makis-pollatos1

Γκαζόζα Republic*

Μάκης Πολλάτος

Εκβιασμοί του στυλ «πήγαινε πιες μια γκαζόζα στο κυλικείο και μην ψηφίσεις για να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να παίζουν μαζί μας» ως απάντηση στην προειδοποίηση ότι θα εφαρμοστεί ο κανονισμός που προβλέπει τη διάλυση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας εφ' όσον χάσει τον ελάχιστο αριθμό προβλεπόμενων βουλευτών.

Κομπίνες που δεν κάνουν ούτε οι φοιτητικές παρατάξεις και αφορούν το αδιανόητο θεσμικό μαγείρεμα των όρων του παιχνιδιού ώστε οι μέχρι πρότινος συγκυβερνώντες να μην χάσουν τα προνόμιά τους και τους δεκάδες μετακλητούς υπαλλήλους που πληρώνουν οι φορολογούμενοι.
Υπόνοιες για συναλλαγές, υποσχέσεις για πολιτικές μετεγγραφές επειδή βλέπουν ότι αν παραμείνουν στα κόμματά τους δεν πρόκειται να επανεκλεγούν, οι βουλευτές ανταλλάσσουν την ψήφο τους στο Σκοπιανό, αδιαφορώντας για την αντίθετη άποψη του λαού. Αφορισμός της πλειοψηφίας των πολιτών ότι λειτουργεί με ακροδεξιά αντανακλαστικά και δεν σκέφτεται λογικά, από μια πολιτική ηγεσία που είναι πρόθυμη να ξεπουλήσει τα εθνικά δίκαια αρκεί να ικανοποιήσει τους ξένους προστάτες της.

Ξεγύμνωμα πολιτικών αρχηγών με την αποκάλυψη ότι συνομιλούσαν με πρεσβευτές ξένων χωρών στους οποίους είχαν δεσμευτεί από το 2017 ότι θα πουν «ναι» σε οποιοδήποτε σχέδιο για να κλείσει το Σκοπιανό.

Νταραβέρια και υπόνοιες για χρηματισμό. Αδιανόητες μεθοδεύσεις για να εξυπηρετήσουν τους ακροδεξιούς συνοδοιπόρους τους επειδή τρέμουν μην αποκαλύψουν τι συνέβαινε στα κυβερνητικά παρασκήνια από το 2015.

Κι όλα αυτά ενώ οι θεματοφύλακες της ορθής λειτουργίας του δημοκρατικού συστήματος κρύβονται. Πού είναι η δικαστική εξουσία, η ανεξάρτητη; Πού είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρέμβει; Δεν είναι απαραίτητο να... παραιτηθεί (λέμε και καλαμπούρια). Για να σταματήσει ο ευτελισμός της βουλής, θα αρκούσε ίσως μια προειδοποιητική ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ότι δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχος όλες αυτές τις εξελίξεις και τις προσπάθειες αλλοίωσης του πολιτεύματος.

Μείζονα πολιτικά θέματα που καλύπτονται από κυνικές αναφορές του τύπου «και οι άλλοι τα ίδια έκαναν». Αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή από προκλητικούς υπουργούς που ακόμη δεν έχουν απολογηθεί για τον χαμό 100 ανθρώπων στην πυρκαγιά στο Μάτι και κουνάνε και το δάχτυλο ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα...

Αλλαγή των όρων του παιχνιδιού που γελοιοποιούν τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά καλύπτονται από βουλευτές έτοιμους να συναινέσουν σε όλα και χρησιμοποιούν το ψευτοεπιχείρημα «και οι άλλοι τα ίδια έκαναν». Μέσα ενημέρωσης τυφλά ή κουφά που χαρακτηρίζουν το μαγείρεμα της ξεφτίλας για τη διατήρηση μιας κοινοβουλευτικής ομάδας και άρα των προκλητικών προνομίων σαν «ρύθμιση ανάσα για τα μικρά κόμματα».

Κατήφορος χωρίς τέλος.


*Στο παρελθόν, για να περιγραφούν οι ασταθείς δημοκρατίες της κεντρικής Αμερικής χρησιμοποιούνταν η ονομασία Banana Republic. Ήταν χώρες των οποίων το μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν ήταν οι μπανάνες. Λειτουργούσαν (ορισμένες λειτουργούν ακόμη) με βάση ένα κρατικοδίαιτο μοντέλο καπιταλισμού, με ισχυρή ολιγαρχία που εκμεταλλευόταν τον λαό. Στις δημοκρατίες της μπανάνας η κυρίαρχη πολιτική ελίτ με τη βοήθεια της πλουτοκρατίας ενδιαφέρεται για την διατήρηση της εξουσίας μέσω κρυφών ή φανερών συναλλαγών, σταθεροί κανόνες δεν υπάρχουν αφού οι όροι του παιχνιδιού αλλάζουν αναλόγως της θέλησης των ισχυρών και η αδύναμη οικονομία στηρίζεται από διεθνή δανεισμό με έναν τρόπο που η φτώχεια διευρύνεται και η χώρα είναι εγκλωβισμένη σε μια διαρκή ύφεση ή υπανάπτυξη. Εν έτει 2019, η Ελλάδα ζει τη Δημοκρατία της γκαζόζας (Γκαζόζα Republic), τη δική της Banana Republic.

ΣΧΟΛΙΑ (28)

Στην Γκαζοζα Republic

Όντως η εξουσία κρατιέται από τον δημόσιο τομέα και ειδικά τα μεγάλο στελέχη. Αυτή η ολιγαρχία που ιδρύθηκε και εδραιώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί συνεχώς να διευρύνει την επιρροή της αυξάνοντας το μέγεθός της, δηλαδή τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Στην προσπάθεια αυτή, αυξάνει υπέρογκα τους φορους και επεμβαίνει ληστρικά στην πραγματική οικονομία υφαρπαζοντας πόρους και οδηγώντας σε ύφεση....

Πολλατο ξυρισου

Γιατί μοιάζεις με τον Πολάκη. Ευτυχώς μόνο στην εμφάνιση αλλά και αυτό δεν είναι καλό....

Γιωργος

Αυτή τη Γκαζόζα republic Μάκη,την έχουμε αποδεχθεί σαν μια κανονικότητα,αυτό είναι που με απασχολεί. Ο κόσμος δείχνει να αδιαφορεί,δεν ενδιαφέρεται για τίποτα,δεν αντιδρά. Αν δεν συνέβαιναν και οι συγκεντρώσεις για την Μακεδονία,θα πίστευα ότι ζω σε μια χώρα γεμάτη ανδροιδές που απλά πάνε στην δουλειά τους το πρωί,σχολάνε και επιστρέφουν σπίτι για να μπουν στον φορτιστή. Ο Σύριζα εκμεταλλεύεται και φροντίζει να απομακρύνει περισσότερο τον κόσμο απ το να ασχολείται με τα κοινά,απ το να διαβάζει μια εφημερίδα,απ το να δει μια πολιτική εκπομπή,απ το να διαμορφώνει άποψη. Έχει πνίξει την καθημερινότητα μας με fake news,με λάσπη κατά διαφωνούντων,με δολοφονία χαρακτήρα οποιουδήποτε καταγράφει ως εχθρός. Απαξιώνει καθημερινά τον κοινοβουλευτισμό,την Δημοκρατία και τους κανόνες της,την δικαστική εξουσία,τα ΜΜΕ και συνολικά όλες τις εξουσίες του κράτους.Κατακλύζει με χιλιάδες ψέματα τον δημόσιο λόγο,με αποτέλεσμα να αδυνατεί κάποιος να βγάλει άκρη και εν τέλει δημιουργεί απέχθεια στους πολίτες και τάση απομάκρυνσης του από κάθε ενασχόληση με την πολιτική. Τον ενδιαφέρει να δημιουργήσει στρατιές λοβοτομημένων του twitter και του instagram που να ανησυχούν μόνο αν θα βγάλουν καλή σέλφι στην στάση λεοφωρείου για ανεβάσουν στους followers,για το ποιος θα κερδίσει τον τελικό του next top model & του My style rocks και εάν θα μπει το χ ψ επιδοματάκι στην ώρα του. Αυτό λοιπόν με ανησυχεί περισσότερο. Ότι το 50% της αποχής στις προηγούμενες εκλογές τείνει να μεγαλώσει στις επερχόμενες. Οι σοβαροί νέοι άνθρωποι με όνειρα και φιλοδοξίες φεύγουν έξω. Εδώ μένουμε μόνο οι εγκλωβισμένοι και η μούργα. Έτσι δεν θα ζήσουμε να δούμε αυτή τη χώρα σοβαρό κράτος. Δεν έχει σημασία αν θα αλλάξουμε κυβέρνηση, η εάν ο Μητσοτάκης έχει καλές προθέσεις η όχι. Σημασία έχει να αλλάξουμε σιγά σιγά εμείς.Nα ξυπνήσουμε.Να ενεργοποιηθούμε.Να πούμε "Νισάφι!!Βαρεθήκαμε να είμαστε τα θύματα όλη μας τη ζωή!". Το κράτος είναι οι πολίτες του.Και μείς προς το παρόν έχουμε αυτό που μας αξίζει..

napoleon

Εχει ξεφτυλιστει η λεξη Δημοκρατια απο παντου στον κοσμο,Δημοκρατια εχει και ο Ερντογαν,δημοκρατια και ο μαδουρο, δημοκρατια και ο τριπρας Πρεπει να ξαναδιαβασουν ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ <αν εχει αφησει κανενα ο γαβρογλου>

Συριζαίοι, καλόπιοτος, αργά - αργά και απολαυστικός!

Οι εκλογές πλησιάζουν ταχύτατα, το αποτελέσμα τους είναι γνωστό σε όλους και στους συριζαίους οι οποίοι θα τον πιουν ευχόμαστε: "Συριζαίοι, καλόπιοτος, αργά - αργά και απολαυστικός"!

Nick

Κανεις σοφρων επισκεπτης του σαιτ δεν δινει σημασια στα γραφομενα ενος τρολ! Που μας θεωρεί το λιγοτερο ΗΛΙΘΙΟΥΣ! Οτι δεν καταλαβαίνουμε οτι τα περισοτερα σχόλια εδω ειναι δικά του, συμπεριλαμβανοντας και τις απαντήσεις... Στον εαυτο του! Ουστ ελεεινε!

Ερχεται ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ.....του ΚΥΡΙΑΚΟΥ.

Η ψαλιδα των 10 μοναδων ειναι μονο η αρχη.---Το μεγαλο παρτυ αρχιζει μετα την πρωτη μεγαλη νικη του ΚΥΡΙΑΚΟΥ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ τον Μαιο.----Μεχρι τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ --ο ΤΣΙΠΡΑΣ θα ΣΕΡΝΕΤΑΙ....ελπιζοντας........μηπως και οι Ελληνες ΞΕΧΑΣΟΥΝ...!!!

Ξεβρα-Κουλης

έρχεται ο ξεβρακούλης και χάρηκε ο πληρωμένος φίλος μας. Μ' αρέσει που λέτε για τα 0,60 αλλά απ' ότι φαίνεται εσείς πάτε για τα πολλά, τι να σας πουν 0,60 σε κοτζαμ αριστους

Σημερινή δημοσκόπηση της Metron Analysis.

"Νέα Δημοκρατία 160 βουλευτές, Σύριζα 74 βουλευτές,... 02/02/2019, 16:59 Μόλις ανακοινώθηκαν τα ευρήματα δημοσκόπησης της Metron Analysis για το "ΒΗΜΑ". Είναι τα εξής: Νέα Δημοκρατία: 37,2%, ΣΥΡΙΖΑ: 25,1%, Χρυσή Αυγή: 9,1%, Κίνημα Αλλαγής: 7,0% και ΚΚΕ: 6,1 %. Τα ποσοστά των κομμάτων τα οποία αναφέρει η δημοσκόπηση ως "εκτίμηση ψήφου", είναι "η τελική πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων", (όπως γίνεται σε όλον το κόσμο...). Το κάθε κόμμα θα εκλέξει τον ακόλουθο αριθμό βουλευτών: Νέα Δημοκρατία 160, Σύριζα 74, Χρυσή Αυγή 27, Κίνημα Αλλαγής 21 και ΚΚΕ 18. Ως συμπέρασμα: Σε πεντακομματική Βουλή, η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη, έχοντας νικήσει τον Σύριζα με διαφορά 12,1 %, μπορεί δε να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2020, συνεργαζόμενη είτε με τη Χρυσή Αυγή, είτε με το Κίνημα Αλλαγής".

ΟΙ σημερινοι ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ εχουν ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.

ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ--ΚΟΤΖΙΑΣ--ΚΑΜΜΕΝΟΣ.....και ολη η ΣΥΡΙΖΟ-ΠΑΡΕΑ γραφτηκαν με τα μελανωτερα χρωματα της.....συγχρονης Ελληνικης Ιστοριας----σαν ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ της πατριδας.-----ΑΥΤΟ δεν σβηνεται ....ΠΟΤΕ..

Για να μη το κουράζουμε άσκοπα...

Θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία. Με χέρια και με πόδια και επιθυμώ να την αναδείξω αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές. Εκτιμώ, ότι το ίδιο θα πράξουν και όλοι οι νουνεχείς 'Ελληνες.

Συμφωνώ.

Και θα πράξω το ίδιο.

ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Την αριστερά τη γνωρίσαμε καλά ως καταστροφική κυβέρνηση προδοτών. Την απορρίψαμε οριστικά και τελεσίδικα, από τα βάθη της ψυχής μας. Μέσω της ψήφου μας, δεν πρόκειται να της επιτρέψουμε ποτέ να ξανακυβερνήσει την πατρίδα μας.

MARINA.

Ό τενεκές Τσίπρας τα ξεπούλησε όλα.Από τις κρατικές τράπεζες στους ξένους τοκογλύφους, τα λιμάνια, τις Εθνικές οδούς, τα αεροδρόμια, τα τραίνα, τα μουσεία, ακόμα και τα μνημεία της βαριάς πολιτιστικής μας κληρονομιάς.Αυτό το τσογλάνι ήρθε με μιά δήθεν αριστερή ταμπέλα, ξεπούλησε και κατέστρεψε τα πάντα.Στο τέλος της πορείας του ξεπούλησε και την Ελληνική Μακεδονία κάνοντας τον Αμερικανοεβραίο δικηγόρο Μάθιου Νίμιτς να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.Ή αμοιβή του έν λόγο Νεουορκέζου δικηγόρου ήταν τεράστια.Όπως τεράστια ήταν και η αμοιβή των δοτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεξάρτητα εξαρτημένων βουλευτών που λέρωσαν τα χέρια με την υπογραφή τους σε μιά κατάπτυστη και προδοτική συμφωνία.Ή ιστορία έγραψε ότι την Μακεδονία την εκτέλεσε ο αριστερός Αλέξης Τσίπρας και όχι ο δεξιός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία