Ο Χρήστος Λούλης «Θείος Βάνιας» στη σκηνή του θεάτρου Προσκήνιο

Ο Χρήστος Λούλης «Θείος Βάνιας» στη σκηνή του θεάτρου Προσκήνιο

Δείτε ποιοι συμμετέχουν στον δυνατό θίασο της παράστασης που θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο

theatro_xrwma_
Ένα από τα πλεόν κλασικά και δημοφιλή έργα του Άντον Τσέχωφ, «Ο Θείος Βάνιας», έρχεται τη νέα χρονιά στο Θέατρο Προσκήνιο. Η παράσταση, που θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Ιανουαρίου, φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Καραντζά και ανεβαίνει από έναν θίασο σημαντικών ηθοποιοών μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Λούλης, η Ξένια Καλογεροπούλου κ.α.
Στο εμβληματικό αυτό έργο ο συγγραφέας συμπυκνώνει, με οξυδέρκεια, χιούμορ και συμπόνοια, όλη την υπαρξιακή αγωνία και το ατελές της ανθρώπινης φύσης μέσα σε τέσσερις σκηνές - τέσσερις παρτίδες. Όλα συμβαίνουν γύρω από ένα τραπέζι, έναν υπαρξιακό τόπο όπου τα πρόσωπα καταναγκασμένα να συνυπάρχουν ή σα ριγμένα από πάντα εκεί καλούνται να αναμετρηθούν με τη ματαίωση, τις ψευδαισθήσεις και να αποπειραθούν να συμφιλιωθούν με τη ζωή.  Το τεράστιο αυτο τραπέζι ως αίθουσα πρωινού ή ως ένα παρατηρητήριο ζωής ή ως ένας τόπος που τα πρόσωπα ανεβαίνουν για να δοκιμάσουν τη διαφυγή τους από την καθημερινότητα ενώπιον των υπολοίπων «καλεσμένων». 
Τα πρόσωπα του Τσεχωφ, καθηλωμένα, καθισμένα περιμετρικά τρώνε βουλιμικά, πίνουν τσάι, παλεύουν να ξανανιώσουν και φαντασιώνονται την ομορφιά της ζωής σε μια χορογραφία των μικροπραγμάτων. Ένας ύμνος στη συμφιλίωση με το αδιέξοδο, κι ένας χορός ανθρώπων που προσπαθεί να απαλλαγεί από την επίπονη αναζήτηση της ουτοπίας.
Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Χρήστος Λούλης, Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Χατζόπουλος, Θεοδώρα Τζήμου, Ηρώ Μπέζου, Φιντέλ Ταλαμπούκας και Αντώνης Αντωνόπουλος.
Με το ανέβασμα του «Θείου Βάνια», το θέατρο Προσκήνιο εγκαινιάζει και το εναλασσόμενο ρεπερτόριο που θα ισχύσει απο φέτος, καθώς οι μέρες των παραστάσεων θα μοιραστούν με τη «Φαίδρα» της Μαρίνας Τσβετάγιεβα που συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεών της κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Πέμπτη & Πaρασκευή στις 21:00
Σάββατο στις 17:00 και στις 21:00
Κυριακή στις 19:00

Προώληση εισιτηρίων ΕΔΩ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης