Υπόθεση, Λιγνάδη!

Υπόθεση, Λιγνάδη!

Ο Δημήτρης Λιγνάδης σκηνοθετεί μια δραματοποιημένη απόδοση Ιστορίας του Θουκυδίδη, ένα θεατρικό κείμενο του Γιάννη Λιγνάδη –συρραφή ιστορικών γεγονότων ανθολογημένων από τα πέντε πρώτα βιβλία της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου, με την παρουσία του μουσικού Θοδωρή Οικονόμου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

lignadis
Στο Β΄ Υποσκήνιο της Αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα παιχτεί η πράξη της πρωτότυπης δραματοποιημένης απόδοσης της Ιστορίας του Θουκυδίδη με τίτλο «Μαθήματα πολέμου».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης σκηνοθετεί -και ερμηνεύει- το θεατρικό κείμενο του Γιάννη Λιγνάδη, το οποίο αποτελεί συρραφή ιστορικών γεγονότων ανθολογημένων από τα πέντε πρώτα βιβλία της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου.

Η δραματουργική ανάλυση του κειμένου –όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα: «Επιχειρεί να αναδείξει τη διαχρονική και οικουμενική ουσία της «τραγωδίας του πολέμου», τους σκοτεινούς και πολύπλοκους μηχανισμούς πίσω από το πολεμικό φαινόμενο. Η πολιορκία και άλωση της μαρτυρικής Πλάταιας, ο εμφύλιος πόλεμος στην Κέρκυρα, οι μάχες της Πύλου και της Σφακτηρίας, η καταστροφή της Μήλου: τα πολεμικά γεγονότα και άλλα δραματικά συμβάντα, όπως ο λοιμός στην Αθήνα, συναρθρώνονται, μεταξύ άλλων, με τον επιτάφιο λόγο του Περικλή και ομιλίες πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής..»

Επί σκηνής ο Δημήτρης Λιγνάδης θα είναι πλαισιωμένος από μια ομάδα 5 νέων ηθοποιών -Aurora Marion, Βασίλης Αθανασόπουλος, Ανδρέας Καρτσάτος, Κώστας Νικούλι και Κατερίνα Πατσιάνη- και από τον μουσικό Θοδωρή Οικονόμου ο οποίος υπογράφει την μουσική της παράστασης την οποία και θα εκτελεί κατά την διάρκειά της.

Ο Θοδωρής Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Royal College of Music στο Λονδίνο. Ως πιανίστας και ενορχηστρωτής έχει συνεργαστεί με τους Μίκη Θεοδωράκη, Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Μαρκόπουλο και με πολλούς σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές.

Το 2004 συνέθεσε τη μουσική της έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ενώ έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο ,το Κ.Θ.Β.Ε. και με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έχοντας γράψει τη μουσική για πάνω από ογδόντα θεατρικές παραστάσεις.

Κλείσιμο
Έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες και άλλα μικρότερα σχήματα στο Σικάγο, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Βαλτιμόρη, Λονδίνο, Τόκιο, Οζάκα, Ναγκόγια Γλασκώβη, Εδιμβούργο, Αλεξάνδρεια, Νότια Αφρική, Πεκίνο κ.α. , ενώ το 2011 επιλέχτηκε από τον αμερικανό σκηνοθέτη Robert Wilson για να συνθέσει τη μουσική, καθώς και να εμφανιστεί ζωντανά παίζοντας πιάνο, στην παράσταση «Οδύσσεια» την θεατρική περίοδο 2012-13 σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου.

Η παράσταση θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 20 Μαΐου και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Μ.Μ.Α.
www.megaron.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης