Επιτέλους, η Jessica Jones απέκτησε τρέιλερ! Η ποια;

Επιτέλους, η Jessica Jones απέκτησε τρέιλερ! Η ποια;

Η νέα σειρά του Netflix εστιάζει σε μία από τις σχετικά νέες ηρωίδες της Marvel. Τι περιέχει το τρέιλερ και ποια είναι επιτέλους αυτή η Jessica Jones;

Επιτέλους, η Jessica Jones απέκτησε τρέιλερ! Η ποια;
Έπειτα από έναν βομβαρδισμό από teasers, το Netflix κυκλοφόρησε επιτέλους το πολυαναμενόμενο τρέιλερ για τη νέα του σειρά, “Jessica Jones”, που κινείται στον θαυμαστό κόσμο της Marvel και που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα του (ολόκληρος ο κύκλος, όπως πάντα) στις 20 Νοεμβρίου. Το αναπάντεχα καταπληκτικό “Daredevil” της υπηρεσίας video-streaming που προβλήθηκε πριν από λίγους μήνες έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες για τους φίλους των κόμικς. Τόσο η προβολή του πρώτου επεισοδίου του “Jessica Jones” στην Comic-Con της Νέας Υόρκης πριν από λίγες ημέρες, όσο και το επίσημο τρέιλερ προμηνύουν ότι θα δούμε μία καλή σειρά, μέσα σε μία σεζόν που ξεκίνησε με πολλές απογοητεύσεις (“The bastard executioner”, “Minority report”, “Heroes reborn”).

Κλείσιμο


Όσον αφορά στο τρέιλερ το οποίο κυκλοφόρησε χθες, στο πρώτο μέρος του ερχόμαστε σε πρώτη επαφή με την Τζέσικα Τζόουνς (στον ρόλο της η Κρίστεν Ρίτερ, την οποία γνωρίσαμε από το πέρασμά της στο “Breaking bad”), τη νέα της απασχόληση, τις δυνάμεις της, την έφεσή της στο αλκοόλ και στη σχέση της με τον Λουκ Κέιτζ (στον ρόλο του ο Μάικ Κόλτερ
), ο οποίος επίσης θα γίνει σειρά από το Netflix (θα κάνει πρεμιέρα το 2016).

Το δεύτερο κομμάτι της εστιάζει στη Νέμεση της Τζέσικα, τον Κίλγκρεϊβ (Ντέιβιντ Τέναντ), ο οποίος φαίνεται πως έχει όλα τα προαπαιτούμενα για να μας δώσει έναν πολύ τρομακτικό «κακό». Κάπου εκεί βλέπουμε στιγμιαία και την Κάρι Αν Μος (η Trinity του “Matrix”) στον ρόλο της δικηγόρου Τζέριν Χόγκαρθ, ένα πρόσωπο που στο σύμπαν της Marvel παρουσιάζεται ως άνδρας!


Ένα από τα εντυπωσιακά teasers για τη σειρά

Ποια είναι, όμως, η Τζέσικα Τζόουνς, για την οποία δημιουργήθηκε ολόκληρη σειρά; Η Τζέσικα είναι μία ηρωίδα… 14 ετών! Πρωτοεμφανίστηκε στο κόμικ “Alias” το 2001. Σύμφωνα με την ιστορία της, όταν πήγαινε λύκειο ήταν τσιμπημένη με τον Πίτερ Πάρκερ. Τη στιγμή που βρήκε το κουράγιο να του μιλήσει, ο Πίτερ τσιμπήθηκε με τη σειρά του από μία αράχνη για να εξελιχθεί σε αυτόν τον τυπάκο που έγινε γνωστός ως Spider-Man.



Αφεντικό του πατέρα της ήταν ο Τόνι Σταρκ (ξέρεις, ο κύριος που φορά τη high-tech στολή και γίνεται Iron-Man), ο οποίος χάρισε εισιτήρια στην οικογένεια Κάμπελ (αυτό ήταν το αρχικό επώνυμο της Τζέσικα) για την Ντίσνεϊλαντ. Η μικρή χαρούμενη εκδρομή εξελίχθηκε σε τραγωδία, καθώς κατά την επιστροφή το αυτοκίνητο της οικογένειας τράκαρε με ένα στρατιωτικό φορτηγό που μετέφερε ραδιενεργά χημικά. Η Τζέσικα ήταν η μόνη που επιβίωσε - όχι όμως άθικτη. Πέρασε πολλούς μήνες σε κώμα, στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ορφανοτροφείο και έπειτα υιοθετήθηκε από την οικογένεια Τζόουνς.

Αργότερα η Τζέσικα ανακάλυψε ότι η ραδιενέργεια στην οποία εκτέθηκε της έδωσε (hello!) υπερφυσική δύναμη (τη βλέπουμε, άλλωστε, και στο τρέιλερ να σηκώνει ένα αυτοκίνητο χωρίς να ιδρώσει καν), την ιδιότητα να είναι -μερικώς- άτρωτη και την ικανότητα να πετά (βλέπουμε επίσης στο τρέιλερ να κάνει άλμα και να χάνεται από την εικόνα), την οποία όμως δεν κατάφερε ποτέ να εκμεταλλευτεί αποτελεσματικά. Μία φορά, για παράδειγμα, που αποπειράθηκε να πετάξει, προσγειώθηκε στον ποταμό Χάντσον και θα είχε πνιγεί εάν δεν την είχε σώσει ο Θορ.
  

Η Τζέσικα μπαίνει σε ένα μπαρ... Την έφεσή της στο ποτό την αναφέραμε ήδη

Στα πρώτα της βήματα ως ηρωίδας (με το όνομα Jewel) είχε την ατυχία να βρεθεί αντιμέτωπη με έναν αδίστακτο εχθρό του Daredevil (ο πρώτος κύκλος της σειράς με ήρωα τον ίδιο κυκλοφόρησε φέτος επίσης από το Netflix), τον Zebediah Killgrave, aka Purple Man - παλιά καραβάνα στα κόμικς, μια και πρωτοεμφανίστηκε στα ‘60s. Η δύναμη του Killgrave έχει κάτι από… Τζεντάι: μπορεί να ελέγξει τη σκέψη οποιουδήποτε θέλει. Αυτό έκανε και με την Τζέσικα, ωθώντας την να τον βοηθήσει στα εγκληματικά του σχέδια.

Ένα από αυτά ήταν να σκοτώσει τον Daredevil. Η επιχείρηση δεν πήγε καλά για την ίδια και τελικά έχοντας καταφέρει να δραπετεύσει από τον έλεγχο του Killgrave με τη βοήθεια της Jean Grey των X-Men (αυτή η κοπέλα έχει εκλεκτούς φίλους) και πολύ απογοητευμένη από την εξέλιξη των πραγμάτων αποφάσισε να… κρεμάσει την μπέρτα του υπερήρωα και να γίνει ιδιωτική ντετέκτιβ. Και κάπως έτσι, αρχίζει η ιστορία της στο Netflix!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης