danikas_dimitris

Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα

Δημήτρης Δανίκας

«Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο; Εγώ δεν είμαι από εκείνους που γιορτάζουν επειδή τελειώνει το μνημόνιο γιατί άφησε ερείπια πίσω του.

Γιατί να χορεύουμε; Το μέσο επίπεδο των συντάξεων από 750 ευρώ θα πέσει στα 450 ευρώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο κι αλλού; Ρωτώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε;»

Σωστός ο Νίκος Φίλης. Στη χτεσινή και ραδιοφωνική τοποθέτησή του στο «Θέμα FM». Σωστός κατά το ήμισυ. Σωστός όσον αφορά στο ροκάνισμα των συντάξεων. Που θα προκαλέσει περισσότερη ύφεση στην κατανάλωση. Γιατί, ως γνωστόν, μεγάλο μέρος του πληθυσμού συντηρείται από τις συντάξεις του μπαμπά, της μαμάς, του παππού και της γιαγιάς

Καθόλου σωστός για τα «ερείπια που άφησαν τα μνημόνια». Για πολλούς λόγους. Επειδή φροντίσαμε, ως κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό αλλά και ως κοινωνία, να κατασπαταλήσουμε εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Επειδή, ακόμα, με το αφόρητο «σπρώξιμο» των «θεσμών» και της «Τρόικας» καταφέραμε, επιτέλους, να καρατομήσουμε αρκετές από τις παθογένειες που ταλαιπώρησαν την χώρα. Οσες πραγματικά εφαρμόσαμε. Και δυστυχώς άλλες τόσες που δεν εφαρμόσαμε. Και τους δανειστές μας τους κοροιδεύουμε

Και επειδή άνευ της προστασίας αυτών των «άθλιων», «σατανικών» δανειστών οι συντάξεις, οι πραγματικές, ο μέσος όρος δηλαδή, θα είχε καταλήξει στον πάτο των εκατό ευρώ και στο επίπεδο της Βουλγαρίας. Αλλά και επειδή με τον Μπαρουφάκη και την Μπαρουφιάδα, του Σύριζα δηλαδή, καταφέραμε να δανειστούμε ακόμα περισσότερο και να γκρεμίσουμε πολλά περισσότερα μέσα σε διάστημα μόλις έξι μηνών

Με αποτέλεσμα ο μεν Μπαρουφάκης να αναδειχθεί, μέσα από τα ερείπια, σε φίρμα παγκοσμίου ακτινοβολίας. Και να παραδίδει σεμινάρια έναντι χιλιάδων δολαρίων. Η δε έρμη Σωρρακώσταινα να ταλανίζεται κα να βογγάει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας

Κατά το ήμισυ η αλήθεια του Νίκου Φίλη. Για ένα επιπλέον , σοβαρό, λόγο. Το σοβαρότερο εξ όλων αυτών. Οτι ενώ έχουμε πιάσει πάτο. Παρόλα αυτά η ανάπτυξη είναι τόσο ισχνή και εύθραυστη επειδή οι κυβερνητικοί «αριστεροί» εξακολουθούν να πορεύνται με αυταπάτη «δημοσιουπαλληλική»

Επενδύσεις ασήμαντες και ανεπαρκείς. Διαδικασίες χρονοβόρες, επώδυνες και αποτρεπτικές. Ρυθμοί εντελώς τριτοκοσμικοί. Καθυστερήσεις πρωτοφανείς.

Αν οι όροι για την ανάπτυξη ήταν ελκυστικοί. Αν η παραγωγική βάση της χώρας πλησίαζε την αντίστοιχη ευρωπαική. Αν η φορολογία δεν ήταν τόσο «σφαγιαστική» και τόσο αποκρουστική. Και αν η Αγορά είχε πραγματικά ελευθερωθεί, τότε πραγματικά το τέλος του Μνημονίου θα ηταν οριστικό και η χώρα θα έβγαινε σε ξέφωτο λυτρωτικό

Το Καστελόριζο είναι μοιραίο δυστυχώς. Τόσο με την εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και με τα πρώιμα πανηγύρια του Αλέξη Τσίπρα. Το Καστελόριζο είναι ακριτικό και εμβληματικό. Και είναι εμβληματικό επειδή η απόσταση που χωρίζει αυτή την υπέροχη νησιωτική περιοχή από την Τουρκία είναι ασήμαντη, δυσδιάκριτη και σχεδόν μηδενική. Γεγονός που σημαίνει ότι η λογική που πρυτανεύει τόσο στην πολιτική και τους πολιτικούς, όσο και σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας, είναι παράγωγο και αποτέλεσμα των τετρακοσίων χρόνων Οθωμανικής κυριαρχίας. Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα!

ΣΧΟΛΙΑ (14)

ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΥΡΙΕ ΔΑΝΙΚΆ....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣΤΕ....ΕΣΕΙΣ....ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΗΣ ΝΔ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ 100%.....ΣΤΕΚΟΥΝ! ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ! ΓΙΑ 10-13 ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ! ΜΝΗΜΟΝΙΑ.....ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΛΛΟ ΕΝΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ, ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΕ ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΩΖΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΛΠ ΚΛΠ! ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ! ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ....ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΑ ΣΩΣΤΑ ΠΟΣΤΑ!! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΧΟΛΕΣ...ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ!! ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ συσσίτια!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009! ΗΡΘΕ ΠΑΝΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ....ΚΑΙ.....ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΏΡΓΟ!! ΧΕ ΧΕ ΧΕ!

ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ!!!

Η Περιστέρα που ήθελε και... εξουσία Κάθε φορά που ακούγεται ή γράφεται κάτι για τη σύντροφο του Πρωθυπουργού Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, πάντοτε θυμάμαι τη φράση που είπε στη μοναδική της συνέντευξη ότι «πήραμε την κυβέρνηση, αλλά δεν πήραμε την εξουσία». Πώς εννοεί αυτή τη φράση η κυρία Μπαζιάνα δεν εξηγεί, αλλά τα γεγονότα ομιλούν από μόνα τους. Μεγάλη Δευτέρα (που έχουν κλείσει για τις γιορτές του Πάσχα όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα) δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ένταξη μονίμου υπαλλήλου σε θέση κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) της συντρόφου του Πρωθυπουργού. Εως τώρα η κυρία Μπαζιάνα ήταν διοικητική υπάλληλος και τώρα γίνεται μόνιμη, θέση μάλιστα Α' βαθμίδας στον Τομέα των Επικοινωνιών. Πάντως τόσο από φοιτητές όσο και από καθηγητές τα μηνύματα για τη σύντροφο του Πρωθυπουργού που αφορούν τη διδακτική της εμπειρία και τις γνώσεις της είναι εξαιρετικά. Ηταν, θα πουν οι Σιριζαίοι, «δίκαιο και έγινε πράξη». Ή «τώρα πέραν της κυβέρνησης αρχίζουμε σιγά-σιγά να καταλαμβάνουμε και την εξουσία».

Καθάρματα...

Η απάντησή μας στους ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ θα δοθεί στην κάλπη και θα είναι συντριπτική. Μαζική καταψήφιση των καθαρμάτων και μαζική υπερψήφιση της Νέας Δημοκρατίας.

"Εκλογικό αγγούρι" επικών διαστάσεων, (15,892 % μέχρι στιγμής...)

Ορίζοντας ως "εκλογικό αγγούρι" τη διαφορά των ποσοστών ψήφου μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος σε κλογές, είναι ηλίου φαεινότερον ότι εκείνο το οποίο πρόκειται να εισπράξει ο Σύριζα στις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι επικών διαστάσεων... (Χθες δημοσιεύθηκε δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis για τον ενημερωτικό ιστότοπο tvxs, (του συριζαίου ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου...)), σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας η διαφορά των ποσοστών ψήφου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα είναι ήδη 15,892 %.!!! Και με την ψήφο μου στη Νέα Δημοκρατία, θα συντελέσω και εγώ στη μεγέθυνση του "εκλογικού αγγουριού" αυτού!!!

Και εγώ θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία.

Στον σύριζα θα το ρίξω κατάμαυρο και δαγκωτό παντού!!!

φοβού τον νηστικό και κομπλεξικό

εγώ την Περιστέρα θα την παραδεχτώ αν ακολουθήσει τον Αλέξη της μέχρι το τέλος μαζί του, όποιο κι αν είναι τo τέλος! τώρα στις χαρές και στα γλέντια όλοι φίλοι είναι , να την δω αν του κρατάει το χέρι ως το τέλος

θαυμα

θαυμα θαυμα...450 συνταξη χωρις να παραγεις τιποτα...αυτο μονο εμεις οι ελληνες το πετυχαμε στην ιστορια ..επιτευμα.

'Εχεις απόλυτα δίκιο.

Τώρα κατάλαβα ακριβώς τι σημαίνουν τα μεγέθη: "πρόθεση ψήφου", "πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ψηφοδελτίων" και "εκτίμηση ψήφου με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων". Προφανέστατα, το σημαντικό μέγεθος, (το οποίο αποκρύπτει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση...), είναι το μέγεθος "εκτίμηση ψήφου με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων", το οποίο παρουσιάζουν όλες οι δημοσκοπήσεις παγκόσμια.

Κατάμαυρο και δαγκωτό παντού στον Σύριζα, σε 184 ημέρες, ή σε 401 ημέρες από σήμερα!!!

Τα πράγματα είναι απλούστατα. Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν την Κυριακή, 21-10-2018, (δηλαδή σε εκατόν ογδόντα τέσσερις, (184), ημέρες από σήμερα), ή την Κυριακή, 26-05-2019, (δηλαδή σε τετρακόσιες μία, (401), ημέρες από σήμερα, (19-04-2018), ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές). Όποτε και να γίνουν, ο ελληνικός λαός θα το ρίξει κατάμαυρο και δαγκωτό παντού στον Σύριζα, (το κόμμα των άθλιων ψευτών, των αχρείων απατεώνων, των ποταπών σκευωρών, των άπληστων λεχριτών και των κουμπουροφόρων αλητών).

Νέα Δημοκρατία 37,141 %, Σύριζα 21,249 %, ...

Χθες δημοσιεύθηκε δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis για τον ενημερωτικό ιστότοπο tvxs, (του συριζαίου ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου...). Τα ευρήματά της είναι: για το αρχικό μέγεθος "πρόθεση ψήφου": Νέα Δημοκρατία 20,8 %, Σύριζα 11,9 %, Κίνημα Αλλαγής 5,2 %, ΚΚΕ 5,2 % και Χρυσή Αυγή 5 %. Επειδή στις εκλογές λαμβάνονται υπόψη μόνον τα έγκυρα ψηφοδέλτια, (δηλαδή δεν προσμετράται η αποχή και όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άκυρο/λευκό), τα ευρήματά για το ενδιάμεσο μέγεθος "πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ψηφοδελτίων" είναι: Νέα Δημοκρατία 24,67 %, Σύριζα 14,116 %, Κίνημα Αλλαγής 6,168 %, ΚΚΕ 6,168 % % και Χρυσή Αυγή 5,93 %. Τα ευρήματα για το τελικό μέγεθος, "εκτίμηση ψήφου με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων", (δηλαδή, το παγκόσμια ανακοινούμενο μέγεθος, (το οποίο οι συγκεκριμένοι δημοσκόποι αποκρύπτουν...)) είναι: Νέα Δημοκρατία 37,141 %, Σύριζα 21,249 %, Κίνημα Αλλαγής 9,285 %, ΚΚΕ 9,285 % και Χρυσή Αυγή 8,926 %. Σε αριθμό βουλευτών: Νέα Δημοκρατία 158, Σύριζα 62, Κίνημα Αλλαγής 27, ΚΚΕ 27 και Χρυσή Αυγή 26. Συμπέρασμα: προκύπτει πεντακομματική Βουλή, με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μπορεί εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατία συνεργαζόμενη είτε με το Κίνημα Αλλαγής, είτε με τη Χρυσή Αυγή.

Να είσαι καλά φίλε...

Με το σχόλιό σου αντιλαμβανόμαστε όλοι την πραγματικότητα και όσα μας αποκρύπτουν οι "δημοσκόποι"!!! Να είσαι καλά φίλε, μας άνοιξες τα μάτια.

Chris

Δεν νομίζω ότι προκύπτει αυτό που λες. Έκανα την αναγωγή. 20.8% για ΝΔ. σε 90% περίπου των ψήφων (10% λένε δεν θα ψηφίσουν, οπότε γίνεται renormalized στους ψηφίζοντες μόνο), οπότε έχεις 20.8%Χ(10/9)=περίπου 23%. Μετά βάζεις και τους αναποφάσιστους, που είναι περίπου 25% (1/4) και αν αυτοί πάνε ομοιόμορφα σε όλα τα κόμματα (αναλογικά) έχεις 23%(1+1/4) περίπου 29%. Δεν βγαίνει το 37% που λες.

Κάνεις λάθος...

Δεν αφαιρείς μόνον όσους δηλώνουν ότι θα απέχουν αλλά και εκείνους οι οποίοιμ δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν "Άκυρο/Λευκό", διότι οι ψήφοι τους δεν είναι έγκυρες.

Chris

Αν και νομίζω ότι τα λευκά προσμετρώνται κανονικά, (και ίσως και τα άκυρα). Αν το κάνεις και έτσι, τότε θα έχεις περίπου 20.8%Χ(100/82) (18% λευκά, άκυρα, δξ/δα, αποχή). Που κάνει 25.5%. Και 25.5%Χ(1+1/4)= 31.7% περίπου. Αλλά, έχω την αίσθηση, ότι οι αναποφάσιστοι δεν πάνε αναλογικά. Για αυτό και σου δίνει εκλογική εκτίμηση, για ΝΔ, στο 32.5%. Οι αναποφάσιστοι, πολώνονται στο τέλος, και πάνε στα δυο μεγάλα κόμματα. Ο συριζα δυστυχώς δεν θα διαλυθεί. Θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Ίσως να απορροφήσει και το ΚΙΝΑΛ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία