Νόμος και τάξη…
maximos-charokopoulos-0

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Νόμος και τάξη…

Το πρώτο από τα βασικά αγαθά, τα ανθρώπινα δικαιώματα που οφείλει να διασφαλίζει κάθε ευνομούμενο κράτος, είναι η ασφάλεια του πολίτη και η προστασία της ζωής, της τιμής και της περιουσίας του.

Δυστυχώς, η κατάσταση στον τομέα της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας στη χώρα μας έχει χτυπήσει προ πολλού κόκκινο. Τα συμβάντα είναι επαναλαμβανόμενα και ολοένα πιο ακραία. Η έξαρση της εγκληματικότητας δεν είναι άσχετη με τις ιδεολογικές εμμονές και αγκυλώσεις της κυβέρνησης της Αριστεράς περί «αστυνομικού κράτους» που ανάγονται σε ταραγμένες περιόδους της ιστορίας μας.

Οργανωμένες συμμορίες σπέρνουν τον πανικό και την ανασφάλεια σε πόλεις και χωριά με ληστείες που συνοδεύονται πολύ συχνά από πράξεις ωμής βίας. Ανυπεράσπιστοι ηλικιωμένοι ή φιλήσυχες οικογένειες βρίσκονται στο στόχαστρο εγκληματικών στοι­χείων, που βλέπουν την Ελλάδα σαν ξέφραγο αμπέλι. Προφανώς, εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου πάντα υπήρχαν. Σήμερα, όμως, οι εγκληματίες γνωρίζουν ότι ακόμη και αν συλληφθούν από τις φιλότιμες προσπάθειες της Αστυνομίας, το ελληνικό κράτος θα τους αφήσει σύντομα ελεύθερους να συνεχίσουν το έργο τους.
 
Οπως συνέβη και με τον Αφγανό δολοφόνο της νεαρής Γερμανίδας που είχε επωφεληθεί από τον νόμο Παρασκευόπουλου και είχε βγει σαν… κύριος από τις ελληνικές φυλακές, όπου βρισκόταν για απόπειρα φόνου εναντίον μιας άλλης κοπέλας. Κάτι για το οποίο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης δεν ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει ούτε μία συγγνώμη! Η εποχή που αφήναμε τις πόρτες μας ανοιχτές μέρα-νύχτα, χωρίς φόβο, μοιάζει πια σαν παραμύθι... 

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα, όμως, γινόμαστε μάρτυρες της ανεμπόδιστης, πλέον, δράσης άλλου τύπου εγκληματικών συμμοριών που έχουν κάνει θρησκεία τους την τυφλή βία και την καταστροφή. Η αλήθεια είναι ότι χρόνια ολόκληρα παρακολουθούμε αυτούς τους γνωστούς-αγνώστους που φορώντας τις κουκούλες τους καίνε, σπάνε, χτυπούν. Η προσπάθεια που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση να επανέλθει η νομιμότητα στο άβατο των Εξαρχείων ανακόπηκε και σήμερα η Πολιτεία δείχνει να έχει ρίξει λευκή πετσέτα στην αντιμετώπισή του προβλήματος.
 
Τα άσυλα και τα άβατα επεκτείνονται με την ανοχή του -κατ’ ευφημισμόν και σαρκαστική ειρωνεία- υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Κι εκεί βρίσκεται η πηγή του προβλήματος. Στην κεφαλή, που της λείπει η πολιτική βούληση να σπάσει αυγά γιατί θέλει να τα έχει καλά και με τις ορδές των νεοβαρβάρων που λεηλατούν τις πόλεις μας και με τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρά σε κάθε αστυνομική επιχείρηση. Ετσι, θύματα είναι οι ανυπεράσπιστοι πολίτες που βιώνουν τον φόβο και πληρώνουν από πάνω τα «κατορθώματα» των μπαχαλάκηδων.

Οπως έγινε με τα τρόλεϊ που κατέκαψαν, αφού πρώτα κατέβασαν με τη βία επιβάτες και οδηγούς, στη λεωφόρο Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας. Δεν μπορεί κανείς παρά να συμφωνήσει με τον δήμαρχο Αθηναίων που κάλεσε τον κ. Νίκο Τόσκα να απαντήσει αν γνωρίζει άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα όπου πυρπολούνται τα τρόλεϊ. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι η ανομία, λόγω της αβελτηρίας και των ιδεοληψιών του αρμοδίου υπουργείου, εξαπλώνεται σαν καρκίνωμα. Τα Εξάρχεια είναι κράτος εν κράτει που επεκτείνει την επικράτειά του. Η Αστυνομία παραμένει εκτός των τειχών, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν περνούν από τους δρόμους της περιοχής, οι έμποροι ναρκωτικών κάνουν πάρτυ και οι αντεξουσιαστές παρελαύνουν με τις μολότοφ ανά χείρας.
 
Ολα αυτά δείχνουν ότι έχει χαθεί η μπάλα. Εχουμε πιάσει κυριολεκτικά πάτο και στη δημόσια ασφάλεια. Η Αθήνα πρόσφατα κρίθηκε ως η τρίτη λιγότερο ασφαλής πόλη της Ευρώπης, πάνω μόνο από το Κίεβο και το Βελιγράδι. Και εδώ δεν μας φταίει κανένας Σόιμπλε ή κάποιος εξωγήινος. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Αν δεν αλλάξουμε σύντομα πολιτική, όλη η χώρα θα γεμίσει με νησίδες ανομίας και αυθαιρεσίας, με πολίτες όμηρους στις διαθέσεις κάθε αρρωστημένης οργανωμένης ομάδας. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. 
Για τη Νέα Δημοκρατία η επιστροφή της νομιμότητας και της ασφάλειας παντού και για όλους είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Οσοι αφοριστικά θεωρούν ότι η επιβολή του νόμου και της τάξης είναι μέρος μιας συντηρητικής ατζέντας φοβάμαι ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι και σίγουρα αποκομμένοι από την κοινωνία… 

* Ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ