Ο «Γλάρος» στο «Υπόγειο»

Ο «Γλάρος» στο «Υπόγειο»

Ο Κωνσταντίνος Χατζής σκηνοθετεί έναν θίασο 10 σημαντικών ηθοποιών παρουσιάζοντας τον «Γλάρο» του Άντον Τσέχοφ, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

glaros-new
Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής και ιδρυτής της ομάδας «Χρώμα» -με την οποία από το 2008 έχει αναλάβει ιδιαίτερες παραγωγές και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες- έχουν αναλάβει από κοινού την παρουσίαση του έργου του Άντον Τσέχωφ «Ο Γλάρος».

Με πρεμιέρα στις 19 Απριλίου, το εμβληματικό έργο που εγκαινίασε το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας το 1898, παρουσιάζεται για πρώτη φόρα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν με ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών στο οποίο συμμετέχουν οι: Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Κλέων Γρηγοριάδης, Θανάσης Δήμου, Τζίνα Θλιβέρη, Μάγδα Λαδά, Νικόλας Μακρής, Ηλέκτρα Νικολούζου, Γιώργος Παπαπαύλου, Ένκε Φεζολλάρι και ο Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος.

«Ο Γλάρος» είναι το πιο αυτοβιογραφικό έργο του Τσέχοφ που περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα και το θέατρο —το νόημα της δημιουργίας, τη ζωή των καλλιτεχνών, το νέο και το παλιό, το αμφίρροπο του έρωτα, —παραμένει ένα βαθιά σύγχρονο έργο.

«Τα έργα αυτά πάντα είναι και θα είναι σύγχρονα. Ανεξάρτητα από την εποχή που τοποθετούνται ή τον τόπο, ο πυρήνας τους είναι σύγχρονος. Μπορείς να τα ερμηνεύσεις με πολλούς τρόπους. Τα μεγάλα έργα δε χρειάζονται μια εποχή για να συνομιλήσουν ή να ερμηνευθούν μιας και τα ίδια καθορίζουν και προσδιορίζουν την κάθε εποχή» σημειώνει ο Κωνσταντίνος σε προηγούμενη συνέντευξή του μαζί μας.

Κλείσιμο
Σχετικά με το έργο διαβάζουμε συνοπτικά σε ένα ενημερωτικό σημείωμα,: «Όλα μοιάζουν σα να υπάρχουν στην τέχνη προτού υπάρξουν στη ζωή, σαν η ίδια η ζωή μας να είναι φτιαγμένη από τη ζωή της τέχνης.

Ο Δάσκαλος θέλει τη Μάσα που κυνηγάει τον Τρέλπιεφ, ο οποίος είναι ερωτευμένος με τη Νίνα αλλά εκείνη ερωτεύεται τον Τριγκόριν, ο οποίος συζεί με την Αρκάντινα, που είναι πρώην ερωμένη του Γιατρού, με τον όποιο έχει σχέση η Πολίνα, η σύζυγος του επιστάτη.

Μια λίμνη, ένα αυτοσχέδιο θέατρο, μυρωδιά από θειάφι, έρωτες, λόγια, λόγια, λόγια, πυροβολισμοί, τραγούδια, χοροί, ένας σκοτωμένος γλάρος».

Info
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν Υπόγειο
Πεσμαζόγλου 5
Τηλ. 210 322 8706
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης