O 93χρονος Γιάννης Βογιατζής, Δαρείος στους «Πέρσες» του «Εθνικού Θεάτρου»

O 93χρονος Γιάννης Βογιατζής, Δαρείος στους «Πέρσες» του «Εθνικού Θεάτρου»

Η καλοκαιρινή παραγωγή της Πρώτης Κρατικής Σκηνής μας θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο και σε περιοδεία ανά την Ελλάδα

bogiatzi
Οι «Πέρσες» του Αισχύλου, η παλαιότερη σωζόμενη αρχαία τραγωδία, θα είναι η μία από τις καθιερωμένες κάθε χρόνο, δύο καλοκαιρινές παραγωγές του «Εθνικού Θεάτρου». Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, με τη Βίκυ Σταυροπούλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο -στην πρώτη της εμφάνιση σε αττική κωμωδία, αλλά και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου- θα είναι, όπως έχει γίνει γνωστό, η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του «Εθνικού Θεάτρου».

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του «Εθνικού Θεάτρου», Δημήτρης Λιγνάδης, πρόκειται να σκηνοθετήσει τους «Πέρσες». Και ενώ είχε υπάρξει η σκέψη να συμμετέχει και στη διανομή, ερμηνεύοντας τον βασιλιά Δαρείο, τελικά το φάντασμα του βασιλιά των Περσών που επιστρέφει από τον Κάτω Κόσμο -σε μία συγκλονιστική σκηνή η οποία ολοκληρώνεται με την περίφημη φράση του «Γιατί τα πλούτη τους νεκρούς διόλου δεν ωφελούν...»- αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Βογιατζής.


apopse_autosxediazoume_2
Με τη Ράνια Οικονομίδου, από την παράσταση «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε»


Ο 93χρονος ηθοποιός ολοκλήρωσε με συγκίνηση πριν λίγες ημέρες τις εμφανίσεις του στην Κεντρική Σκηνή του «Εθνικού Θέατρου», με την ιδιαίτερα επιτυχημένη επανάληψη του «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε», σε σκηνοθεσία Δημήρη Μαυρίκιου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης