Ο βωμός του Αλέξη
hiotis_vasilis

Βασίλης Χιώτης

Ο βωμός του Αλέξη

Ο τρόπος με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας απέπεμψε χθες την Ράνια Αντωνοπούλου, δείχνει πως ο πρωθυπουργός έχει αλλάξει μυαλά και δεν είναι πια τόσο φιλόστοργος με τους συνεργάτες του.

Το παράπτωμα της υπουργού, ήταν μεν κραυγαλέο, αλλά δεν ήταν το μεγαλύτερο από όσα έχουν κάνει την τριετία τα κυβερνητικά στελέχη.

“Έχουμε καταπιεί πολύ μεγαλύτερα σκάνδαλα ηθικής τάξης” ομολογούσαν χθες ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας ωστόσο την ανακούφισή της από την καρατόμηση της υπουργού που βάζει την υπόθεση στο συρτάρι.

Κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά που θα πρέπει να αντιληφθούν πρωτίστως οι υπουργοί.

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός που μέχρι τώρα αρνιόταν να στείλει στο σπίτι του μέλος της κυβέρνησής του με την λογική πως μια αποπομπή υπουργού ισοδυναμεί με ομολογία σκανδάλου, τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει εντελώς φιλοσοφία και δείχνει να υπολογίζει περισσότερο τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συγχωρούσε “στραβοτιμονιές” των υπουργών του όσο προπορευόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, αλλά τώρα που προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά από την Ν.Δ. φαίνεται πως δεν σκοπεύει να τη χαρίσει σε κανέναν.

Καθάρισε μέσα σε μια νύχτα τον Κώστα Ζουράρι μόλις τα έβαλε με τους χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού, ενώ είχε συγχωρήσει το ίδιο προσβλητικές αναφορές προς τους μαθητές του Λυκείου.

Και χθες απέπεμψε μια υπουργό του επειδή εισέπραττε επίδομα ενοικίου, ενώ έχει συγχωρήσει στο παρελθόν απίστευτες σπατάλες από άλλους υπουργούς του, αλλά και καραμπινάτα ρουσφέτια που κάνουν σουρωτήρι, το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Όταν όμως διαπίστωσε οτι η υπόθεση Αντωνοπούλου μπορεί να του κοστίσει περισσότερο κι από το Σκοπιανό, δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά...

Ο ίδιος πρωθυπουργός που αρνιόταν να στείλει κάποτε στο σπίτι τους τον Βαρουφάκη και τον Λαφαζάνη, αλλά κι αργότερα όσους έχουν εκθέσει με την συμπεριφορά τους την κυβέρνηση, τώρα τους “καθαρίζει” με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Τι έχει αλλάξει; Μα το πολιτικό κόστος! Αυτό που κάποτε έλεγε ο Τσίπρας πως δεν τον ενδιαφέρει, αλλά τώρα το μετράει με το υποδεκάμετρο!

Είναι φανερό πως όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, ο πρωθυπουργός θα απομακρύνει οποιονδήποτε από δίπλα του που θα τον θεωρεί ...βαρίδι. Κι ενώ κάποτε οι υπουργοί του πίστευαν πως η αλληλεγγύη είναι το βασικό χαρακτηριστικό τους, τον τελευταίο καιρό νιώθουν πως συμμετέχουν στο θρίλερ με τους δέκα μικρούς νέγρους, βλέποντας τους συντρόφους τους να εξαφανίζονται.

Έτσι είναι. Όσο ο καιρός είναι καλοτάξιδος, όλοι χωρούν στην τριήρη της Αριστεράς. Όταν τα πανιά της ξεμείνουν από άνεμο, τότε ο καπετάνιος αρχίζει τις ανθρωποθυσίες.

Η χθεσινή καρατόμηση της Ράνιας Αντωνοπούλου αποδεικνύει ο μύθος πως ο Τσίπρας δεν πρόκειται ποτέ να θυσιάσει συνεργάτη του δεν υπάρχει πλέον.

Μια χαρά τους θυσιάζει, όταν διαπιστώνει πως βουλιάζει κι ο ίδιος...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ