Παραμένει ανοικτός ο «REM/ κήπος»

Παραμένει ανοικτός ο «REM/ κήπος»

H νέα παράσταση της Άννας Κοκκίνου, παίρνει παράταση και θα συνεχίσει να παρουσιάζεται στο θέατρο Σφενδόνη μέχρι τις 24 Ιουνίου

rem-kipos
Μετά τη θερμή ανταπόκριση των θεατρόφιλων το «REM/ κήπος», η νέα παράσταση της Άννας Κοκκίνου, παίρνει παράταση και θα συνεχίσει να παρουσιάζεται στο θέατρο Σφενδόνη μέχρι τις 24 Ιουνίου.

Πέντε ηθοποιοί οδηγούν τον θεατή μέσα από μια ρωγμή στον χρόνο, στον μαγικό χώρο μιας σκηνικής ταυτοχρονίας. Μολονότι θέατρο η παράσταση είναι σαν ένα μουσικό κομμάτι όπου πρωταγωνιστούν οι ήχοι. Πολλοί αντίλαλοι και πολλές φωνές κατοικούν αυτόν τον κήπο.

Στην παράσταση πλέκονται κείμενα από λογοτεχνικά αριστουργήματα του Ομήρου, της Άννα Αχμάτοβα, του Ουίλλιαμ Μπάτλερ Γέητς, του Χάινριχ Κλάιστ, του Έζρα Πάουντ, του Μαρσέλ Προύστ, του Τ.Σ.Έλιοτ, του Ιάμβλιχου, του Γεώργιου Βιζυηνού, του Κ.Π. Καβάφη, του Νίκου Α. Παναγιωτόπουλου. Την ίδια στιγμή επεξεργασμένα κινηματογραφικά θραύσματα από ταινίες των Ζαν Βιγκό, Αντρέι Ταρκόφσκι, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Μικελάντζελο Αντονιόνι, Ρομπέρ Μπρεσσόν, Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ, Κένζι Μιτσογκούτσι και Σεργκέι Παρατζάνωφ, προβάλλονται στην οθόνη που αποτελεί μέρος του σκηνικού.
rem-kipos-1


Κλείσιμο
Οι τέσσερις νέοι ηθοποιοί αιωρούνται καθισμένοι σε τέσσερις κούνιες πάνω από την απρόσωπη κεντρική ηρωίδα, που μοιάζει χαμένη μέσα σε μία πεζή πραγματικότητα. Η δραματουργία και το μουσικό- ηχητικό σύμπαν αυτής της παράστασης, σαν μια σειρά επικλήσεων στον πρώτο μας κόσμο, πλέκονται σ’ ένα αδιαίρετο σύνολο.

«Η παράσταση επιθυμεί προτρέψει τον θεατή να επεκτείνει τα όρια της πραγματικότητας που μας περιορίζει για να ανοιχτούν δρόμοι στη φαντασία, στην ποίηση, στ' όνειρο» εξηγεί η Άννα Κοκκίνου, που υπογράφει τη σκηνοθεσία, καθώς και τη δραματουργία της παράστασης (μαζί με τον Νίκο Φλέσσα και τον Αλκίνοο Δωρή), ενώ παράλληλα παίζει σε αυτή έχοντας στο πλευρό της τέσσερις νέους ηθοποιούς (Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου, Σαμπρίνα Μπροτέσκου, Δημήτρης Αποστολακίδης, Αλκίνοος Δωρής).

Τα σκηνικά της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Ταμπάκης, τα κοστούμια η Laurice Lotfy, την κίνηση η Ανδρονίκη Μαραθάκη, τους φωτισμούς ο Νύσος Βασιλόπουλος, τις μάσκες η Μάρθα Φωκά, τον ηχητικό σχεδιασμό ο Στέλιος Γιαννουλάκος και τα video projection o Γιάννης Ντουσιόπουλος. To «REM/ κήπος» πρόκειται για μία ξεχωριστή θεατρική εμπειρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης