Ο ευγενικός κύριος Σωτήρης Τσιόδρας
neos

Στάθης Μπαρτζώκας

Ο ευγενικός κύριος Σωτήρης Τσιόδρας

Αλήθεια τι σημαίνει στις μέρες μας η λέξη κύριος; Είναι ο έντιμος, ευγενής, με καλούς τρόπους άντρας που δεν χρειάζεται να αποδείξει σε κανέναν τίποτα.

Μιλάνε οι άλλοι για αυτόν ενώ αυτός σιωπά συγκαταβατικά. Μαζί με το φαινόμενο της πανδημίας εμφανίστηκε στην χώρα μας και ένα άλλο φαινόμενο, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Απόφοιτος του Χάρβαρντ, άριστος των αρίστων με ένα βιογραφικό που δεν χωράει σε έναν τοίχο, εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή και έσωσε την Ελλάδα από χιλιάδες νεκρούς που θα είχε από την πανδημία από τον ιό Covid-19. Εδώ βέβαια πρέπει να δώσουμε και τα συγχαρητήριά μας στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή του.

Η θέση του Πρωθυπουργού αναδεικνύει τα ταλέντα στην επιλογή των κατάλληλων προσώπων ώστε να φανούν αποτελεσματικοί. Κάθε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν μόνο απογοήτευση μπορεί να φέρει όσον αφορά την επιλογή προσώπων στον κρατικό μηχανισμό.

Όλοι ξέρουν ότι αυτό που θα πει ο κ. Τσιόδρας είναι θέσφατο, δεν αμφισβητείται επουδενί η επιστημονοσύνη των λεγομένων του και όλη η Ελλάδα στις 6 το απόγευμα κρέμεται από τα χείλη του.

Πως έγινε αυτό; Πως ο δήθεν ανυπότακτος, έξω καρδιά Έλληνας πειθάρχησε σε πρωτοφανείς απαγορεύσεις όσον αφορά την μετακίνηση ειδικά στις μέρες του Πάσχα; Είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες αισθάνθηκαν ότι δεν τους κοροϊδεύουν, ότι τους λένε την πλήρη αλήθεια με σκοπό την προστασία της υγείας τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που πειθάρχησαν, από την μία η αρτιότητα των λόγων και από την άλλη ο φόβος του θανάτου. Δεν έλειψαν βέβαια και τα παρατράγουδα όσον αφορά τον κ. Τσιόδρα. Στην αρχή λοιδορήθηκε από αντιπάλους όταν όμως είδαν και αυτοί ότι τα γκάλοπ είναι συντριπτικά υπέρ του, σιώπησαν. 9/10 Έλληνες εμπιστεύονται τα λόγια του κ. Τσιόδρα, ποσοστό που είναι απαγορευτικό για οποιαδήποτε αντιπολιτευτική κριτική. Κάποιοι τον χαρακτήρισαν ”γυαλάκια", κάποιοι σχολίασαν ότι δεν αλλάζει κοστούμι, κάποιοι άλλοι ειρωνεύτηκαν την πίστη του όταν έψαλλε σε άδεια εκκλησία και κάποιοι τον χαρακτήρισαν ”Βουγιουκλάκη” όταν έσπασε η φωνή του μιλώντας για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

Κλείσιμο
Αλήθεια από ποιον πλανήτη προσγειώθηκε στην χώρα των Ελληναράδων αυτή η προσωπικότητα; Μήπως όμως υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι στα νοσοκομεία, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα σώματα ασφαλείας που απλά κάνουν την δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν; Μήπως αυτοί είναι οι πραγματικοί άρχοντες και όχι αυτοί που πλημμυρίζουν τις νυχτερινές πίστες με λουλούδια από χρήματα ύποπτης προέλευσης; Οι άριστοι δεν φωνάζουν, δεν προκαλούν και δεν ζητάν την προσοχή του κόσμου.

Ο πραγματικός κύριος δεν απαντάει στις προκλήσεις και στις επιθέσεις ανθρώπων που τον ζηλεύουν και που πάντα έχουν έναν κακό λόγο να πουν. ‘Οπως πολύ σωστά λέει η παροιμία: ”Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”.

Στάθης Β. Μπαρτζώκας
Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα