Επίθεση London Bridge: «Βράζουν» οι συγγενείς του ενός θύματος με την πολιτική εκμετάλλευση Τζόνσον

Επίθεση London Bridge: «Βράζουν» οι συγγενείς του ενός θύματος με την πολιτική εκμετάλλευση Τζόνσον

«Μην χρησιμοποιείτε τον θάνατο του γιού μου και τις φωτογραφίες των συναδέλφων του για να προωθήσετε την άγρια προπαγάνδα σας» έγραψε ο πατέρας του ενός εκ των δύο θυμάτων της επίθεσης με μαχαίρι

londo-brid
Την οργή των συγγενών του ενός εκ των δύο νεκρών από την επίθεση στη London Bridge προκάλεσε η επιλογή του Μπόρις Τζόνσον να δώσει πολιτική χροιά στο περιστατικό.

Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια του Τζακ Μέριτ είχε ζητήσει η δολοφονία του να μην γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης για πολιτικά οφέλη, ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι «μια αριστερόστροφη κυβέρνηση» ήταν αυτή που ευθύνεται για την αποφυλάκιση του δράστη της επίθεσης, Ουσμάν Καν.

Οι Συντηρητικοί υποσχέθηκαν, επίσης, να βάλουν τέλος στην αποφυλάκιση ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία προσθέτοντας ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν μπορεί να κρατήσει τη Βρετανία ασφαλή.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ο πατέρας του Τζακ Μέριτ, Ντέιβιντ, έγραψε στο Twitter με αφορμή τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού τύπου: «Μην χρησιμοποιείτε τον θάνατο του γιού μου και τις φωτογραφίες των συναδέλφων του για να προωθήσετε την άγρια προπαγάνδα σας. Ο Τζακ ήταν απέναντι σε ό,τι εκπροσωπείτε - το μίσος, την διχόνοια, την άγνοια».



Κλείσιμο
Ο σκιώδης υπουργός Δικαιοσύνης των Εργατικών κατηγόρησε τον Τζόνσον ότι «συνέδεσε μια τραγωγία με μια νέα προσπάθεια δυσφήμισης του κόμματος των εργατικών».

Την ίδια ώρα η MI5 ξεκίνησε έρευνα για το πώς ένας ύποπτος τον οποίον είχαν κάτω από «ενεργή έρευνα» μπόρεσε να πραγματοποιήσει μια τέτοια επίθεση.

Παράλληλα η έρευνα έδειξε ότι πιθανότατα δεν σχετίζεται το Ισλαμικό Κράτος με την επίθεση που άφησε πίσω της δύο νεκρούς και ότι ο Καν ενήργησε μόνος του.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον υπάρχουν «πιθανότατα περίπου 74» καταδικασμένοι τρομοκράτες που έχουν αποφυλακιστεί και θα βρεθούν υπό την κατάλληλη επιτήρηση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν αποτελέσουν απειλή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης