Είσαι ανιψιός του Σάκη;
hiotis_vasilis

Βασίλης Χιώτης

Είσαι ανιψιός του Σάκη;

Λίγο πριν τις εκλογές του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει ορισμένα ευρηματικά σποτάκια, για να καταγγείλει τους ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο.

Σε ένα από αυτά, ένας νέος παρουσιάζεται σε μια συνέντευξη για δουλειά, αλλά ο εργοδότης του λέει πως δεν μπορεί να τον προσλάβει.

“Μα δεν σας έχει μιλήσει ο θείος μου;” τον ρωτά κάποια στιγμή ο νεαρός.

“Είσαι ο ανιψιός του Σάκη; Πες το βρε παιδί μου να συνεννοηθούμε” απαντά ο εργοδότης κι ο νεαρός προσλαμβάνεται στο δημόσιο.

Κλείσιμο
Τρία χρόνια μετά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να ξεχάσουν αυτά τα σποτάκια.

Διότι στους ρουσφετολογικούς διορισμούς η κυβέρνηση έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Και τον τελευταίο καιρό, δεν διορίζει μόνο μετακλητούς και συμβασιούχους στο δημόσιο. Αλλά καλύπτει και όλες τις επιτελικές θέσεις ευθύνης, με αποκλειστικό κριτήριο τις κομματικές περγαμηνές και την αφοσίωση στις κυβερνητικές επιθυμίες.

Τελευταίο κρούσμα, η χθεσινή τοποθέτηση του Φραγκίσκου Κουτεντάκη, στο αξίωμα του συντονιστή του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής.

Για ένα αξίωμα που υποτίθεται είναι πέρα και πάνω από τα κόμματα, ο πρόεδρος της Βουλής επέλεξε από τους δέκα υποψηφίους που υπέβαλλαν υποψηφιότητα, εκείνον που θεωρούσε πιο έμπιστο της κυβέρνησης. Τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του Ευκλείδη Τσακαλώτου και παλαιότερα, σύμβουλο του πρωθυπουργού.

“Δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρεται η Ν.Δ. Κι ο προκάτοχος του κ. Κουτεντάκη ήταν υποψήφιος της Ν.Δ.” απάντησε ο Νίκος Βούτσης στην κατηγορία οτι επέλεξε τον υποψήφιο με κομματικά κριτήρια.

Αλλά η παρατήρησή του, επιβεβαιώνει πανηγυρικά, κάτι το οποίο η κυβέρνηση αρνείται: Πως ούτε στους διορισμούς σε επιτελικές θέσεις, η κυβέρνηση έφερε κάτι καινούργιο. Αντιθέτως διορίζει στις πιο νευραλγικές θέσεις, με τα ίδια παλαιοκομματικά κριτήρια, που διόριζαν κάποτε η “αμαρτωλή Δεξιά” και το “αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ”.

Την ίδια ώρα λοιπόν που ο ΣΥΡΙΖΑ ξιφουλκεί με κάθε ευκαιρία κατά των κομμάτων που κυβέρνησαν στο παρελθόν για τα ρουσφέτια τους που κατέστρεψαν την οικονομία, παραδέχεται πως στον τομέα αυτό, κάνει ακριβώς τα ίδια, αλλά και χειρότερα.

Διότι καλά, ο κ. Κουτεντάκης έχει γνώση του αντικειμένου. Αυτό δεν μπορεί να του το αρνηθεί κανείς. Αλλά σε άλλες περιπτώσεις, επιλέγονται πρόσωπα που δεν έχουν καμιά σχέση με τον φορέα που καλούνται να διοικήσουν.

Διορίζονται μόνο και μόνο για να διασφαλίσουν ένα παχυλό μισθό. Κι ας καταστρέψουν με τις επιλογές τους ολόκληρους οργανισμούς.


Μόλις την περασμένη εβδομάδα, τοποθετήθηκε στο Νοσοκομείο Σαντορίνης ως αντιπρόεδρος, ένας ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ και ο διοικητικός διευθυντής ένας γευσιγνώστης ελαιολάδου!

Ως Γενική Γραμματέας Τουρισμού, προορίζεται μια στενή συνεργάτης της υπουργού, ειδικευμένη στο Δημόσιο Δίκαιο. Και στο υπουργείο Πολιτισμού κάποιος που μιλάει ρωσικά!

Τους περασμένους μήνες επελέγη ένας πρώην βουλευτής και οικονομολόγος για να διοικήσει την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων! Και μια σύζυγος πρώην υπουργού για να διοικήσει τον οργανισμό διαχείρισης των ακινήτων του δημοσίου!

Διότι σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν έχει καμιά σημασία αν έχει κάποιος τα προσόντα και την εμπειρία για να διοικήσει φορέα του δημοσίου. Αρκεί να είναι ανιψιός του Σάκη...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ