Γερμανία: Το SPD ψηφίζει για τη νέα ηγεσία του κόμματος

Γερμανία: Το SPD ψηφίζει για τη νέα ηγεσία του κόμματος

Για πρώτη φορά δίδυμο άνδρα - γυναίκας στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος

spd-logotupo-1-550x344
Τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας εκλέγουν από σήμερα τους νέους επικεφαλής τους που για πρώτη φορά θα είναι ένα δίδυμο άνδρα - γυναίκας.

Τα 425.630 μέλη του SPD έχουν διορία ως τις 29 Νοεμβρίου να εκλέξουν διαδικτυακά ή με επιστολή μεταξύ των δύο διδύμων που έχουν περάσει στον δεύτερο γύρο. Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 30 Νοεμβρίου, μία εβδομάδα πριν από το συνέδριο του κόμματος στο Βερολίνο.

Σολτς - Γκέιβιτς το δίδυμο φαβορί
db_28102019_062019_1074

Το δίδυμο που είναι φαβορί, καθώς βρέθηκε πρώτο στον πρώτο γύρο με 22,8%, είναι αυτό που αποτελείται από τον αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς και τη βουλευτίνα Κλάρα Γκέιβιτς.

Το άλλο δίδυμο αποτελείται από δύο πεπειραμένους βουλευτές που ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί στο ευρύ κοινό: τον Νόρμπερτ Βάλτερ - Μπόργιανς, που ηγείται της μάχης κατά της φοροδιαφυγής, και της Σάσκια Έσκιν, που συμμετέχει στη μάχη κατά της ακροδεξιάς.

Κλείσιμο
Θα πρόκειται για το πρώτο δίδυμο που εκλέγεται στην ηγεσία του SPD, του πιο παλιού γερμανικού κόμματος, που ιδρύθηκε το 1890.

Ο Σολτς και η Γκέιβιτς τάσσονται υπέρ της παραμονής των Σοσιαλδημοκρατών στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ ως το τέλος της θητείας της τρέχουσας κυβέρνησης το 2021.

Ωστόσο ο Σολτς, που θα είναι υποψήφιος για την καγκελαρία αν εκλεγεί, τονίζει ότι αυτός ο μεγάλος συνασπισμός θα πρέπει να είναι «ο τελευταίος»

Το άλλο δίδυμο είναι πιο επικριτικό απέναντι στη συμμετοχή του SPD στον κυβερνητικό συνασπισμό, χωρίς ωστόσο να προωθεί ανοικτά τον τερματισμό της συμμαχίας αυτής.

Τα μέλη του SPD θα κληθούν να διευθετήσουν το θέμα αυτό στη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος, από τις 6 ως τις 8 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης