Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στις Ιωνικές Γιορτές

synaulia01

Δύο σημαντικές  στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου στο Αλσος Νέας Σμύρνης 

Δύο μεγάλες συναυλίες σχεδιασμένες ειδικά για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών πραγματοποιεί ο μεγάλος μας συνθέτης, Γιάννης Μαρκόπουλος, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου στο Αλσος Νέας Σμύρνης, στις 21.00.

Οι δυο αυτές μοναδικές συναυλίες αποτελούν παραγωγή του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης και όπως μας επισημαίνει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «ο συνθέτης μάς ταξιδεύει σε διαχρονικά μουσικά του έργα, σε τοπία, σε μνήμες, στο νου και την ψυχή των νέων, με την φιλοσοφία και την ξεχωριστή αισθητική των συνθέσεών του, που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στο χρόνο.»

Την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται αποσπάσματα από την Ιθαγένεια, το Χρονικό, τα Ανεξάρτητα, Τα τραγούδια του Νέου Πατέρα, καθώς και μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από το έργο Εντεύθεν και τον κύκλο τραγουδιών Κρητικός Ορίζοντας.

Την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη Θητεία, τους Μετανάστες, το Σεργιάνι στον Κόσμο, τα Ανεξάρτητα Πρώτα Τραγούδια. Οι δημοφιλείς κλασικές συνθέσεις του από τα Χίλια Μύρια Κύματα και το Καφενείον η Ελλάς, ως και Οι Οχτροί και τα Παραπονέμενα λόγια, Η Μάνα του Αλέξανδρου, Πέρα από τη Θάλασσα, τα Ζάβαρα Κάτρα Νέμια, θα συμπληρωθούν από τις νεότερες, προσφέροντας μιας υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία σε δύο μοναδικές βραδιές.
synaulia02

Συντελεστές:
Στις 5 Σεπτεμβρίου
Ερμηνεύουν: Μίλτος Πασχαλίδης, Δήμος Αναστασιάδης, Γ. Νικηφόρου-Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή

Στις 6 Σεπτεμβρίου
Ερμηνεύουν: Κώστας Μακεδόνας, Χαρ. Γαργανουράκης, Λάκης Χαλκιάς, Δάφνη Ζουρνατζή
Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Acropolis

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (EHD): Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους της μόνιμης συλλογής, αλλά και να απολαύσουν την περιοδική έκθεση «Από την απαγορευμένη πόλη: αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong», δωρεάν, από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

fukunaga

Ο 41χρονος σκηνοθέτης, που είχε λάβει πολύ καλές κριτικές για τον πρώτο κύκλο της σειράς «True Detective» θα σκηνοθετήσει τη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ – Τα γυρίσματα ξεκινούν στις 4 Μαρτίου και η ταινία θα βγει στη μεγάλη οθόνη τον Φεβρουάριο του 2020