Κι αν κουνήσει το σεντόνι στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ;
kalogeropoulos

Μάριος Καλογερόπουλος

Κι αν κουνήσει το σεντόνι στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ;

Μπροστά σε μια ιστορική στιγμή που με σωστή διαχείριση μπορεί να αλλάξει την πορεία του βρίσκεται ο ΠΑΟΚ μετά το 1-1 με τη Σάλκε στη Γερμανία και τη ρεβάνς της Τρίτης στην Τούμπα.

Αν καταφέρει να προκριθεί στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο «δικέφαλος του Βορρά» θα αποκτήσει επιπλέον δυναμική κυρίως λόγω των χρημάτων που θα εισρεύσουν στα ταμεία του.

Γιατί καλός και άγιος ο Σαββίδης, ΠΑΟΚ είναι, αλλά δεν παύει να είναι και επιχειρηματίας που προφανώς θα θέλει κάποια στιγμή κάτι να μπαίνει και στην τσέπη.

Εκτός όμως από τον ΠΑΟΚ είναι προφανές ότι θα ωφεληθεί και το ποδόσφαιρο ειδικά στη συγκυρία που θέλει τον Ολυμπιακό να «κάνει παιχνίδι» μόνος του, την ΑΕΚ στη Γ΄ Εθνική να αναζητά νέο ξεκίνημα και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει ξανά τη χαμένη οικονομική αίγλη που του προσέφερε η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Όσοι είναι νοήμονες φίλαθλοι είτε «κόκκινοι», είτε «πράσινοι», είτε «κιτρινόμαυροι» καταλαβαίνουν ότι ο ανταγωνισμός είναι αυτός που θα σε κάνει καλύτερο.
Κλείσιμο

Όμως την ίδια στιγμή, απαιτείται η μέγιστη προσοχή και η μέγιστη ευθύνη από τη διοίκηση, τους οπαδούς και τους παίχτες. Η πρώτη για να μην ακολουθήσει την πεπατημένη των παρελθόντων ετών και να εισάγει νέα ήθη (αν και η αλήθεια είναι ότι κινήσεις όπως αυτή του «συμβούλου» Μάλαμα Τεβεκέλη δεν αποτελούν καλό οιωνό). Οι δεύτεροι για να «προστατεύσουν» το σύλλογο με υγιή τρόπο και όχι με τον τσαμπουκά, το ξύλο και τα επεισόδια. Φαντάζομαι ότι τα παιδιά της Θύρας 4 θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει που την Τρίτη δεν θα είναι στην Τούμπα για αυτή την ιστορικής σημασίας αναμέτρηση. Και οι τρίτοι γιατί δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρήσουν ότι «έδεσαν το γάϊδαρό τους». Εξάλλου αυτοί είναι που πρώτοι θα πιστωθούν την επιτυχία αλλά και που θα δεχθούν το ανάθεμα αν στραβώσει η ρεβάνς με τη Σάλκε.

Και πάνω από όλα αν θέλουν (-ουμε) να γίνει ο ΠΑΟΚ ακόμα μεγαλύτερος από ό,τι είναι σήμερα, τότε θα πρέπει να πάψουμε να βλέπουμε «εχθρούς» και «σκιές» εκεί που δεν υπάρχουν (βλ. το σάπιο κράτος της Αθήνας). Το γήπεδο ας γίνει ο καθρέφτης της ομάδας που χτίζει ο Στέφενς και που δείγματά της είδαμε στη Γερμανία.

Ως οπαδός του ΠΑΟΚ, πάντως, εγώ θα ευχηθώ να ακουστεί από το βράδυ της Τρίτης το σύνθημα: Τι ωραία που θα τεντώνει, μες στην Του- μες στην Τούμπα το σεντόνι…


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK