Έλενα Βασιλειάδη: Το λαϊκό πάλκο αναβιώνει στο Cabaret Voltaire και το Mingus

Έλενα Βασιλειάδη: Το λαϊκό πάλκο αναβιώνει στο Cabaret Voltaire και το Mingus

Η ερμηνεύτρια του παλιού λαικού ρεμπέτικο-σμυρνέικου ερμηνεύει με αξιοσημείωτο ταμπεραμέντο και Θρακιώτικα, Βουλγάρικα, Τούρκικα, Τσιγγάνικα, Ρουμάνικα, Σέρβικα
Πορτογαλικά και Ισπανικά τραγούδια

vasileiadoy-2
vasileiadoy-1
Η Έλενα Βασιλειάδη είναι ερμηνεύτρια παλιού λαικού και ρεμπέτικου-σμυρνέικου  τραγουδιού.
Με την ίδια ευελιξία και δεξιοτεχνία κινείται σε αυτό που αποκαλούμε έθνικ μουσική. Τραγουδά τουρκικά, πορτογαλλικά, ισπανικά κ.α με αξιοπρόσεκτο ταμπεραμέντο και προσωπικό ύφος.
Η καταγωγή της είναι από την Κομοτηνή. Δραστηριοποιήθηκε μουσικά στην Θεσσαλονίκη και στο εξωτερικό, ενώ φέτος την υποδεχόμαστε στην Αθήνα.
Ετοιμάζει καινούρια τραγούδια καθώς εμφανίζεται μια φορά την εβδομάδα στο Mingus, Σκουφά 52  Κολωνάκι με τον Αλέξανδρο Ελευθεριάδη (μπουζούκι) και τη Ράνια Γκικοπούλου (κιθάρα).
Στις 30 Δεκέμβρη οι ομάδες Ρεμπετουάρ και Κοντέρ, επιχειρούν μια αναβίωση λαικού  πάλκου στο Cabaret Voltaire , Μαραθώνος 30 στο Μεταξουργείο.
Θα είναι μια βραδιά με λαικορεμπέτικα τραγούδια, γλέντι, δωράκια και θεατρικά ενσταντανέ!
Κλείσιμο
rempetiko-2


Ποια είναι η Έλενα Βασιλειάδη

Η Έλενα  Βασιλειάδη γεννήθηκε στην Κομοτηνή.
Σπούδασε Συντήρηση Έργων Τέχνης και Μηχανογραφημένη λογιστική.
Ασχολήθηκε εθελοντικά με τη διοργάνωση  πολιτιστικών εκδηλώσεων  του Κέντρου Λαικών Δρωμένων, με το ραδιόφωνο & τη δημοσιογραφία σε τοπικό επίπεδο.
Παρακολουθεί μαθήματα θεάτρου στο εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής με τον Δ.Παπασταμάτη.
Την κερδίζει όμως το τραγούδι και το  2002 ξεκινά  να τραγουδά με την
"Παραδοσιακή Βαλκανική Ορχήστρα Κομοτηνής”
 (Διεύθυνση : Ηλίας Ιωαννάκης)
τραγούδια, Θρακιώτικα, Βουλγάρικα, Τούρκικα, Τσιγγάνικα, Ρουμάνικα, Σέρβικα.
Με την ορχήστρα συμμετέχουν  στο Φεστιβάλ Τροίας στο Τσανάκαλε, σε περιοδεία στην Κρήτη  και σε συναυλία στη Μεγάλη του Γένους Σχολή / Κωνσταντινούπολη  με τον Λάκη Χαλκιά.
Στο Ετήσιο Φεστιβάλ Οργανοποιίας στο Saint Chartier / Κεντρική Γαλλία , συμπράττει με τους Shekkoyoh.
Συμμετέχει σε συναυλία του Θανάση Γκαιφύλλια στη Νομική Κομοτηνής.
2003 Περιοδεία Αλεξανδρούπολη – Σάππες – Ορεστιάδα με  Σαβίνα Γιαννάτου, Dilek koc, Safa Tamish, Lamia Bedioui, Katerina konstantinou «Γυναίκες της Μεσογείου»
Το 2004 ξεκινά σπουδές Βυζαντινής μουσικής και Κλασικού  τραγουδιού στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, ξεκινά μαθήματα υποκριτικής, στο θεατρικό Εργαστήρι  «Παράθλαση».  
Το 2005 συνεργάζεται με τον Γιάννη Σπανό στον πολυχώρο Πολιτισμού «Μύλο».
Τραγουδά  σε αφιερώματα Ελλήνων ποιητών και συνθετών
Νίκου Καββαδία με τους «Μπάρκο Τάστο» 2006
Χρήστου Λεοντή (Γεωπονικός Σύλλογος) 2007
Αφιέρωμα στους Ύμνους της Μ. Εβδομάδος στο Μέγαρο Μουσικής  Θεσσαλονίκης με την παραδοσιακή χορωδία της Ανάληψης.
Ξεκινά συνεργασία με τον Χρήστο Μητρέντζη (Άγαμοι Θύται) στη Σκόπελο (καλοκαιρινή περίοδος 2009-2015 ), όπου τραγουδά παλιό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι & από το 2012 εως και το 2015 (χειμερινή περίοδος) στη Θεσσαλονίκη στη μουσική σκηνή «Ξαρχάκος».

Το  2010 πηγαίνει στη Νέα Υόρκη σε τρίμηνη περιοδεία, έχοντας τη μουσική επιμέλεια της   αρχαίας τραγωδίας «Ορέστεια» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του Κύπριου Λεωνίδα  Λοϊζίδη.
Συμμετέχει στην παράσταση ως Ικέτιδα, αυτοσχεδιάζοντας φωνητικά και ερμηνεύοντας δικές τις μουσικές συνθέσεις, σε στίχους της δημοσιογράφου - συγγραφέως Kate Nikolopoulou.
Η παράσταση ανεβαίνει με επιτυχία στο Kirk Theater στην 42nd Street του Manhattan (off Broadway) και στις πόλεις Los Angeles, Vancouver, San Jose, Houston και Portland.
Αφού τελειώνουν οι παραστάσεις της «Ορέστειας» ξεκινά συνεργασία με το  «Synolon», μουσικό σχήμα  του Περικλή Κανάρη  & εμφανίζεται στην μουσική σκηνή «DROM» στο Manhattan (Ιανουαριος – Μάιος 2011), όπου και συνεργάζεται  μαζί τους ως  guest ο Ara Dinkjan.
Παράλληλα δουλεύει για  την Dinolingo, «δανείζοντας» τη φωνή της σε ένα ιντερνετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών (ελληνικά) για παιδιά.
Τον Σεπτέμβριο του 2011 αυτοσχεδιάζει φωνητικά πάνω σε αφήγηση του Ομηρικού λόγου από τον καθηγητή  Κλασσικής Φιλολογίας Δημήτρη Μαρωνίτη και την ηθοποιό Λυδία Φωτοπούλου, σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη, στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας στη Θράκη, με τους μουσικούς Γιώργο & Γιάννη Παγκοζίδη & Τάσο Καπζάλα.
Το 2012 τραγουδά στο Αϊβαλί, στην Κωνσταντινούπολη  με Τούρκους  μουσικούς , Orhan Osman, Umut Osman, Can Karia.   
Το 2014 τραγουδά στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha TV «Στην Υγειά μας ρε Παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, σ’ ένα αφιέρωμα για το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι.
Το 2015 συνεργάζεται στην Κομοτηνή με τους “Λαλητάδες της Ροδόπης” σε παραδοσιακά και Σμυρνέϊκα τραγούδια.
Το 2015 ξαναεμφανίζεται στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha TV «Στην Υγειά μας ρε Παιδιά» με τον Χρήστο Μητρέντζη και τους «Άγαμους Θύτες».
Συμμετέχει ως τραγουδίστρια σε ανεξάρτητες δισκογραφικές παραγωγές των τραγουδοποιών Νίκου Δημητριάδη, Άρη Αλβανού,  Παναγιώτη Δόβρη, Νίκου Ντεκούλη.
Το 2016 δέχεται πρόταση συνεργασίας από την Αλγερινή τραγουδίστρια   Lamia Ait Amara  για μια ελληνοαλγερινή μουσική σύμπραξη με τίτλο «AGORA». Τραγουδούν μαζί στην Όπερα της Αλγερίας με δεκαπενταμελή ορχήστρα Αλγερινών και Ελλήνων μουσικών τον Σεπτέμβριο του 2017 και τον Δεκέμβριο του 2018, παραδοσιακά αραβοανδαλουσιανά και ελληνικά τραγούδια.
Τον Φεβρουάριο του 2017 παίζει στο σύγχρονο έργο «Ελλάδα σαν τον ήλιο σου» σε σκηνοθεσία της Μυρσίνης Λαντζουράκη & κείμενο του Κώστα Μαυρίδη που ανεβαίνει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής.
Τον Νοέμβριο του 2018 τραγουδά  στο Οράν της Αλγερίας μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Πρεσβείας στα πλαίσια της Ελληνικής Εβδομάδας Γαστρονομίας.
Το καλοκαίρι του 2018 συνεργάζεται στη Σκόπελο με τους δεξιοτέχνες μουσικούς Νίκο Τατασόπουλο και Νώε Ζαφειρίδη.
Τον Μάρτιο του 2019 έπαιξε σε ρόλο βοηθητικού ηθοποιού στην  ταινία «Born to be murdered» , ιταλοαμερικανικής παραγωγής που σκηνοθετεί ο Φερντινάντο Τσίτο Φιλομαρίνο και θα προβληθεί το 2020. (Μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα).
Από το 2019 συνεργάζεται με τα «Ανατολικά Ζητήματα», ένα μουσικό σχήμα μεσογειακής μουσικής, εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της πόλης και ετοιμάζει καινούρια τραγούδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης