Οι θυγατέρες της «Οινώνης»

ironi

Στο Μονοπήγαδο της Θεσσαλονίκης, η Ρενέλα και η Αλεξία Γιαννακοπούλου, δασολόγοι – περιβαλλοντολόγοι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καλλιεργούν σε μια έκταση 10 στρεμμάτων βιολογικά βότανα, τα οποία στη συνέχεια συσκευάζουν και διαθέτουν στο εμπόριο

Δύο αδελφές, η Ρενέλα και η Αλεξία Γιαννακοπούλου και οι δύο τους, «με επιστημονική κατάρτιση που αφορά στο περιβάλλον με σπουδές στη σχολή της Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ» όπως διαβάζω στη λεζάντα μιας φωτογραφίας που φιλοξενείτε στο site της εταιρείας τους, της Inoni Greek Organic Herbs. Μάλιστα, η μία εξ αυτών, η Αλεξία είναι υποψήφια Διδάκτορας στις δραστικές ουσίες των Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών (τομέας φαρμακογνωσίας), ενώ η αδελφή της, η Ρενέλα έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα – μέσα από σεμινάρια κλπ- με την καλλιέργεια Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών και παραγωγή Αιθέριων Ελαίων.
ironi-5

Ας μείνουμε αρχικά σε δύο σημεία. Το πρώτο αφορά το όνομα της φίρμας. Το Inoni δεν είναι καθόλου τυχαίο ως επιλογή. «Η Οινώνη ήταν μία νύμφη από την ελληνική μυθολογία, η οποία είχε λάβει από το θεό Απόλλωνα το μοναδικό χάρισμα να θεραπεύει τις πληγές των ανθρώπων και να τους ιαίνει με τα βότανα, γνωρίζοντας τις ιαματικές τους ιδιότητες.

Συνδέεται άμεσα με τον Πάρη κατά την εποχή του Τρωικού Πολέμου, αφού απέκτησαν μαζί έναν γιο, τον Κόρυθο. Όταν, λοιπόν, ο Πάρης πληγώθηκε θανάσιμα, επισκέφθηκε ο ίδιος την Οινώνη -σύμφωνα με την πιο διαδεδομένη εκδοχή του μύθου- την οποία ικέτευσε να τον απαλλάξει από τα τραύματά του. Εκείνη όμως, αρνήθηκε να τον θεραπεύσει, λόγω του ότι την εγκατέλειψε για την ωραία Ελένη, με συνέπεια, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια της Οινώνης και των βοτάνων που μόνο αυτή ήξερε να χρησιμοποιεί, αυτός να καταλήξει στο θάνατο».
ironi-2

Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι αδελφές Γιαννακοπούλου καλλιεργούν τα βότανα τους στην δική τους γη. Στο site τους διαβάζω: «Για τις καλλιέργειές μας αναζητούσαμε το ιδανικό κομμάτι γης, στην ιδανική τοποθεσία. Σε ένα μέρος μόλις 30χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης, το Μονοπήγαδο, με το κατάλληλο υψόμετρο και το δικό του ιδιαίτερο μικροκλίμα, διαπιστώσαμε, κατόπιν αναλύσεων του εδάφους και πειραματισμών, πως τα αρωματικά φυτά που επιλέξαμε, μπορούν να εγκατασταθούν και να ευδοκιμήσουν στην περιοχή με μεγάλη επιτυχία, όπως εξαπλώνονται φυσικά σε παρόμοιο κλίμα και εδαφικό περιβάλλον.
ironi-1

Αφού προετοιμάστηκε το χωράφι καταλλήλως, με τις απαραίτητες διαδικασίες του οργώματος και φρεζαρίσματος, την κατάλληλη πάντα εποχή, ώστε να έχουμε τη βέλτιστη ποιότητα και απόδοση, επιλέχθηκε με σχολαστικότητα το φυτευτικό μας υλικό, από φυτώριο με πιστοποιημένο βιολογικό φυτευτικό υλικό». Συλλέγουμε χειρωνακτικά το φυτικό υλικό και σε άμεσο χρόνο το μεταφέρουμε σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους προς αποξήρανση. Στη συνέχεια γίνεται διαλογή και τελικά επιλέγουμε με μεγάλη σχολαστικότητα το φυτικό υλικό το οποίο συσκευάζουμε σε ειδικές συσκευασίες με ερμητικό κλείσιμο, ώστε να διατηρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των βοτάνων μας στο άριστο.

Στη συνέχεια, «συλλέγουμε χειρωνακτικά το φυτικό υλικό και σε άμεσο χρόνο το μεταφέρουμε σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους προς αποξήρανση. Στη συνέχεια γίνεται διαλογή και τελικά επιλέγουμε με μεγάλη σχολαστικότητα το φυτικό υλικό το οποίο συσκευάζουμε σε ειδικές συσκευασίες με ερμητικό κλείσιμο, ώστε να διατηρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των βοτάνων μας στο άριστο».
ironi-4

Πάντως, σε μία έκταση 10 στρεμμάτων έχουν εγκατασταθεί και προσαρμοστεί πλήρως: η αγριοτριανταφυλλια, το δίκταμο, το θρούμπι, το θυμάρι, η λεβάντα, το λεμονοθύμαρο, η ρίγανη, ο σιδερίτη ή τσάι του βουνού και το φασκόμηλο.

Αυτή τη στιγμή η «Inoni» διαθέτει στην αγορά 3 προϊόντα - βιολογικό τσάι του βουνού, βιολογική ρίγανη και βιολογικό φασκόμηλο σε δύο τύπους συσκευασιών, την πρακτική σακουλα μας με zipper (φερμουάρ) για επαναχρησιμοποίηση του προϊόντος και διατήρηση του αρώματος των βοτάνων μέχρι εξάντλησής τους και για τους πιο απαιτητικούς....για ιδιαίτερη εμφάνιση και όμορφο design τους χάρτινους κυλίνδρους μας οι οποίοι επαναγεμίζονται και κοσμούν τα ράφια της κουζίνας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gods_ar

Η Playmobil δημιουργεί και λανσάρει στην αγορά τους 12 αρχαίους Έλληνες θεούς και φέρνει την ελληνική μυθολογία πιο κοντά στα παιδιά

city01

Για το βιβλίο του Καινούργια μέρα τιμήθηκε ο συγγραφέας Νίκος Χρυσός με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Prize for Literature).

music_a

H Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει την πρώτη της μεγάλη συναυλία στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, στις 21.00.

pontoss_arthosss

Ο Άρης Μπινιάρης ασχολήθηκε και έφερε στη σκηνή ένα επεισόδιο του Ελληνοιταλικού πολέμου – εκείνο με το ύψωμα 731 όπου μια χούφτα Ελλήνων στρατιωτών αντιστάθηκε παλικαρίσια στη εαρινή επίθεση του Μουσολίνι. Τώρα ο Μπινιάρης ετοιμάζεται να ανεβάσει μια παράσταση για τον αγώνα υπέρ της ελευθερίας στην περιοχή του Πόντου στις αρχές του 20ού αιώνα.
Α-Φ Καβαλιεράτου

mouseio2

Το Μουσείο ζωγραφικής και φωτογραφίας Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο δυναμικό πολιτιστικό κόμβο στην περιοχή φιλοξενώντας καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις

hadrian_ar

Συνεχίζεται μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο στην αίθουσα 31α της Συλλογής των Γλυπτών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών η έκθεση για τον Ανδριανό που ανέβηκε στο θρόνο της Ρώμης το 117 μ.Χ.

triangle_ar

Ο 11ος περίπατος των atenistas στην Αθήνα - OPEN WALK ATHENS #11: Τρίγωνο Αθήνας- ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με ιδιαίτερη επιτυχία και μας άφησε μια υπέροχη κληρονομιά: Έναν οδηγό.