Σούπερ Λίγκα: Καλώς ήρθατε στο κορυφαίο... ερασιτεχνικό πρωτάθλημα του κόσμου!
anastasopoulos_www

Βασ. Αναστασόπουλος

Σούπερ Λίγκα: Καλώς ήρθατε στο κορυφαίο... ερασιτεχνικό πρωτάθλημα του κόσμου!

Καλώς ήρθατε στη Σούπερ Λίγκα. Στο ωραιότερο... ερασιτεχνικό πρωτάθλημα του κόσμου -γιατί, χωρίς λεφτά, χωρίς γήπεδα, χωρίς οργάνωση και χωρίς κόσμο, μόνο επαγγελματικό δεν θυμίζει.

Στο πρωτάθλημα των... ανατροπών και των εκπλήξεων -από την 1η θέση και κάτω, καθώς επί σειρά ετών ο Ολυμπιακός κάνει... πάρτι. Στο πρωτάθλημα όπου όλοι κυνηγάνε να πιάσουν και να ξεπεράσουν τους «ερυθρόλευκους», μόνο και μόνο για να... φάνε τα μούτρα τους στο τέλος και να ανακαλύψουν ότι, τόσο καιρό, κυνηγούσαν την... ουρά τους. Δείτε, για παράδειγμα, πόσο χρόνο και φαιά ουσία κατανάλωσαν πέρυσι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, να «φωνάζουν» για τη διαιτησία και να ασχολούνται με τα εξωγηπεδικά, που, όταν συνειδητοποίησαν ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο στο χορτάρι και τον «είχαν» αγωνιστικά, το... πουλάκι -λέγε με πρωτάθλημα- είχε πετάξει για άλλες, πειραιώτικες πολιτείες.

Καλώς ήρθατε, κυρίες και κύριοι, στο πρωτάθλημα της ανυποληψίας και της... καχυποψίας. Στο πρωτάθλημα με τις λυκοσυμμαχίες και τις λυκοφιλίες, που χτίζονται και γκρεμίζονται σε μια στιγμή. Στο πρωτάθλημα όπου όλοι... πανηγυρίζουν προκαταβολικά και προεξοφλούν... τέλος εποχής, επειδή, λέει, άλλαξε η διοίκηση της ΕΠΟ. Στο πρωτάθλημα που μέχρι χθες είχε πλέι οφ... και από σήμερα δεν έχει!

Στο πρωτάθλημα, στο οποίο οι σταρ ακούνε σε ονόματα όπως Ζιλέ, Καρσελά, Βούκοβιτς, Τσάβες, Μακ, Ρέι, Λιβάγια και έχουν αποκτηθεί το πολύ με 2-2,5 εκατ. ευρώ ο ακριβότερος, όταν για παράδειγμα η Παρί Σεν Ζερμέν δίνει... 222 εκατομμύρια για τον Νεϊμάρ και η Λίβερπουλ απορρίπτει τα 125 εκατομμύρια της Μπαρτσελόνα για τον Κουτίνιο. Στο πρωτάθλημα που, μέχρι χθες, όπως και η χώρα, τελούσε υπό την απειλή του Grexit.

Καλώς ήρθατε στο πρωτάθλημα όπου οι ρεπόρτερ των ομάδων... βαφτίζουν το άσπρο-μαύρο, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι «βλέπουν» κάτι, που εμείς οι... αδαείς δεν βλέπουμε. Να, για παράδειγμα ο Ολυμπιακός, λέει, είναι φαβορί για την πρόκριση κόντρα στη Ριέκα, κι ας την κέρδισε με την ψυχή στο στόμα μόνο με 2-1 στο Καραϊσκάκη -και στο 93ο λεπτό! Ή η ΑΕΚ, πάλι, δούλεψε φέτος στην προετοιμασία πιο πολύ από ποτέ στην τακτική -κι έπειτα ήρθε η ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ και την... καθάρισε σαν αβγό με δύο γκολ από ισάριθμα κόρνερ.

Καλώς ήρθατε, τέλος, στο... πανηγύρι των ζουρλών, στη... γιορτή των οργανωμένων κάφρων, που δεν το 'χουν σε τίποτα να μετατρέψουν ανά πάσα στιγμή ένα γήπεδο σε... ρινγκ και να διώξουν έτσι και τις τελευταίες οικογένειες που επιμένουν να πηγαίνουν με τα παιδιά τους στους αγώνες.
Κλείσιμο

Με λίγα λόγια, καλώς ήρθατε στη Super League! Τα κουρέλια τραγουδούν ακόμα!


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα