Ο μεσαίωνας των αρνητών
Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Ο μεσαίωνας των αρνητών

Η πανδημία έχει αναδείξει με τον πιο θλιβερό τρόπο τα τραγικά περιστατικά  κληρικών και λαικών που χάθηκαν από τον κορωνοιό, μόνο και μόνο επειδή παρασύρθηκαν και άκουσαν λάθος ανθρώπους.

Η εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά, που καθυστέρησε δραματικά να πάει στο νοσοκομείο και ο τραγικός χαμός ενός 44χρονου ιερέα από την Ηλεία που το έσκασε κυριολεκτικά από το νοσοκομείο, και λίγες ώρες μετά εξέπνευσε, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, όπως και πολλές άλλες εξίσου τραγικές περιπτώσεις ακόμα: ότι παραπλανήθηκαν από διάφορες θρησκοληψίες, θεωρίες συνωμοσίας και πάσης φύσεως δοξασίες, που απαγορεύουν όχι μόνο τον εμβολιασμό αλλά και την αποδοχή της αναγκαίας θεραπείας, από την ιατρική επιστήμη, με τραγική συνέπεια τον θάνατο.

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους ότι στις μέρες μας είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι το εμβόλιο είναι όργανο του σατανά και ότι τους έχει κυριεύει ο «666» ώστε να μην μπορούν να δεχτούν και την θεραπεία εφόσον είναι ασθενείς.

Δεν γίνεται στην σύγχρονη εποχή να υπάρχουν προλήψεις, δεισιδαιμονίες και συνωμοσιολογίες , οι οποίες μάλιστα να εκπορεύονται, όχι μόνο αρνητές λαικούς , ακόμα και αν πρόκειται για γιατρούς αλλά και από κληρικούς, μοναχούς και ασκητές.

Το είπε με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ο ηγούμενος Ιωσήφ ο οποίος κατήγγειλε ότι « Οι ιερομόναχοι αυτοί που βγαίνουν έξω κι εξομολογούν έχουν πεθάνει πολύ κόσμο», συμπληρώνοντας ότι οι ίδιοι «συμβουλεύουν τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο και ότι ο κορωνοϊός είναι μία απλή γρίπη».

Όταν η ίδια η επίσημη Εκκλησία, έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της από την αρχή, τονίζοντας ότι το εμβόλιο είναι δώρο της επιστήμης και δώρο Θεού και ότι συνιστά έμπρακτη απόδειξη της αγάπης προς τον πλησίον, είναι αδιανόητο διάφοροι «πνευματικοί πατέρες», ακόμα και αν βρίσκονται στο Αγιον Ορος, να ισχυρίζονται άλλα πράγματα που καμία σχέση δεν έχουν ούτε με την χριστιανική διδασκαλία ούτε με το ιερό Ευαγγέλιο.

Πού τα βρήκατε αυτά γραμμένα Αγιοι Πατέρες, πνευματικοί και άλλοι που παρασύρετε τον κόσμο να μην εμβολίαζεται και να μην ακούει τους φωτισμένους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας οι οποίοι προτρέπουν τους πιστούς να δεχτούν το εμβόλιο ;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αρνητές, μοναχοί ή μη εμφανίζονται να ζουν στον μεσαίωνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ