Τα πάρκα και η Τουρκία
1manolakos

Νικόλαος Μανωλάκος

Τα πάρκα και η Τουρκία

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα πολύ ωραίο σπίτι, σε μια δύσκολη γειτονιά, με μεγαλύτερους αλλά και μικρότερους γείτονες

Επειδή ο καιρός είναι καλός, έχει πολύ λαμπερό ήλιο, θέλετε να παίρνετε τον αέρα σας και σκεφτήκατε να βγάλετε τραπεζάκια στην αυλή σας. Το ανακοινώσατε με πολύ χαρά και αρχίσατε να κάνετε έρευνα αγοράς, να δείτε τις τιμές, τους προμηθευτές και άλλα τέτοια συνήθη, σε αυτού του είδους project.

Έχεις όμως στη γειτονιά σου έναν κακότροπο γείτονα, μεγάλο και δυνατό, ο οποίος από καιρό έχει εκδηλώσει τάσεις καταδυνάστευσης όλων των υπολοίπων και στον οποίον δεν αρέσει η ιδέα σου.

Σε ενημερώνει, ότι έπρεπε να τον ρωτήσεις, γιατί αυτός είναι το αφεντικό στη γειτονιά και χωρίς την έγκριση του ,δεν επιτρέπεται να γίνει οτιδήποτε.

Κάτι ψελίζεις εσύ για τίτλους ιδιοκτησίας, για νόμους και συνθήκες, αλλά ο νταής ούτε καν σε ακούει. Δημιουργείς τετελεσμένα λέει… δεν θα το επιτρέψω…

Κλείσιμο
Μα στη γειτονιά μου; Στο σπίτι μου; Έλα να σου πω τι μπορείς να κάνεις, σου απαντάει
Ναι καλά καταλάβατε, είναι η ιστορία του νταή της γειτονιάς, της Τουρκίας, με τα αιολικά πάρκα, που η χώρα μας αποφάσισε να ιδρύσει.

Τα συμπεράσματα, από αυτό το νέο επεισόδιο στο σίριαλ του πολιτικού bullying, που η Ελλάδα δέχεται από την Τουρκία, δεν προσφέρουν κάτι νέο στη διελκυστίνδα των

ελληνοτουρκικών σχέσεων, εκτός ίσως από την επαναβεβαίωση, των όσων από πολλά χρόνια, ο γράφων υποστηρίζει:
Η τουρκική εθνική πολιτική αποβλέπει στον ακρωτηριασμό του ελλαδικού χώρου με πρώτη επιδίωξη, την διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο παράλληλο και δεύτερο την απόσχιση της Θράκης

Όσο (και εφόσον) η Ελλάδα ακολουθεί κατευναστική πολιτική, τόσο θα τρέφεται το αρπακτικό θηρίο που δεν προσπαθεί να κρύψει ο Ερντογάν και οι υπόλοιποι Τούρκοι πολιτικοί, αλλά μόνον κάποιοι δικοί μας, που φοβούνται ή δεν θέλουν να το δουν

Η Ελλάδα, ο πολιτικός κόσμος ενωμένος και οι υπεύθυνες κυβερνήσεις θα πρέπει να συνεχίσουν, να επιμείνουν και να εμείνουν στην οχύρωση και στα εξοπλιστικά προγράμματα που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολύ ορθά, έχει δρομολογήσει.

Η πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία θα αποφευχθεί, μόνον όταν οι Τούρκοι αντιληφθούν, ότι πρώτον διαθέτουμε την κατάλληλη ισχύ των όπλων και δεύτερον ότι διαθέτουμε την αποφασιστικότητα και την βούληση να υπερασπιστούμε τα πάτρια, μέχρις εσχάτων και ότι, οποιαδήποτε επιθετική απόπειρα εναντίον μας, θα έχει τέτοιο κόστος, που δεν θα είναι προς όφελος της να τη διαπράξει.

Κοντολογίς όπως λέει κι ο Σαββόπουλος:
Μας βαρούν κλαρίνα και τραβάμε ίσια
σε ανηφοριές γνωστές με τα κυπαρίσσια
Χρέος όλων ημών των ΄΄΄Νεοελλήνων΄΄ είναι να μην πάμε τη χώρα στα κυπαρίσσια…

Γιατί η Ελλάδα πρέπει να ζήσει!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ