Ο θάνατος του 19χρονου
Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Ο θάνατος του 19χρονου

Η αποτρόπαιη δολοφονία ενός αθώου 19χρονου παιδιού στη Θεσσαλονίκη για οπαδικούς  μάλλον λόγους έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει πραγματικά ότι κάποιος ή κάποιοι  φθάνουν στο σημείο να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή συνειδητά και όχι εν βρασμώ ψυχής.

Πραγματικά δεν το χωράει ανθρώπινος νους ότι υπάρχουν άνθρωποι που κρύβουν μέσα τους τόσο μίσος για τον συνάνθρωπο τους, ώστε το μόνο που θέλουν είναι να του κάνουν κακό. Και αυτό μόνο και μόνο γα να ικανοποιήσουν το αρρωστημένο μυαλό τους.

Εδώ δεν πρόκειται απλά για ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ της οπαδικής βίας, έστω και τυφλής, που εκδηλώνεται με επεισόδια βανδαλισμούς, ρήψη φωτοβολίδων που κρύβουν κινδύνους και αυτές για τη σωματική ακεραιότητα, ακόμα και ξύλο μεταξύ οπαδών που βλέπουμε στην τηλεόραση. Εδώ μιλάμε για ένα στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε μόνο και μόνο επειδή κάποιος τόλμησε να δηλώσει την οπαδική του προτίμηση, όταν ρωτήθηκε από τους δράστες.

Το μόνο που πρέπει να ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή όλους είναι να βρεθούν αυτοί που το έκαναν να συλληφθούν και να τιμωρηθούν όπως προβλέπει ο νόμος. Από εκεί και πέρα όμως η Πολιτεία αλλά και οι σύλλογοι και οι οργανωμένοι οπαδοί θα πρέπει να δουν το θέμα της αιματηρής βίας και να απομονώσουν όλους αυτούς, που βλέπουν τον αθλητισμό σαν μία ευκαιρία να εκτονώσουν τα πιο αρρωστημένα πάθη τους, τα πιο βίαια συναισθήματά τους που καμία σχέση δεν έχουν με τον υγιή αθλητισμό.

Και αυτή τη δόλια μάνα δεν την σκέφτηκε κανείς; Πως θα αισθάνεται άραγε να περιμένει να δει το παιδί της και να μαθαίνει ξαφνικά ότι κάποιος του αφαίρεσε τη ζωή χωρίς να του κάνει τίποτα. Ποιός θα συμπαρασταθεί στον σπαραγμό της οικογένειας που έχασε το παιδί της. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ