«Ψεκ» vs «Μπολ»
antipas

Γιάννης Αντύπας

«Ψεκ» vs «Μπολ»

Η κάθε εποχή, η κάθε γενιά έχει τους διχασμούς που μπορεί να αντέξει, σύμφωνα με τους ιστορικούς.

Από τους Αθηναίους και τους Σπαρτιάτες, τους Σπαρτιάτες και τους Θηβαίους, τις Πόλεις-Κράτη και τους Μακεδόνες, από τους Εθνικούς και τους Χριστιανούς, τους Ορθόδοξους και τους Καθολικούς, τους Ρωμιούς και τους Μωαμεθανούς, τους Έλληνες και τους Λατίνους, τους υποστηριχτές της δημοτικής και τους οπαδούς της καθαρεύουσας, τους Βενιζελικούς και τους Βασιλικούς, τους αντιστασιακούς και τους δοσίλογους, τους υποστηριχτές της Ευρώπης και τους άλλους, τους «ναι» και τους «όχι» στο δημοψήφισμα του 2015, φθάσαμε στον Μπόλεκ και τον Λόλεκ.

Συγνώμη, τους ψεκασμένους και τους μπολιασμένους. Τους «ψεκ» και τους μπολ». Σκληρή η μοίρα για όσους ατενίζουμε τη ζωή έξω από την ασφάλεια των στρατοπέδων της λογικής, των δογμάτων, του φανατισμού και των ανεξάντλητων ορίων του παραλογισμού.

Είμαι εμβολιασμένος, αλλά δεν ανήκω στους «μπολ». Δεν έβγαλα φωτογραφία κάνοντας το εμβόλιο και δεν είμαι υπερήφανος που το έκανα. Γιατί δεν έκανα κάτι το εξαιρετικό για να αισθάνομαι έτσι. Έκανα το αυτονόητο. Δεν συμμετέχω στο κίνημα καταγγελίας των «ψεκ» και δεν θεωρώ «ψεκ» όσους το σκέφτονται. Γιατί, δεν είναι οι 4 χιλιάδες του Συντάγματος που μας λείπουν από τον λογαριασμό του εμβολιασμού. Είναι πολλοί περισσότεροι όσοι το σκέφτονται. Και δεν μπορώ να τους ρίξω άδικο, ούτε, πολύ περισσότερο, το ανάθεμα. Γιατί ευθύνες για αντιφατικά μηνύματα έχει η κυβέρνηση, έχουν οι επιστήμονες, έχουν τα ΜΜΕ. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι.

Ειλικρινά θέλω να παρακαλέσω τους πάντες να κάνουν το εμβόλιο. Για να προστατεύσουν τις ζωές τους και τις ζωές όσων αγαπούν. Αλλά, όσο για κάποιο λόγο, που δεν αντιλαμβάνομαι, ο εμβολιασμός δεν γίνεται υποχρεωτικός είμαι υποχρεωμένος να προσπαθώ να τους πείσω. Όχι να τους καταγγέλλω. Είμαι υποχρεωμένος να ακούω τις ενστάσεις τους και να προσπαθώ, εφόσον μπορώ και ενδιαφέρομαι, να τις απαντήσω. Προφανώς και μπορώ να κάνω «πλάκα» με ορισμένους «ψεκ». Όπως και με ορισμένους «μπολ». Οι οποίοι αισθάνονται λες και έχουν κάνει κάτι το αδιανόητα έξυπνο. Κάτι το καταπληκτικό. Και αισθάνονται τόσο όμορφοι και σπουδαίοι απέναντι στους «ψεκ», που στα δικά μου μάτια τους κάνει εξίσου γραφικούς. Με τους πραγματικούς «ψεκ».

Κλείνοντας θέλω να ρωτήσω την κυβέρνηση γιατί δεν κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό; Όπως είναι τα εμβόλια που κάνουμε στο σχολείο. Όπως είναι οι υποχρεώσεις όλων όσων εργάζονται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αντιλαμβάνομαι τις διαφορές, αλλά είναι στα αλήθεια τόσο σημαντικές ώστε να διακυβεύεται το δημόσιο συμφέρον; Να έχουμε έναν τέτοιο πρωτοφανή διχασμό σε θέμα δημόσιας υγείας; Θέλω να ζητήσω και μία χάρη από τις κυβερνήσεις και τους επιστήμονες. Να μας απαντήσουν αν ο ιός έγινε στο εργαστήριο; Αν κάποιοι το παίζουν Θεοί; Να μας πουν γιατί κλειστήκαμε στα σπίτια μας για δύο χρόνια; Γιατί καταστράφηκε ο γείτονάς μας, αν όχι εμείς; Είναι στοιχειώδης υποχρέωση για τη δημοκρατία μας. Το έχουν ανάγκη και οι «ψεκ» και οι «μπολ». Οι σοβαροί τουλάχιστον...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα