markopoulos

Το άγνωστο τέλος του Οδυσσέα

Δημ. Μαρκόπουλος

Τί μανία κι αυτή; Αντί να ασκήσουν πολιτικές, αντί να εργαστούν, από την κυβέρνηση το έχουν ρίξει στην επικοινωνία. Ας έσβηναν και καμιά φωτιά. Ας έσωναν κανέναν άνθρωπο. Ας κατόρθωναν να φέρουν ή να διατηρήσουν επενδύσεις. Να μην πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες όσα πληρώνουν. Ας μην έκοβαν συντάξεις. Ας δημιουργούσαν ένα σοβαρό Κράτος κι όχι ένα Κράτος διορισμών ημετέρων. Που τέτοια. Αυτοί ασχολούνται νύχτα και μέρα με το show. Με τα ψέματα, χονδρά ή μεγάλα.Καιγόταν η Ραφήνα και το Μάτι; Η απάντηση δεν ήταν κάποιου είδους δράση αλλά το κυβερνητικό θέατρο της Δευτέρας με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο «συντονιστή» να λέει ψέματα και να συμμετέχει σε μια άθλια παράσταση, όταν γνώριζε πως ήδη είχαμε πολλούς νεκρούς.Καίγονται τα σπίτια μας από φόρους, μειώσεις, μέτρα; Η χώρα είναι δεσμευμένη με υπερβολικά υψηλά πλεονάσματα που σημαίνουν μέτρα και πάλι μέτρα για τα επόμενα πολλά χρόνια; Η περιουσία του Κράτους είναι δεσμευμένη για 99 χρόνια;Η απάντηση δεν είναι η υιοθέτηση σοβαρών πολιτικών ανακούφισης αλλά επικοινωνισμοί στην Ιθάκη και ο πρωθυπουργός σε ρόλο Οδυσσέα. Η μέριμνα είναι να βαπτίζεται καθημερινά το κρέας ψάρι. Μια άκρατη επένδυση στον λαϊκισμό και στο ψεύδος, που δεν έχει τελειωμό.Προφανώς λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας, αδιάβαστος και δίχως γνώσεις για την αρχαία τραγωδία, διεκδικεί μόνο τα καλά από τον μύθο του ταξιδευτή βασιλιά της Ιθάκης, αγνοώντας τα όποια αρνητικά. Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός επιλέγει να ξεχνά την πανουργία και το ψεύδος που χαρακτήριζαν τον πολυμήχανο μεν, στα όρια όμως του πολιτικού unfair Οδυσσέα.Κι αυτό δεν το λέω εγώ. Ας διαβάσει κανείς την τραγωδία Φιλοκτήτης του Σοφοκλή για να καταλάβει το πώς το ψεύδος και η εξαπάτηση αποτέλεσαν κινητήριο δύναμη και πολιτικό DNA του Ιθακήσιου άνακτα. Η λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και η επένδυση στη μηχανορραφία και την αγυρτεία είναι σαφώς ελληνική κληρονομιά. Μπορεί όντως τέτοιου είδους πρακτικές να φέρνουν ένα πρόσκαιρο καλό αποτέλεσμα. Όμως η υπερεπένδυση στο ψεύδος στο τέλος δεν κρύβει επιστροφή στην Ιθάκη.ΥΓ: Λίγοι γνωρίζουν το τέλος του Οδυσσέα. Τον θάνατο του – ως εκπλήρωση προφητείας – από τον Τηλέγονο. Τον άγνωστο γιο που είχε με την Κίρκη, ο οποίος τον σκότωσε σε μάχη. Ας προσέξει ο πρωθυπουργός λοιπόν μήπως την τελική απάντηση στα όσα κάνει και στα ψεύδη του, τη βρει τελικά από τους ίδιους τους πολιτικούς «γιους του». Τους αποκαλούμενους …συντρόφους του που τώρα τον αποθεώνουν, όμως αύριο, σε μια ενδεχόμενα μεγάλη και στρατηγική ήττα, ενδεχομένως να τον τιμωρήσουν σκληρά.

ΣΧΟΛΙΑ (23)

Bag

Με όλο τον σεβασμό περί λαϊκισμού καλό είναι να είσαι λίγο πιο σοβαρός.Παμε τώρα στην ουσία .Αν οι εκτιμήσεις σου αφορούν δημοσιογραφικό ρεπορτάζ μάλλον δεν έχεις καμμία σχέση με το αντικείμενο.Σαν εκπρόσωπο τύπου πολιτικής παράταξης ομως σου βγάζω το καπέλο.

SPARTA.

Σε αντίθεση με τον Αρχαίο Έλληνα προγονό μας τον Οδυσσέα που τον περίμενε ο σκύλος του,τον απατεώνα Τσίπρα δεν θα τον περιμένει κανείς πάρα μόνον οι ξένοι τοκογλύφοι δανειστές να τους δώσει όσα θα έχει αποκομίσει από το ξεζούμισμα του Ελληνικού λαού. Τον περιμένουν στις εκλογές πάνω από όλα οι Έλληνες για να τον μαυρίσουν.Πιστεύω ότι αυτή η αδίστακτη συμμορία των Τσίπρα, Καμμένου θα φτάσει ώς το τέλος της Συνταγματικής προθεσμίας τον Οκτώμβρη του 2019. Αδιαφορεί το δίδυμο της συμφοράς μας για την ζημιά στην οικονομία από την στασιμότητα και την αδράνεια.Αντί για κόκκινο Οκτώμβρη του ετοιμάζουμε τον δικό του μαύρο Οκτώμβρη του καταγκιόζη Τσίπρα.

kostasv

Επειδή τα έχεις μπερδέψει, δύο παρατηρήσεις : 1. σήμερα την Ιθάκη της βρήκε η Ελλάδα (αυτή βγήκε απ΄τα μνημόνια) και όχι ο Τσίπρας. Άρα στη θέση του Οδυσσέα είναι η Ελλάδα. Τώρα στο ρόλο του φονιά του σύγχρονου Οδυσσέα (Ελλάδα) πολλοί οι υποψήφιοι. Μια ματιά από το 2015 και πριν και θα βρεις πολλούς. 2. Η επιτυχία εξόδου απ'τα μνημόνια είναι πολιτική πράξη που δεν μπορείς να τη δεις ίσως επειδή ο καπνός της πυρκαγιάς υπάρχει ακόμη γύρω σου.

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

ΕΧΟΥΜΕ (?) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΥΝΗΜΑΤΑ, ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ Ο "ΟΔΥΣΣΈΑΣ" ΕΊΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ (ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ", ΑΠΌ ΌΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

tsakonas

Κάνετε λάθος κύριε κώστα αυτή τι θολούρα την έχει εδώ και πολύ καιρό δηλαδή είναι αυτό που λέμε χρόνιο πρόβλημα

ΚΟΡΥΔΑΛΟΣ

ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ, ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ATHENS MAGAZINE ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ. Ο ισχυρότερος αντίπαλός του ΟΔΥΣΣΕΑ είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ. Η λέξη μιλά απο μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου. Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής. Ο επομενος είναι ο ΑΜΦ-ΝΟΜΟΣ. Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο πλέον επικίνδυνος γιατί είναι και ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ. Ο τελευταίος είναι ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ. Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη! Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε ή μήπως καλύτερα να συνετιστούμε. Αυτά για τους σκεπτόμενους αναγνώστες σας κύριε Μασρκόπουλε Οι πρόγονοί μας μιλούν, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό. ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!

ΕΤΣΙ

Και μην ξεχνάς πώς ο Τσίπρας λειτούργησε ως Δούρειος Ιππος του Πασόκ στον Σύριζα. Μπήκε μέσα, εδραιώθηκε, έιχε τους συριζαίους να πανυγηρίζουν το θεόσταλτο άγιο πολιτικό βρέφος. Και μετά άνοιξε τις πόρτες και όλα τα βολεμένα πασόκια του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σύρθηκαν σαν φίδια μέσα στο νέο κόμμα εξουσίας το δήθεν απαλλαγμένο απο τυχόν αμαρτίες του παρελθόντος, Ετσι το φίδι άλλαξε δέρμα, έβγαλε το πράσινο και το άλλαξε με το πορτοκαλί.

πετρος

ο Οδυσσέας έφθασε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ στην Ιθάκη, όλοι οι σύντροφοί του πνίγηκαν ή χάθηκαν, ο ελληνικός λαός σήμερα που βρίσκεται; είναι χαμένος, φτωχότερος, ρημαγμένος από τους φόρους, απογοητευμένος, χωρίς ελπίδα για τον πηγαιμό στην Ιθάκη

ΓΙΩΡΓΟΣ

(Ας έσβηναν και καμιά φωτιά. Ας έσωναν κανέναν άνθρωπο Ας μην έκοβαν συντάξεις) Να είστε καλά που μας χρεοκοπήσατε ( ΝΔ + ΠΑΣΟΚ ) . Είπαμε να κλέψετε να λεηλατήσετε να έχετε offshore αλλά με μέτρο ρε παιδιά . Απορία στην ΗΛΕΙΑ το 2017 είχαμε 63 νεκρούς χωρίς μνημόνιο χωρίς μέτρα και χωρίς ελλείψεις στην πυροσβεστική

Δ

Να τα πεις στον καμενο αυτα, το συναιτερακι σας...στον τσπιρτζη κ τον κουρουπλη...Κ στο Ρουσσοπουλο που βολεψατε προσφατως. Μιλας κιολας... γιδι.

mitsos

Δημητράκι πας να σκάσεις σε καταλαβαίνω κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα ! ο μεγάλος ηγέτης μας έβγαλε από τα μνημόνια. Και εσύ αναπολείς το παρελθόν μπας και γυρίσει πίσω αλλά ευτυχώς «τα πάντα ρεί»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΜΗΤΣΟΣ!

mitsos

Φαίνεσαι ότι εισαι Ελευθέρων Ηθών, και ζωηρός !!!

κοινος νους

δυστυχως για εσενα φιλε δημοσιογραφε οι συνωμοσιες που αναφερεις δεν εχουν θεση στον συριζα,μηπως να αλλαζες ονοματα ωστε να ταιριαζουν με την αληθεια? το βυζαντιο ξεχασες να αναφερεις αλλα δεν πειραζει...θα εχετε πολλα πολλα χρονια στην αντιπολιτευση οποτε θα το γραψεις σε αλλη -θετικη για την χωρα και αρνητικη για την δεξια-συγκυρια....γερουν γερα!

Σωστά

Δεν έχουν θέση, αν κρίνουμε από τη 17Ν που καρφώνουν ο ένας τον άλλον ή από τις δολοφονίες χαρακτήρων που κάνετε ακόμα και μεταξύ σας δεν γίνονται. Κάτσε να δεις μόλις χάσετε τις εκλογές τι θα γίνει με Φίλη, Τσακαλώτα και Τσιμπλα και θα συναντήσεις το φως το αληθινό.

κοινος νους

αν θυμαμαι καλα παλαιοτερα το αφηγημα της δεξιας ηταν οτι ο αρχηγος της 17Ν ειναι ο παπανδρεου....τωρα βλεπω αλλαξαν οι αρχηγοι αλλα το ιδιο αφηγημα...καλα πατε μας διασκεδαζετε!

Πασοκ

Και Σύριζα είναι το ίδιο τρολακι. Σας δίνουν ακόμα 1500 μαύρα στην Κουμουνδουρου ή παίρνετε παραπάνω; Έχεις πάρει το ΠΑΣΟΚ αγκαλιά και μιλάς; Αλλά θύμισε μου, οι μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν από ποιο κόμμα ήταν;

Ο ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ... ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ !!!

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ ... ΕΝΩ ΖΟΥΜΕ ΔΕΚΑΕΤΗ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ !! ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΤΣΕΣ, ΕΝΩ ΘΕΡΙΕΥΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΑΣ ... ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ Δ Ι Α Χ Ρ Ο Ν Ι Κ Α ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία