Βρετανία: Ανοιχτή επιστολή στήριξης στη Μέγκαν Μαρκλ από 72 βουλευτίνες

Βρετανία: Ανοιχτή επιστολή στήριξης στη Μέγκαν Μαρκλ από 72 βουλευτίνες

Στην επιστολή οι Βρετανίδες βουλευτίνες, που προέρχονται από όλα τα πολιτικά κόμματα, αναφέρουν πως «εναντιώνονται σε δημοσιεύματα συχνά προσβλητικά και παραπλανητικά» σε μερίδα του Τύπου στη Βρετανία, τα οποία αφορούν τη δούκισσα του Σάσεξ

meghan-harry
Αν και στη Γηραιά Αλβιόνα είθισται η βασίλισσα και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να απέχουν από την πολιτική, αφού ούτε καν ψηφίζουν, την Τρίτη συνέβη κάτι πρωτόγνωρο στη βρετανική ιστορία, που δείχνει πως οι Βρετανοί πολιτικοί, όταν το κρίνουν αναγκαίο στηρίζουν τους «γαλαζοαίματους». Με ανοιχτή επιστολή 72 βουλευτίνες από όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας απευθύνονται στην σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι και της προσφέρουν την στήριξή τους στον αγώνα της ενάντια στον Τύπο, που ξεκίνησε νωρίτερα μέσα στον μήνα, όταν η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, κατέθεσε μήνυση εναντίον εφημερίδας, η οποία δημοσίευσε επιστολή της Μέγκαν προς τον πατέρα της Τόμας Μαρκλ, με τον οποίο η δούκισσα δεν έχει καλές σχέσεις.

Επικεφαλής των βουλευτών, που υπογράφουν την επιστολή στήριξης στην πρώην πρωταγωνίστρια του νομικού δράματος Suits, είναι η βουλευτής των Εργατικών από το Χάλιφαξ Χόλι Λιντς. Μεταξύ αυτών που στέκονται στο πλευρό της Μέγκαν Μαρκλ είναι η Νταϊάν Άμποτ, βουλευτής των Εργατικών και άλλοτε στενή συνεργάτιδα του Τζέρεμι Κόρμπιν, η Τζες Φίλιπς, επίσης από το Εργατικό Κόμμα, η Άντζελα Σμιθ από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και η Τρέισι Κροτς από το Συντηρητικό Κόμμα.

Η επιστολή που απευθύνεται στην δούκισσα του Σάσεξ αναφέρει:

«Αγαπητή Κυρία,

Ως γυναίκες - βουλευτές από όλες τις πολιτικές τάσεις θα θέλαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς εσάς παίρνοντας θέση εναντίον των συχνά προσβλητικής και παραπλανητικής φύσεως άρθρων, που δημοσιεύονται σε έναν αριθμό των εθνικών μας εφημερίδων και αφορούν εσάς, τον χαρακτήρα σας και την οικογένειά σας.

Σε κάποιες περιπτώσεις τα άρθρα και οι τίτλοι αποτελούν μια εισβολή στην ιδιωτική σας ζωή και διαδίδουν συκοφαντίες για τον χαρακτήρα σας χωρίς καλή πρόθεση, όπως μπορούμε να αντιληφθούμε.

Ακόμα περισσότερο σε ό,τι αφορά το ζήτημα καταδικάζουμε αυτά που μπορούν να περιγραφούν μόνο ως απαρχαιωμένα, αποικιακά υπονοούμενα, σε μερικά από αυτά τα άρθρα. Ως γυναίκες βουλευτές από όλα τα κόμματα στεκόμαστε στο πλευρό σας λέγοντας πως αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει χωρίς αμφισβήτηση.

Αν και είμαστε γυναίκες στο δημόσιο βίο με έναν διαφορετικό τρόπο από τον δικό σας, μοιραζόμαστε την κατανόηση της κακοποίησης και του εκφοβισμού, που χρησιμοποιείται στις μέρες μας τόσο συχνά ως μέσον δυσφήμισης των γυναικών με δημόσιο αξίωμα για να συνεχίσουν με το πολύ σημαντικό έργο (που επιτελούν).

Έχοντας αυτό κατά νου αναμένουμε από τα εθνικά μέσα ενημέρωσης να έχουν την εντιμότητα να γνωρίζουν πότε ένα δημοσίευμα είναι προς το εθνικό συμφέρον και πότε επιδιώκει να ασκήσει αθέμιτη κριτική σε μία γυναίκα, χωρίς κάποιο προφανή λόγο.

Έχετε τις διαβεβαιώσεις ότι είμαστε στο πλευρό σας αλληλέγγυες σε αυτό. Θα χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να διασφαλίσουμε ότι ο Τύπος μας δέχεται το δικαίωμά σας στην ιδιωτική ζωή και δείχνει σεβασμό και ότι τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην αλήθεια».

Η συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν στο ITV ευαισθητοποίησε τις Βρετανίδες βουλευτίνες

Οι Βρετανίδες βουλευτίνες ευαισθητοποιήθηκαν, όπως φαίνεται, μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ στο ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan: An African Journey», που προβλήθηκε από το ITV στις 20 Οκτωβρίου και «τάραξε τα νερά» στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Το ζευγάρι κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Νότιο Αφρική μίλησε στον δημοσιογράφο Τομ Μπράντμπι για την πίεση που αντιμετωπίζει από τα μέσα ενημέρωσης ενώ η Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε πως δυσκολεύεται με τον νέο της ρόλο ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. Η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι δήλωσε πως καθ' όλο το διάστημα της εγκυμοσύνης της και μετά την γέννηση του πρώτου της παιδιού κανείς δεν την ρώτησε αν είναι καλά.

Από την πλευρά του ο πρίγκιπας Χάρι ανέφερε πως δεν θα ήθελε να εμπλακεί στις ίδιες καταστάσεις που προξένησαν τον θάνατο της μητέρας του και πρόσθεσε πως η σύζυγός του «είναι θύμα των ταμπλόιντ σε μια εκστρατεία που κλιμακώνεται αδίστακτα».

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι στο πλευρό του Χάρι και της Μέγκαν

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη για την πίεση που βιώνουν από μερίδα του Τύπου, μπορεί να δυσαρέστησαν το παλάτι, αλλά, εκτός από τις 72 βουλευτίνες, βρήκαν και έναν άλλο ισχυρό σύμμαχο στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι.

Κλείσιμο
Μιλώντας την Δευτέρα στους Times o επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, που πάντρεψε τον δούκα και την δούκισσα του Σάσεξ και βάφτισε τον γιο τους, Άρτσι, δήλωσε πως: «Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας βρίσκονται υπό τέτοια πίεση, που κανένας άλλος από εμάς έξω δεν μπορεί να φανταστεί».

Έξι εβδομάδες διακοπές για τον δούκα και την δούκισσα του Σάσεξ

Ο ίδιος, που διατηρεί ισχυρό προσωπικό δεσμό με τον εγγονό της βασίλισσας και την σύζυγό του, τόνισε πως το ζευγάρι δικαιούται να κάνει ένα διάλειμμα από τα βασιλικά του καθήκοντα. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα απέχουν για έξι εβδομάδες από τα καθήκοντά τους, μια απόφαση που ίσως πήρε το παλάτι μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη στο ITV, όπου ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ περιέγραψαν με λεπτομέρειες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς βρίσκονται καθημερινά κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης