Κορωνοϊός: Ο «κινεζικός ιός» που είπε ο Tραμπ εξόργισε το Πεκίνο

Κορωνοϊός: Ο «κινεζικός ιός» που είπε ο Tραμπ εξόργισε το Πεκίνο

Λεκτικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας εξαιτίας του Κορωνοϊού

koronoiostrump
«Την έντονη αγανάκτησή της» για την ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε τον κορωνοϊό ως «κινεζικό ιό» εξέφρασε η κυβέρνηση του Πεκίνου επισημαίνοντας ότι με αυτό τον όρο στιγματίζει την Κίνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε προχθές στο Twitter το ακόλουθο μήνυμα: «Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν ενεργά τις βιομηχανίες αυτές, όπως τις αεροπορικές εταιρείες και άλλες, που επηρεάζονται ιδιαίτερα από τον «Κινεζικό Ιό». Θα είμαστε πιο ισχυροί από ποτέ!».

Αν και ορισμένα μέλη της κυβέρνησης της Ουάσινγκτον έχουν ήδη χρησιμοποιήσει αντίστοιχες εκφράσεις, ο Τραμπ τις είχε αποφύγει μέχρι τώρα.

«Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας» σε αυτό τον χαρακτηρισμό», τόινισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η διεθνής κοινότητα είναι ξεκάθαρα αντίθετες στη σύνδεση του ιού με συγκεκριμένες χώρες ή περιοχές και κατά οποιουδήποτε στιγματισμού», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το CNN, ο Τραμπ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο όρος «κινεζικός ιός» ήταν η απάντηση σε Κινέζο αξιωματούχο ο οποίος κατηγόρησε τον αμερικανικό στρατό ότι ευθύνεται για την διάδοση του ιού στην πόλη Ουχάν.

Από την πλευρά του, το επίσημο κινεζικό πρακτορείο «Xinhua» ανέφερε σε σχόλιό του ότι η χρήση «ρατσιστικών και ξενοφοβικών χαρακτηρισμών προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την επιδημία σε άλλες χώρες απλώς αποκαλύπτουν την ανευθυνότητα και την ανικανότητα κάποιων πολιτικών».

Αν και επιστημονικά δεν έχει αποδειχθεί η προέλευση του νέου κορωνοϊού, εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο σε αγορά άγριων ζώων στην πόλη Ουχάν της Κίνας.

Κλείσιμο
Πάντως , την προηγούμενη εβδομάδα, ένας εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Ζάο Λιζιάν, «ερέθισε» τον Τραμπ γράφοντας στο Twitter ότι ο αμερικανικός στρατός εισήγαγε τον Covid- 19 στην Κίνα, χωρίς όμως να δώσει στοιχεία.

Σε απάντηση ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατηγόρησε τη Δευτέρα το Πεκίνο ότι «διασπείρει παραπληροφόρηση και φήμες» για την προέλευση του νέου κορωνοϊού.


Διαβάστε περισσότερα: 

Ελασσόνα: Φοβάται τα κρατητήρια λόγω κορωνοϊού αλλά άνοιξε το μαγαζί του!

Κορωνοϊός: Υπέροχο βίντεο από μπαλκόνι της Ισπανίας - Γείτονες τραγουδούν μαζί και τους χειροκροτά όλη η γειτονιά

Κορωνοϊός: Στα 81 τα κρούσματα στη Βουλγαρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης