Δώδεκα νέες σειρές που θα σε κάνουν να κολλήσεις στην οθόνη

Δώδεκα νέες σειρές που θα σε κάνουν να κολλήσεις στην οθόνη

Από το “The Last Kingdom” που εκτυλίσσεται στον μεσαίωνα έως το “Into the Badlands” του δυστοπικού μας μέλλοντος, αυτές είναι οι καινούργιες παραγωγές της νέας σεζόν

Δώδεκα νέες σειρές που θα σε κάνουν να κολλήσεις στην οθόνη
Κυρίες και κύριοι, μαζευτήκαμε εδώ για να ανανεώσουμε τους όρκους αφοσίωσής σας με τη μικρή οθόνη. Και εάν οι σειρές που βλέπατε ήδη δεν είναι αρκετές για να χάσετε τον ύπνο σας (πράγμα πολύ, μα πάρα πολύ δύσκολο, εάν έχετε ήδη ακολουθήσει τις συμβουλές μας για τις σειρές της προηγούμενης σεζόν), τότε είμαστε εδώ για να σας αποτελειώσουμε. Και αυτό γιατί τα αμερικανικά κανάλια έχουν την πρόθεση με τις καινούργιες παραγωγές τους να προκαλέσουν νέους εθισμούς. Κάποιες προσπάθειες θα αποδειχτούν τζούφιες, κάποιες άλλες, πάλι, όχι.

Για αυτό τον λόγο, σας παρουσιάζουμε τις σειρές που κάνουν πρεμιέρα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Όπως πέρυσι την τιμητική της είχε η DC Comics (με το “Flash”, το “Gotham” και το -πολύ κρίμα που κόπηκε- “Constantine”), φέτος παίρνει τη σκυτάλη ο μαέστρος του sci-fi Φίλιπ Ντικ (πολλά από τα έργα του έχουν περάσει με επιτυχία στη μεγάλη οθόνη, από το “Blade Runner” έως το «Ολική Επαναφορά»), με δύο σειρές να βασίζονται στα πονήματά του.

Fear the Walking Dead

Κλείσιμο

 
Η σειρά έκανε ήδη πρεμιέρα στο AMC στις 23 Αυγούστου και είναι το spin-off του hit “The walking dead”, το οποίο φέτος εισέρχεται αισίως στον έκτο κύκλο του. Το “Fear the Walking Dead” εστιάζει κυρίως στις απαρχές της καταστροφής του πολιτισμού και της μετατροπής των ανθρώπων σε αιμοδιψή ζόμπι, επομένως έρχεται για να απαντήσει σε πολλές απορίες μας που σχηματίστηκαν παρακολουθώντας τη «μαμά» σειρά.

The Bastard Executioner


 
Εάν ο παππούς ή η γιαγιά σου παρακολουθούσαν μανιωδώς ξένες σειρές, θα σε συμβούλευαν ως γεροντότεροι και σοφότεροι: Όπου ακούς Κερτ Σάτερ, εκεί να πηγαίνεις… Ο δημιουργός του “The Shield” και των “Sons of Anarchy” επιστρέφει στη μικρή οθόνη αυτή τη φορά με μία περιπετειώδη/δραματική σειρά εποχής. Στην Αγγλία του 14ου αιώνα, ο Γουίλκιν Μπρατλ αποκαμωμένος από τον πόλεμο αποφασίζει να κρεμάσει το σπαθί του. Όμως η βία θα του χτυπήσει και πάλι την πόρτα. Ε, και αυτός θα ξεκρεμάσει το σπαθί του. Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Minority Report


 
Η πρώτη σειρά που βασίζεται στις εμπνεύσεις του μάγου της επιστημονικής φαντασίας Φίλιπ Ντικ κάνει πρεμιέρα στις 21 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα sequel του ομώνυμου διηγήματος του Ντικ που δημοσιεύτηκε το 1956, καθώς και της ομώνυμης ταινίας που προβλήθηκε το 2002 με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, καθώς λαμβάνει χώρα λίγα χρόνια μετά τα γεγονότα που οδήγησαν στη διάλυση της Μονάδας Πρόληψης Εγκλήματος, η οποία συλλάμβανε τους δράστες προτού πραγματοποιήσουν το έγκλημα. Στην Ουάσινγκτον του 2065 ο Ντας, ένας Προγνώστης -στους οποίους στηριζόταν η Μονάδα Πρόληψης για τη δράση της- προσπαθεί να διάγει μία κανονική ζωή ενώ εξακολουθεί να έχει οράματα από το μέλλον. Θα αποφασίσει έτσι να αποτρέψει την πραγματοποίηση εγκλημάτων, ενώ παράλληλα θα ψάχνει να βρει τον δίδυμο αδελφό του. Παραγωγός της σειράς, ο ένας και μοναδικός Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Blindspot


 
Η αστυνομία ανακαλύπτει στην πλατεία Times Square μία γυναίκα αγνώστων στοιχείων, η οποία δεν θυμάται απολύτως τίποτα από τη ζωή της, ενώ είναι καλυμμένη ολόκληρη με τατουάζ. Και εάν αυτή η περιγραφή θα μπορούσε να ταιριάζει σε περισσότερες από μία γυναίκες που περιφέρονται στη δημοφιλή πλατεία της Νέας Υόρκης, υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά για την ηρωίδα μας: τα τατουάζ της αποτελούν στοιχεία σε ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Στον ρόλο της Jane Doe, η όμορφη Τζέιμι Αλεξάντερ, την οποία γνωρίσαμε ως Lady Sif στις ταινίες Thor. Πρεμιέρα επίσης στις 21 Σεπτεμβρίου.

Limitless


 
Η ταινία «Απόλυτη ευφυΐα» άρεσε τόσο πολύ στον πρωταγωνιστή της, Μπράντλεϊ Κούπερ, ο οποίος αποφάσισε να την κάνει σειρά, όπου παίζει κιόλας. Έχουμε λοιπόν ένα ακόμα sequel, όπου ο Κούπερ υποδύεται και πάλι τον ήρωα της ταινίας, Έντι Μόρα. Ο τελευταίος συναντά τον Μπράιαν, έναν ολίγον τι χασομέρη μουσικό, ο οποίος αρνείται να παρατήσει το όνειρό του και να αναλάβει μία πραγματική δουλειά. Όταν θα αποφασίσει να το κάνει (λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας του πατέρα του), ο Έντι θα του δώσει το θαυματουργό φάρμακο NZT που βοηθά στην πλήρη αξιοποίηση του εγκεφάλου. Ποιος είναι, όμως, ο απώτερος στόχος του Έντι; Πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου.

Heroes Reborn


 
Οι… X-Men της μικρής οθόνης επιστρέφουν. Πέντε χρόνια αφότου η Κλερ αποκάλυψε στον κόσμο την ύπαρξη ανθρώπων με υπερφυσικές δυνάμεις (στο τέλος της σειράς “Heroes” - ναι, έχουμε άλλο ένα sequel, κυρίες και κύριοι!), οι τελευταίοι έχουν γίνει στόχος της κυβέρνησης. Παρά τις διώξεις, παλαιοί και νέοι υπερήρωες θα πρέπει να ενωθούν για να σώσουν τον κόσμο από μία καινούργια απειλή. Η πρεμιέρα του κύκλου 13 επεισοδίων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Σεπτεμβρίου.

Guardians of the Galaxy


 
Επιτρέψτε μας να βάλουμε και μία σειρά κινουμένων σχεδίων στη λίστα μας, για τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα παιδιά. Οι “Guardians of the Galaxy” πατούν πάνω στην τεράστια επιτυχία που σημείωσε πέρυσι η ομώνυμη ταινία. Η σειρά προβάλλει επομένως τις νέες περιπέτειες του Star-Lord, του ομιλούντος ρακούν Rocket, της Gamora, του Drax και του καλόκαρδου κινούμενου δέντρου Groot. Η σειρά κάνει πρεμιέρα στο Disney XD στις 26 Σεπτεμβρίου.

The Last Kingdom


 
Μία ακόμη σειρά της σχολής του “Game of Thrones”. Βασίζεται στη σειρά ιστορικών μυθιστορημάτων “Saxon Stories” του Μπέρναρντ Κόρνγουελ. Πρωταγωνιστής είναι ο Ούτρεντ του Μπέμπανμπουργκ, ο οποίος ήταν γιος ενός Σάξονα ευγενή της Νορθουμβρίας, όμως απήχθη και μεγάλωσε από Βίκινγκς, για να πολεμήσει στη συνέχεια στο πλευρό του βασιλιά Αλφρέδου του Μεγάλου, ο οποίος φιλοδοξούσε να ενώσει όλα τα βασίλεια της Αγγλίας (τα οποία είχαν καταληφθεί από τους Βίκινγκς) σε ένα ενιαίο κράτος. Πίσω από τη σειρά βρίσκουμε τους παραγωγούς της σειράς «Ο Πύργος του Ντάουντον». Η πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου.

Ash Vs. Evil Dead


 
Ήρθε επιτέλους η ώρα ο Σαμ Ράιμι να ενώσει και πάλι τις δυνάμεις του με τον πιο-καλτ-πεθαίνεις ηθοποιό Μπρους Κάμπελ - και μάλιστα σε ένα πρότζεκτ που έχει μία νότα από τα παλιά. Η σειρά ξεκινά 30 χρόνια μετά τα γεγονότα της σειράς ταινιών “Evil Dead” και εστιάζει στην ιστορία του ήρωα των ταινιών, Ας Γουίλιαμς (Κάμπελ), ο οποίος ζει μοναχικά, αδυνατώντας ακόμα να καταλάβει πλήρως τα γεγονότα που ανέτρεψαν τη ζωή του. Ωστόσο, μία νέα επιδημία που δαιμονίζει τους ανθρώπους θα λειτουργήσει ως καμπανάκι για τον Ας, ο οποίος θα πάρει και πάλι το πριόνι του και… όποιον πάρει ο χάρος. Στο καστ συναντάμε και τη Λούσι Λόουλες (Ζίνα). Η πρεμιέρα της σειράς είναι προγραμματισμένη για τις 31 Οκτωβρίου.

Into the Badlands


 
Άλλη μία σειρά σε ένα δυστοπικό περιβάλλον από το AMC. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο μέλλον, σε μία Αμερική όπου έπειτα από μία μαζική καταστροφή έχει επικρατήσει το φεουδαρχικό μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης. Βασικός ήρωας είναι ο Σάνι (Ντάνιελ Γου), ο οποίος είναι ο καλύτερος πολεμιστής της εποχής του και κυκλοφορεί έχοντας χτυπήσει σε όλο του το σώμα τατουάζ, καθένα από τα οποία συμβολίζει και έναν από τους αμέτρητους ανθρώπους που έχει εξοντώσει. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από μία κινεζική νουβέλα του 16ου αιώνα, με τίτλο «Ταξίδι στη Δύση». Ο πρώτος κύκλος θα αποτελείται από μόλις έξι επεισόδια (ένας μεγάλος πιλότος, με λίγα λόγια) και θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου.

The Man in the High Castle


 
Φέτος είπαμε ότι είναι η χρονιά του Φίλιπ Ντικ. Και η νέα παραγωγή της Amazon (η οποία προφανώς έχει ζηλέψει το Netflix και ακολουθεί τα χνάρια του στην παραγωγή σειρών) μεταφέρει στη μικρή οθόνη το βραβευμένο με Hugo μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα, το οποίο εκτυλίσσεται σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου οι δυνάμεις του Άξονα έχουν κερδίσει τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ίδιες οι ΗΠΑ έχουν χωριστεί σε τρεις ζώνες: μία της Γερμανίας, μία της Ιαπωνίας και μία ουδέτερη, που λειτουργεί ως buffer zone. Η Ευρώπη στενάζει υπό τον γερμανικό ζυγό. Πώς θα εξελισσόταν η ιστορία εάν είχαμε αυτό το αποτρόπαιο αποτέλεσμα; Ο πιλότος κυκλοφόρησε ήδη μέσα στον περασμένο Ιανουάριο και άφησε πολύ θετικά σχόλια, ενώ η επίσημη πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου. Την παραγωγή υπογράφει ο Φρανκ Σπότνιτζ (“X-Files”), ενώ ανάμεσα στα σχετικά ονόματα βλέπουμε και τον Ρίντλεϊ Σκοτ, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει το “Blade Runner”, την εμβληματική ταινία που βασιζόταν επίσης σε βιβλίο του Φίλιπ Ντικ.

Jessica Jones



Το Netflix μας άνοιξε για τα καλά την όρεξη με το απρόσμενα εξαιρετικό “Daredevil”, άρα είναι λογικό να περιμένουμε με ανυπομονησία και τις επόμενες σειρές που έχει προγραμματίσει να προβάλει και οι οποίες στηρίζονται σε υπερήρωες της Marvel. Επόμενη στάση: Jessica Jones. Πρόκειται για μία απόμαχη υπερηρωίδα, η οποία πάσχει από μετατραυματικό στρες και προσπαθεί να ξεκινήσει από την αρχή τη ζωή της αναλαμβάνοντας καθήκοντα ιδιωτικής ντετέκτιβ. Πρωταγωνιστεί η Κρίστεν Ρίτερ και η πρεμιέρα αναμένεται κάπου στα τέλη της χρονιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης