Αυτά είναι τα βασικά σημεία του τρέιλερ του “Game of thrones”

Αυτά είναι τα βασικά σημεία του τρέιλερ του “Game of thrones”

Πού αφήνει τους βασικούς ήρωες της αγαπημένης σειράς του HBO το πρώτο τρέιλερ του έκτου κύκλου;

Αυτά είναι τα βασικά σημεία του τρέιλερ του “Game of thrones”
Σχεδόν ενάμιση μήνα πριν από την πρεμιέρα του έκτου κύκλου του “Game of thrones” οι δημιουργοί είπαν να αφήσουν στην άκρη τα ανούσια teasers και να μας δείξουν ένα χορταστικό τρέιλερ, το οποίο κρατά το ενδιαφέρον σου μέχρι το τελευταίο... frame. Μέσα σε ένα βίντεο 100 δευτερολέπτων, οι παραγωγοί κατάφεραν να μας βάλουν και πάλι στο κλίμα, δείχνοντας όλους τους βασικούς ήρωες και πυροδοτώντας εκ νέου τα σενάρια για τις τύχες τους. Ας δούμε, όμως, τα πιο βασικά σημεία. Spoiler alert για όσους δεν έχουν δει τον πέμπτο κύκλο και όσους δεν θέλουν να ακούσουν το παραμικρό σενάριο σχετικά με την ιστορία.



Κλείσιμο

Ο Τζον είναι νεκρός: Ν-Ε-Κ-Ρ-Ο-Σ



Ο Τζον είναι νεκρός. Είναι νεκρός. Είναι νεκρός. Μία φορά για κάθε σκηνή που εμφανίζεται οριζοντιωμένος στο τρέιλερ. Το βίντεο ξεκινά εκεί που άφησε τον Άρχοντα Διοικητή ο προηγούμενος κύκλος, αιμόφυρτο στη χιονισμένη αυλή του Μαύρου Κάστρου. «Πέθανε» ακούγεται να λέει μία φωνή (πιθανότατα του Ντάβος, του δεξιού χεριού του Στάννις). Η άλλη σκηνή είναι στο 1.13, όπου το πτώμα κείτεται σε ένα τραπέζι. Αμέσως πιο πριν, όμως, εμφανίζεται η Μελισσάντρε, κάτι που πυροδοτεί και πάλι το σενάριο που κυκλοφορεί για τον ρόλο της σε μία πιθανή ανάστασή του. Το τρέιλερ τελειώνει όπως ξεκίνησε. Ο Τζον κείτεται νεκρός, ο Γκοστ δίπλα του και ο Ντάβος πιθανώς να υπερασπίζεται το πτώμα του. «Ποτέ δεν ήμουν μεγάλος πολεμιστής. Συγγνώμη για αυτό που θα δείτε», λέει προτού βγάλει το Longclaw (το σπαθί του Τζον) από τη θήκη του.

Οι υπόλοιποι Σταρκ;



Στο βίντεο βλέπουμε και τα υπόλοιπα παιδιά Σταρκ (πλην του βενιαμίν, Ρίκον, τα ίχνη του οποίου εξακολουθούν να αγνοούνται), αλλά και τον μπαμπά Σταρκ σε ένα flashback. Πρώτη-πρώτη η Σάνσα Σταρκ (0.46 και 1.19), με τη φωνή του Τύριον να ακούγεται να λέει: «Είσαι στο μεγάλο παιχνίδι τώρα». Πολλά υποσχόμενος ο ρόλος της για φέτος, για να δούμε. Στο 0.59 βλέπουμε το flashback που σας είπαμε, με τον νεότερο Νεντ να ηγείται της επίθεσης στον Πύργο της Χαράς, όπου βρισκόταν η αδελφή του, Λυάννα - η οποία είναι σύμφωνα με ένα πολύ δημοφιλές σενάριο η μητέρα του Τζον Σνόου. Κατά τα άλλα, η Άρυα εξακολουθεί να κακοπερνά όπως ο Όλιβερ Τουίστ (1.05, 1.14 και 1.19) και ο Μπραν οραματίζεται τον εαυτό του όρθιο, μέχρι που του χαλά το όνειρο ο Night's King που του κάνει photobombing.



Απελευθερώστε τα Κράκεν



Στο 0.42 συναντάμε παλιούς γνώριμους: τον Οίκο των Γκρέιτζοϊ. Τα κράκεν έχουν εκτεταμένη παρουσία στα βιβλία του Μάρτιν, κάτι που δεν πέρασε μέχρι στιγμής στη σειρά. Τώρα που οι δημιουργοί έχουν εξαντλήσει την ύλη των βιβλίων, φαίνεται να κάνουν ένα βήμα προς τα πίσω για να μας δείξουν τι γίνεται στα Νησιά Πάικ - και γίνονται πολλά. Λίγο παρακάτω (1.08), βλέπουμε back-to-back τον Θήον Γκρέιτζοϊ περικυκλωμένο πιθανώς από άνδρες των Μπόλτον, σκηνή που ίσως να συνδέεται με την επίθεση της Μπριέν (1.10) για τη διάσωσή του (και τη διάσωση της Σάνσα), αλλά και το new entry των Γκρέιτζοϊ, τον βίαιο Γιούρον, αδελφό της κεφαλής του Οίκου, Μπέιλον, και καπετάνιο του πλοίου Σιωπή (ο Γιούρον έχει αφαιρέσει τις γλώσσες όλων των μελών του πληρώματος). Ο Γιούρον εμφανίζεται και στο 1.15, σε μία γέφυρα, υπό καταρρακτώδη βροχή. Όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία μπορούν να υποθέσουν τη συνέχεια...

Η προβληματική οικογένεια έχει... προβλήματα



Ο πιο μισητός οίκος -μαζί με αυτόν των Φρέυ- πρόκειται να δει πολλή δράση φέτος. Ο Ρους και ο Ράμσεϊ εμφανίζονται στο 0.20 και στη συνέχεια βλέπουμε έναν στρατό πίσω από ένα... εργόχειρό τους (ένας γδαρμένος και σταυρωμένος άνδρας στην πυρά). Σε μία σκηνή φαίνεται πως ο στρατός των Μπόλτον βρίσκεται αντιμέτωπος με τους Wildlings (1.14 και 1.17).

Τα λιοντάρια γλείφουν τις πληγές τους



Οι Λάνιστερ δέχτηκαν άλλο ένα σημαντικό πλήγμα στον προηγούμενο κύκλο. Σαν να μην έφτανε η ταπείνωση που της επεφύλαξε ο Υψηλός Σπουργίτης, περιφέροντάς τη γυμνή στην πόλη, η Σέρσεϊ θα ακούσει και τα μαντάτα του θανάτου της κόρης της (το πλοίο με τη σωρό της φτάνει στον Κινγκς Λάντινγκ στο 0.09). Ο Τζέιμι δίνει το σύνθημα: «Ό,τι μας πήραν θα το πάρουμε πίσω - και ακόμα περισσότερα). Όμως η ατάκα του τρέιλερ ανήκει στη Σέρσεϊ. «Επιλέγω τη βία», είναι η απάντησή της στον ξάδελφό της, Λάνσελ, και τους φανατικούς που τον συνοδεύουν, συστήνοντάς τους τον... Φράνκενσταιν φύλακά της, Ρόμπερτ Στρονγκ. Η αντεπίθεση των Λάνιστερ παίρνει νέα τροπή στο 1.19 με την επίθεση του στρατού τους εναντίον του Υψηλού Σπουργίτη, του ηγέτη των φανατικών.

Απ' τα σαλόνια...



Εν τω μεταξύ, η Νταινέρυς συνεχίζει να βολοδέρνει στο Έσος, συναντώντας τη μία αναποδιά μετά την άλλη. Στο 0.34 τη βλέπουμε να οδηγείται στην πρωτεύουσα των Ντοθράκι, με τον αιώνια ερωτευμένο μαζί της, Τζόρα, να την αναζητά μαζί με τον εραστή της, Νταάριο. Κάπου εκεί, κόβει ανέμελος και τις βόλτες του ο δράκος Ντρόγκον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης