«Σύντροφοι», έχουν οι νεκροί «δημοκρατικά δικαιώματα» …….
troupiwtis

Πέτρος Τρουπιώτης

«Σύντροφοι», έχουν οι νεκροί «δημοκρατικά δικαιώματα» …….

Και ξαφνικά χθες, με αφορμή μια ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, περί αντισυνταγματικότητας της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων για το Πολυτεχνείο, αναζωπυρώθηκε η συζήτηση για το ζήτημα.

Με εκφράσεις περί «χούντας Κυριακού», φασισμού, αυταρχισμού και άλλα, ο δημόσιος διάλογος όχι μόνον αναμεσά σε στελέχη αλλά και επισήμως από τα κόμματα, κοντεύει να ξεφύγει.

 Κοντεύει να οδηγήσει σε σύγκρουση στους δρόμους αύριο, ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου.

 Προφανώς γιατί κάτι τέτοιο, κάποιους βολεύει. Κάποιους που αντί άλλων, επενδύουν πολιτικά (και επικοινωνιακά) σε συγκεντρώσεις , πορείες και βεβαίως συγκρούσεις που αποδεικνύουν το «πόσο κακό είναι το αστικό κράτος», αλλά και το ότι αυτοί « είναι οι βασικοί υποστηρικτές των λαϊκών αιτημάτων, αφού αυτούς χτυπούν οι αστοί».

 Θα μου πείτε επιχειρήματα από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα ( ή και νωρίτερα). Ναι, αλλά φαίνεται δεν είναι λίγοι στην χώρα που ζουν ακόμα με …οράματα του κόκκινου παρελθόντος.

 Το ζήτημα όμως, τώρα δεν είναι αυτό. Αυτά τα θέματα τα έχει λύσει (δυστυχώς με κόστος για εκατομμύρια λαούς σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη) η ιστορία.

Το ζήτημα είναι ότι τώρα αντιμετωπίζουμε μια τεράστια υγειονομική κρίση , που μπορεί να εξελιχθεί σε καταστροφή για την χώρα και σε εκατοντάδες , για να μην πω χιλιάδες νεκρούς. Και αυτό το απλό πράγμα δεν το καταλαβαίνουν, η δεν θέλουν να το καταλάβουν ορισμένοι.

Κλείσιμο
 Άλλοι γιατί χωρίς συγκεντρώσεις , διαμαρτυρίες κατά του κεφαλαίου και του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού δεν έχουν σχεδόν λόγο ύπαρξης, άλλοι γιατί έτσι πιστεύουν ότι μπορεί να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση που βλέπου  να κινείται σε σχεδόν διπλάσια ποσοστά από τους ιδίους  και άλλοι γιατί , έστω και αργά, ανακάλυψαν πόσο ωραίο είναι το παιχνίδι της …επανάστασης.

  Για όποιο λόγο και αν το κάνουν , απλώς εγκληματούν.

 Εγκληματούν γιατί όλοι οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο είναι «εγκληματικό», υπό τις παρούσες συνθήκες. Ακόμα και το πρόσωπο που προτείναν για κοινό υπουργό Υγείας, προειδοποιεί για κάτι τέτοιο.

    Δεν ξέρω αν οι συνδικαλιστές –δικαστές που έβγαλαν την ανακοίνωση χθες έχουν νομικά δίκιο, αν και υποψιάζομαι ότι έχουν λάθος. 

Γιατί , ομολογώ ότι εμπιστεύομαι σε αυτά περισσότερο συνταγματολόγους καθηγητές, όπως ο Αλιβιζάτος και ο Μανιτακης (που μόνον ΝΔ δεν μπορείς να τους πεις), οι οποίοι και δήλωσαν χθες ότι δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας.

  Βέβαια, οι συνδικαλιστές- δικαστές , που εδώ και μέρες ζητούν να κλείσουν τα δικαστήρια , γιατί κινδυνεύουν λόγω συνωστισμού από κορωνοιό, με την απόφαση τους στηρίζουν την άποψη του ΚΚΕ (και άλλων) να γίνει η πορεία, έστω και αν όλοι οι ειδικοί επισημαίνουν τον κίνδυνο…..

  Θέλω όμως να επισημάνω και τις απόψεις διαφόρων «προοδευτικών», αναμεσά τους και συνάδελφων μου , οι οποίοι αποφάσισαν ότι « σπουδαιότερο όλων είναι τα δημοκρατικά δικαιώματα» που  καταλύονται  με αφορμή τον κορωνοιο….

  Και τα δικαιώματα καταλύονται επειδή δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο φέτος, μια και όπως λένε οι ειδικοί «κινδυνεύουμε».

Και αναρωτιέμαι, όταν λόγω της πορείας, τα θύματα είναι εκατοντάδες, όταν λόγω του μεγάλου αυτού αριθμού τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να αντέξουν, όταν θα έχουμε δεκάδες νεκρούς είτε από αυτούς που πήραν μέρος στην πορεία, είτε από άλλους που κολλήσαν μετρά, θα διαμαρτυρόμαστε για τα δημοκρατικά δικαιώματα?

 Μα οι νεκροί έχουν δημοκρατικά δικαιώματα….

Μήπως έχουμε χάσει το μέτρο? 

Μήπως δεν είναι , για κάποιους , η ζωή το υπέρτατο αγαθό. Και αφού την προφυλάξουμε , μετρά ασκούμε κάθε είδους δικαίωμά μας?

Τόσος παραλογισμός πιά…..
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα