Μας προκαλεί δυσφορία να βλέπουμε κατάματα τον θάνατο, παρότι ο άνθρωπος είναι αυτός που ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο. Όλο και περισσότερο αποκρύπτεται από εμάς η όψη του θανάτου, καθώς αποφεύγουμε με κάθε δυνατό τρόπο να τον αντικρίσουμε. Όσο ενοχλητικό κι αν είναι, τα συγκεκριμένα ζώα ενσωματώνουν μια αληθινή αναπαράσταση του θανάτου, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο» υπογραμμίζει ο δημιουργός και σκηνοθέτης της παράστασης Ραέντ Ρασίν και προσθέτει με νόημα: «Προκειμένου να αφηγηθεί κανείς μια ιστορία για τον θάνατο, δεν υπάρχει καλύτερος αφηγητής από τους ίδιους τους αποθανόντες. Σαν να έχουν αναστηθεί από ένα άγνωστο παρελθόν, αυτά τα ζώα εξιστορούν το μοιραίο ταξίδι τους μιλώντας από μια διάσταση πέρα από αυτήν που ξέρουμε. Απομακρυσμένα από το φυσικό ενδιαίτημά τους και εκτοπισμένα σε ένα αστικό τοπίο, κάπου κοντά στη θάλασσα, η εμφάνισή τους κατ’ αυτό τον τρόπο προφητεύει τρόπον τινά την τρέχουσα σκοτεινή στιγμή των καιρών μας».

Την μουσική της παράστασης υπογράφει ο Άλαν Μπίσοπ, ιδρυτικό μέλος του πειραματικού και πρωτοποριακού συγκροτήματος από το Σιάτλ των ΗΠΑ «Sun City Girls», το οποίο έχει διαγράψει μια σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή τριών σχεδόν δεκαετιών και διαθέτει πενήντα δισκογραφικές κυκλοφορίες στο ενεργητικό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης