Επίθεση στη London Bridge: Ο ήρωας με τον πυροσβεστήρα ήταν εθισμένος στην ηρωίνη και καταδικασμένος για δολοφονία

Επίθεση στη London Bridge: Ο ήρωας με τον πυροσβεστήρα ήταν εθισμένος στην ηρωίνη και καταδικασμένος για δολοφονία

Ήταν φίλος του ενός από τα δύο θύματα, του Τζακ Μέριτ - Υποστηρίζει ότι ο Τζακ του άλλαξε τη ζωή - Τον καταδίκασε για φόνο που έκανε ο συνεργός του ο ίδιος δικαστής που αθώωσε τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης

crilly3
Ο ήρωας με τον πυροσβεστήρα που κατάφερε να χτυπήσει και να αναχαιτίσει τον δράστη της επίθεσης στη London Bridge  είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για δολοφονία και ήταν φίλος με το ένα από τα δύο θύματα του Ουσμάν Καν, τον Τζακ Μέριτ.

Ο 25χρονος Τζακ, όπως αποκάλυψε η οικογένεια και οι φίλοι του, θα ήταν ιδιαίτερα περήφανος για τον Τζον Κρίλι και τον τρόπο που αντέδρασε κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο 48χρονος, ο οποίος είναι ελεύθερος με άδεια αφού εξέτισε 13 χρόνια για ανθρωποκτονία, κυνήγησε τον Ουσμάν Καν μόλις είδε ότι μαχαίρωσε τον Τζακ Μέριτ στο στήθος.
crilly_epithesi



Ο Τζον Κρίλι βρισκόταν στον τόπο της επίθεσης, καθώς συμμετείχε στο συνέδριο αποκατάστασης φυλακισμένων που πραγματοποιείτο δίπλα στη London Bridge.

Ο 48χρονος είναι πρώην χρήστης ηρωίνης και κατα συρροή εγκληματίας, ο οποίος αρχικά είχε καταδικαστεί σε ισόβια το 2005 αφού ένας 71χρονος συνταξιούχος σκοτώθηκε από τον συνεργό του στη διάρκεια διάρρηξης.
Κλείσιμο
crilly2

Ο Κρίλι, ο οποίος έκλεψε ένα μπλέντερ και ένα κινητό τηλέφωνο, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από τον δικαστή Levenson, ο οποίος είναι ο ίδιος δικαστής που αθώωσε τον τρομοκράτη Ουσμάν Καν.

Μετά την επίθεση, μάλιστα, ο Τζον Κρίλι έγραψε στο Facebook: «Γιατί; Αυτός ο τύπος, ο Τζακ Μέριτ, ήταν ο καλύτερος τύπος που γνώρισα ποτέ. Ο Τζακ στην πραγματικότητα προσπάθησε να βοηθήσει αυτόν τον άνθρωπο. Να τον εκπαιδεύσει. Όπως εκπαίδευσε εμένα. Ο Τζακ έκανε ολόκληρο ταξίδι από το Κέιμπριτζ για να παρευρεθεί στην αποφοίτησή μου στο Μάντσεστερ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης