Η δικηγόρος του Γουάινσταϊν ξαναχτυπά: Δεν δέχθηκα σεξουαλική επίθεση γιατί ποτέ δεν το επέτρεψα

Η δικηγόρος του Γουάινσταϊν ξαναχτυπά: Δεν δέχθηκα σεξουαλική επίθεση γιατί ποτέ δεν το επέτρεψα

Σάλος από τη δήλωση-καρφί της δικηγόρου του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη για τις σεξουαλικές επιθέσεις του παραγωγού του Χόλιγουντ

rotouno_2
«Χτύπηματα» όπου βρεθεί και όπου σταθεί φροντίζει να καταφέρνει η δικηγόρος του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, Ντόνα Ροτούνο, για να υπερασπιστεί τον παραγωγό του Χόλιγουντ που δικάζεται στη Νέα Υόρκη μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς γυναικών.

Τελευταία η δήλωση-καρφί που έκανε στο podcast με τίτλο The Daily όταν ρωτήθηκε αν η ίδια είχε πέσει ποτέ θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

«Δεν μου συνέβη ποτέ γιατί ποτέ δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να βρεθεί σε αυτή τη θέση» ήταν η απάντηση που έδωσε η Ροτούνο στην δημοσιογράφο των New York Times που αποκάλυψε το σκάνδαλο Γουάινσταϊν.

«Οπότε αυτό που μας λέτε είναι ότι ποτέ δεν δεχθήκατε σεξουαλική επίθεση γιατί ποτέ δεν βρεθήκατε σε αυτή τη θέση;» ρώτησε ξανά η δημοσιογράφος με την Ροτούνο να απαντά στο ίδιο μοτίβο: «Πάντα έκανα τις επιλογές μου από την εποχή του κολλεγίου όταν ποτέ δεν ήπια πολύ, ποτέ δεν γύρισα σπίτι με κάποιον που δεν γνώριζα. Απλά ποτέ δεν βάζω τον εαυτό μου σε συνθήκες που με καθιστούν ευάλωτη».

Η Ροτούνο, ωστόσο, φρόντισε να γλυτώσει την ερώτηση-παγίδα της δημοσιογράφου αν με τη στάση της αυτή υπονοεί ότι όσες γυναίκες έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση αυτό συνέβη επειδή έβαλαν τους εαυτούς τους στη θέση αυτή. «Σε καμία περίπτωση. Αυτό που λέω είναι ότι οι γυναίκες θα πρέπει να παίρνουν τις προφυλάξεις της. Όπως κάνουμε σωστές κινήσεις όταν κυκλοφορούμε το βράδυ στον δρόμο, πιστεύω ότι τις ίδιες αποφάσεις πρέπει να παίρνει κανείς όταν βάζει τον εαυτό του σε μια κατάσταση με άλλους άνθρωπους» ήταν η απάντηση της 44χρονης δικηγόρου.

Κλείσιμο
Η συνέντευξη δόθηκε μια ημέρα μετά την κατάθεση στο δικαστήριο του πρώτου μάρτυρα υπεράσπισης του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Ο Πολ Φέλντσερ, ο οποίος είναι στενός φίλος του παραγωγού του Χόλιγουντ, άφησε άναυδο το δικαστήριο όταν αποκάλεσε «μανιακό με τον σεξ» τον Γουάινσταϊν υποστηρίζοντας ότι έχει «με ακόρεστη όρεξη για τις γυναίκες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης