Βόρεια Κορέα: Έσωσε από πυρκαγιά τα παιδιά της, αντί για τα... πορτρέτα των Κιμ - Τώρα κινδυνεύει με φυλακή!

Βόρεια Κορέα: Έσωσε από πυρκαγιά τα παιδιά της, αντί για τα... πορτρέτα των Κιμ - Τώρα κινδυνεύει με φυλακή!

Το καθεστώς ερευνά την υπόθεση ως πολιτικό έγκλημα - Κάηκαν τα πορτρέτα του πατέρα και του παππού του σημερινού ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν

portrets
Το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας στη Βόρεια Κορέα εξετάζει την υπόθεση πυρκαγιάς σε κατοικία που διέμεναν δύο οικογένειες στην επαρχία Ονσόνγκ, κοντά στα σύνορα με την Κίνα.

Οι γονείς και των δύο οικογενειών βρίσκονταν έξω από το σπίτι, όταν ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ στο εσωτερικό ήταν τα παιδιά τους. Μόλις αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά, οι δύο μητέρες έτρεξαν να σώσουν τα παιδιά από τις φλόγες, αλλά δύο φωτογραφίες των Μεγάλων Ηγετών της Βόρειας Κορέας καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Τώρα, η μητέρα που διέσωσε τα δύο παιδιά της, αλλά δεν μπόρεσε να διασώσει και τα πορτρέτα των Κιμ Ιλ Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ, παππού και πατέρα του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, κινδυνεύει να πάει φυλακή, αν η έρευνα που διενεργείται εις βάρος της για διάπραξη πολιτικού εγκλήματος αποβεί θετική.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, που μίλησε στην εφημερίδα Daily NK, η άλλη μητέρα στάθηκε τυχερή, καθώς ένας αγρότης μπήκε στο σπίτι και διέσωσε τα πορτρέτα των δύο ηγετών, που ανήκαν στην δική της οικογένεια.

Το καθεστώς στην απομονωμένη χώρα απαιτεί από τους πολίτες να έχουν στις οικίες τους τα πορτρέτα των δύο ηγετών και να τα διατηρούν σε καλή κατάσταση. Γι' αυτό τον λόγο κατά καιρούς επιθεωρητές επισκέπτονται τους πολίτες, ώστε «ιδίοις όμμασι» να διαπιστώσουν πως τα πορτρέτα είναι σε καλή κατάσταση.

Η αποτυχία συντήρησης των πορτρέτων των δύο πρώην ηγετών του καθεστώτος είναι για το καθεστώς σοβαρό έγκλημα και τιμωρείται ανάλογα. Αν η μητέρα κριθεί ένοχη, κινδυνεύει με φυλάκιση πολλών ετών και σκληρή εργασία.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, και όσο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, η γυναίκα δεν μπορεί να βλέπει τα παιδιά της στο νοσοκομείο, ούτε να προμηθευτεί τα κατάλληλα αντιβιοτικά για τα εγκαύματά τους. Όσο δε για τους γείτονες, αν και θέλουν να την βοηθήσουν, φοβούνται για την δική τους τύχη, αν τελικά η μητέρα καταδικαστεί με την κατηγορία πως διέπραξε πολιτικό έγκλημα.

Στη Βόρεια Κορέα, οι πολίτες που κατορθώνουν να διασώσουν τα πορτρέτα των ηγετών έπειτα από μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως είναι οι πλημμύρες, θεωρούνται ήρωες, ειδικότερα, αν χάσουν την ζωή τους κατά την προσπάθεια.

Στην Πιονγκγιάνγκ τα πορτρέτα των ηγετών πρέπει να βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε κατοικίες, δημόσια κτήρια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, να μην έχουν σκόνη, επειδή και αυτό είναι αδίκημα, που τιμωρείται με πρόστιμο, ενώ θα πρέπει να βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο, ώστε κανείς και τίποτα να μην μπορεί να τα κρύψει.

Το πορτρέτο του σημερινού «ελέω θεού» ηγέτη του καθεστώτος, Κιμ Γιονγκ Ουν, προς το παρόν, δεν τοποθετείται μαζί με τα πορτρέτα του παππού και του πατέρα του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης