Πού είναι πιο ασφαλή τα παιδιά
Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Πού είναι πιο ασφαλή τα παιδιά

Είδατε που λέγαμε για τα σχολεία και το κατά πόσο θα πρέπει να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου ή θα χρειαστεί να παραταθούν οι σχολικές διακοπές και που η κυβέρνηση το απέκλειε κατηγορηματικά;

Τώρα έχει αρχίσει να το συζητάει, τουλάχιστον σε επίπεδο υπουργού Υγείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, που εκφράζουν πλέον έναν προβληματισμό για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία. Και βεβαίως αυτό που μας λένε είναι ότι υπάρχουν ακόμα ημέρες μπροστά μας για να συζητηθεί ένα τέτοιο θέμα ανάλογα με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Από την άλλη, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμμένει στην θέση της ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν κανονικά καθώς η αποχή από το σχολικό περιβάλλον και την δια ζώσης διδασκαλία βλάπτει σοβαρά την ψυχολογία αλλά και πλήττει την μαθησιακή δυνατότητα των μαθητών. Το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στα σχολεία όπου τα μέτρα τηρούνται προσεκτικά από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, παρά εκτός σχολείου, όπου δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων. Για αυτό το υπουργείο εξετάζει το θέμα των ελέγχων και αν χρίζουν εντατικοποίησης, με περισσότερα self test ή και rapid test, ανάλογα με τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία.

Σε κάθε περίπτωση όμως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα ανοιχτά σχολεία και τα Πανεπιστήμια με εντατικό πλαίσιο ελέγχων. Μάλιστα κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να αλλάξει και το υγειονομικό πρωτόκολλο με βάση το οποίο κλείνει ένα τμήμα και αντί για το 50% συν 1 να ισχύσει το 30% συν 1 των μαθητών, ούτως ώστε να αποφευχθεί μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε χθες ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι το να μην ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο οι ειδικοί θα συζητήσουν την άλλη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν αν χρειαστεί ορισμένα μέτρα και ο κ. Οικονόμου είπε ότι αν χρειαστεί θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα. Όλοι θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Αλήθεια όμως με 36.000 κρούσματα την ημέρα, που αναμένεται σύμφωνα με τους ειδικούς να αυξηθούν πολύ περισσότερο τις επόμενες ημέρες, γονείς και εκπαιδευτικοί διερωτώνται εάν είναι δυνατόν να ανοίξουν στα σχολεία πάνω στην κορύφωση της παραλλαγής Ο. Από Δευτέρα τα νεότερα…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK