ΕΣΣΔ αλά γκρέκα by troika
Πάνος Κολιοπάνος

Πάνος Κολιοπάνος

ΕΣΣΔ αλά γκρέκα by troika

Tο νέο πολιτικό και οικονοµικό µοντέλο που εγκαθιδρύεται στην Ελλάδα εµπνεύσεως και διά χειρός τρόικας και µε την ψυχαναγκαστική συγκατάθεση του κατατονικού εγχωρίου πολιτικού συστήµατος έχει τα χαρακτηριστικά του αποβιώσαντος σοβιετικού συστήµατος από την ανάποδη.

Tο νέο πολιτικό και οικονοµικό µοντέλο που εγκαθιδρύεται στην Ελλάδα εµπνεύσεως και διά χειρός τρόικας και µε την ψυχαναγκαστική συγκατάθεση του κατατονικού εγχωρίου πολιτικού συστήµατος έχει τα χαρακτηριστικά του αποβιώσαντος σοβιετικού συστήµατος από την ανάποδη.

Η οικονοµία της αγοράς αντικαθίσταται βαθµιαία από τη «σχεδιασµένη» προς όφελος των εργαζοµένων και των «συµµάχων» τους, όπως ευαγγελιζόταν και η σοβιετική εξουσία, αλλά µε τη µεταµοντέρνα µέθοδο του ολοκληρωτικού ευνουχισµού. «Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι», υπογραµµίζεται στο γνωστό τσιτάτο του αγωνιστή του προλεταριακού διεθνισµού και γνωστού αρχειοµαρξιστή Πολ Τόµσεν.

Η Ελληνική Δηµοκρατία µετονοµάζεται σε Ελληνική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δανειοκρατία και στη σηµαία αντί του σταυρού τοποθετείται η σύγχρονη εκδοχή του σφυροδρέπανου, ένα ηλεκτρικό δραπανοπρίονο. Η ιδιωτική πρωτοβουλία ενσωµατώνεται στη λογική του Δηµοσίου και ή λειτουργεί κατ’ εφηµισµόν ή καταργείται. Ο ιδιωτικός υπάλληλος θεωρείται οιονεί δηµόσιος και υφίσταται την ανάλογη µεταχείριση.

Οι συνταξιούχοι λογίζονται ως αντιπαραγωγικό µέγεθος και οδηγούνται στη θανάτωση µε ανθρωπιστικές µεθόδους. Η δηµιουργία γκουλάγκ υπερηλίκων απερρίφθη ως κοστοβόρος. Οι τράπεζες κρατικοποιούνται και αντί δανείων θα προσφέρουν συσσίτια στους αναξιοπαθούντες µικροµεσαίους, έναντι απαξιωµένου τοκοµεριδίου.

Χτίζεται η νέα Ελλάδα, πρότυπο και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η κατανάλωση θεωρείται µπουρζουάδικη συνήθεια και ως εκ τούτου απαγορεύεται. Η ανάπτυξη δεν γίνεται µε αναρχικές πρωτοβουλίες αδέσποτων µικροµεσαίων αλλά µε σχεδιασµένα πενταετή πλάνα από τους συντρόφους των hedge funds. Οποιος δεν τα συµπληρώνει, στραγγαλίζεται δηµοσίως έµπροσθεν του Ταµείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Κλείσιμο

Οι δε συγγενείς του θα οδηγούνται σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, στις προµετωπίδες των οποίων θα τοποθετηθούν τα ονόµατα των διεθνιστικών επαναστατικών οργανώσεων. Goldman Sachs, Morgan Stanley, Standard & Poor’s.

Η Ελλάδα θα γίνει ο υπέρλαµπρος φάρος της νέας οικονοµίας. Η περήφανη νέα Καµπότζη του παγκόσµιου προλεταριάτου των µουζίκων των pension funds και των απόκληρων του risk management. Με τις εκλογές που θα γίνουν σε λιγότερο από δύο µήνες, το διεθνές επαναστατικό κίνηµα αναµένει να επισφραγιστεί αυτή η ιστορική στροφή της χώρας, ώστε το ελληνικό έθνος να γνωρίσει νέες σελίδες δόξας και ο πολίτης-σύντροφος να απολαύσει τους καρπούς των αγώνων του.

Οταν δε κατά Ιούνιο µεριά έλθουν οι σύντροφοι της Κοµιντέρν για τον τριµηνιαίο έλεγχο, θα είµαστε έτοιµοι να προσφέρουµε έναν επιπλέον οβολό για τις ανάγκες του κινήµατος. Σύντροφοι, βάλτε βαθειά το χέρι στην τσέπη! Το έλεγε και ο αείµνηστος Λέον Τρότσκι...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα