Μια καθόλου παράλογη crowdfunding καμπάνια

Μια καθόλου παράλογη crowdfunding καμπάνια

Ο μπασίστας, συνθέτης και παραγωγός Πέτρος Κλαμπάνης διεκδικεί να συγκεντρώσει 20.000 δολάρια με καμπάνια μέσω του Kickstarter για να χρηματοδοτήσει την παραγωγή, κυκλοφορία και προώθηση – προβολή του νέου album του, με τίτλο Irrationalities

klabanis
Ο χρόνος στη κλεψύδρα για το εγχείρημα του Πέτρου Κλαμπάνη τελειώνει… Δεν απομένουν περισσότερες από 10 και κάτι ημέρες. Οπότε, όσοι πιστοί (της τέχνης του) προσέλθετε!

Ο λόγος για την καμπάνια του 38χρονου διεθνούς εμβέλειας Έλληνα (με καταγωγή από την Ζάκυνθο) μουσικού που διεκδικεί την χρηματοδότηση για την παραγωγή και κυκλοφορία – προώθηση του νέου (4ου κατά σειρά προσωπικού) δίσκου του, με τον τίτλο Irrationalities μέσω της εξειδικευμένης πλατφόρμας Kickstarter (εδώ είναι το link για την καμπάνια: kickstarter.com).

'IRRATIONALITIES' on Kickstarter

Μέχρις στιγμή η καμπάνια του Πέτρου Κλαμπάνη έχει υποστηριχθεί από 116 άτομα από όλο τον κόσμο και έχει αποδώσει 8.818 δολάρια (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία Κυριακή 21 Απριλίου 2019), ενώ ο στόχος έχει τεθεί εξ αρχής στα 20.000 δολάρια.

Ο ίδιος γράφει σε ένα σημείωμα του: «Είμαι μπασίστας, συνθέτης και παραγωγός, που ζει μεταξύ της Νέας Υόρκης και της Αθήνας, GR. Έχω ήδη κυκλοφορήσει 3 albums (Contextual / 2011, Minor Dispute / 2015 & Chroma / 2017) τα οποία έχουν λάβει ενθουσιώδεις κριτικές σε διεθνές επίπεδο. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με εκπληκτικούς μουσικούς που με εμπνέουν και με κρατάνε να θέλω να είμαι δημιουργικός. Η μουσική μου παρουσιάστηκε ζωντανά σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική και πρόσφατα την Ιαπωνία». Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: petrosklampanis.com
Κλείσιμο
klabanis-1

Σε ένα παλαιότερο του βιογραφικό ( από το site του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης) διαβάζω: Γεννημένος στη Ζάκυνθο, ο Πέτρος Κλαμπάνης εγκατέλειψε το Πολυτεχνείο των Αθηνών για να ακολουθήσει το πάθος του για τη μουσική και το 2005 άρχισε τις σπουδές κοντραμπάσου στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ. Το 2008 ολοκλήρωσε τις επίσημες σπουδές του στο Aaron Copland School of Music στη Νέα Υόρκη και σύντομα άρχισε να συνεργάζεται με μερικούς από τους πιο φημισμένους jazz μουσικούς της πόλης. Εκτός από την εκτεταμένη λίστα των εμφανίσεών του σε ιστορικούς χώρους όπως το Carnegie Hall, τα Lincoln Center και Kennedy Center στην Washington, έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στα διεθνούς φήμης Φεστιβάλ North Sea Jazz Festival (Ολλανδία) και Palatia Jazz Festival (Γερμανία).

Η σχέση του με τον Greg Osby οδήγησε στην κυκλοφορία των δυο πρώτων άλμπουμ του, Contextual και Minor Dispute, στο label του σαξοφωνίστα Inner Circle Music. Το άλμπουμ είχε επαινέσει ο καταξιωμένος μπασίστας Arild Andersen ως "ένα από τα πιο συναρπαστικά έργα που έχω ακούσει από μπασίστα εδώ και αρκετά χρόνια". Ο Πέτρος Κλαμπάνης έχει λάβει ανάλογους επαίνους για το παίξιμό του και τη συνθετική του δεινότητα. Ο συνάδελφος μπασίστας Drew Gress επισημαίνει "την επιθετική μελωδικότητα του, την ομορφιά του ήχου του και την μοναδικά προσωπική ενορχηστρωτική του ματιά".
klabanis-3

Το 2012, κλήθηκε από την Liepaja Symphony Orchestra για μια σειρά συναυλιών στη Λετονία, ενώ λίγο αργότερα, η διασκευή του στο ελληνικό Θαλασσάκι εκτελέστηκε από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Θεωρείται επίσης χαρισματικός εκπαιδευτικός και συχνά δίνει σεμινάρια ανά τον κόσμο, ενώ είναι φιλοξενούμενος καθηγητής στο Ωδείο Oberlin στο Οχάιο και την Ιόνιο Μουσική Ακαδημία στην Κέρκυρα.

Το 2015 ψηφίστηκε στην Ελλάδα ως ο "Καλύτερος Jazz Καλλιτέχνης" από το jazzonline.gr και ο δίσκος του Minor Dispute επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα jazz albums του 2015 στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των ΗΠΑ (NPR). Το 2017 κυκλοφόρησε το Chroma, τρίτο προσωπικό του άλμπουμ και ντεμπούτο του στη νεοϋορκέζικη δισκογραφική εταιρία Motéma Music - στην Ελλάδα κυκλοφορεί από την MINOS EMI - το οποίο τυγχάνει θερμής αποδοχής από τον διεθνή τύπο. Πρόσφατα το Chroma βραβεύθηκε ως το καλύτερο live album της χρονιάς από τα Βραβεία IMA (Independent Music Awards)».

Στην καμπάνια του Πέτρου Κλαμπάνη μπορεί κανείς να συμμετάσχει και με 10 δολάρια. Η κάθε συμμετοχή έχει την αξία της αλλά και το αντίτιμο της. Μια καλή λύση είναι η συμμετοχή με 50 ή 60 δολάρια καθώς με αυτόν τον τρόπο ο συμμετέχων πέραν όλων των άλλων θα λάβει πριν την επίσημη κυκλοφορία του album στη πόρτα του ένα υπογεγραμμένο CD ή δίσκο βινυλίου. Τις λεπτομέρειες μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να τις μελετήσει στο πληροφοριακό υλικό της καμπάνια που φιλοξενείται στο Kickstarter.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης