Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στις Ιωνικές Γιορτές

synaulia01

Δύο σημαντικές  στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου στο Αλσος Νέας Σμύρνης 

Δύο μεγάλες συναυλίες σχεδιασμένες ειδικά για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών πραγματοποιεί ο μεγάλος μας συνθέτης, Γιάννης Μαρκόπουλος, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου στο Αλσος Νέας Σμύρνης, στις 21.00.

Οι δυο αυτές μοναδικές συναυλίες αποτελούν παραγωγή του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης και όπως μας επισημαίνει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «ο συνθέτης μάς ταξιδεύει σε διαχρονικά μουσικά του έργα, σε τοπία, σε μνήμες, στο νου και την ψυχή των νέων, με την φιλοσοφία και την ξεχωριστή αισθητική των συνθέσεών του, που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στο χρόνο.»

Την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται αποσπάσματα από την Ιθαγένεια, το Χρονικό, τα Ανεξάρτητα, Τα τραγούδια του Νέου Πατέρα, καθώς και μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από το έργο Εντεύθεν και τον κύκλο τραγουδιών Κρητικός Ορίζοντας.

Την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη Θητεία, τους Μετανάστες, το Σεργιάνι στον Κόσμο, τα Ανεξάρτητα Πρώτα Τραγούδια. Οι δημοφιλείς κλασικές συνθέσεις του από τα Χίλια Μύρια Κύματα και το Καφενείον η Ελλάς, ως και Οι Οχτροί και τα Παραπονέμενα λόγια, Η Μάνα του Αλέξανδρου, Πέρα από τη Θάλασσα, τα Ζάβαρα Κάτρα Νέμια, θα συμπληρωθούν από τις νεότερες, προσφέροντας μιας υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία σε δύο μοναδικές βραδιές.
synaulia02

Συντελεστές:
Στις 5 Σεπτεμβρίου
Ερμηνεύουν: Μίλτος Πασχαλίδης, Δήμος Αναστασιάδης, Γ. Νικηφόρου-Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή

Στις 6 Σεπτεμβρίου
Ερμηνεύουν: Κώστας Μακεδόνας, Χαρ. Γαργανουράκης, Λάκης Χαλκιάς, Δάφνη Ζουρνατζή
Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

char

Η Τσάριτι Τίλερμαν - Ντικ είχε διαγνωστεί το 2004 με πνευμονική υπέρταση και υποβλήθηκε υποβληθεί δύο φορές σε μεταμόσχευση πνευμόνων - Η ακριβής αιτία του θανάτου της δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή