Μάθημα σωστής πόζας «κοντραπόστο» από την Αφροδίτη της Μήλου

Μάθημα σωστής πόζας «κοντραπόστο» από την Αφροδίτη της Μήλου

Πώς να ποζάρουμε μπροστά στον φακό για να είμαστε ελκυστικοί - Το κάνουν οι χορευτές, οι χρήστες του Instagram, ακόμη και η Αφροδίτη της Μήλου

afroditi_apple_arthro
Θέλουμε να βγάλουμε μία selfie που να είναι ακαταμάχητη; Δεν έχουμε παρά να ποζάρουμε σε στάση κοντραπόστο, δηλαδή με το βάρος μας να πέφτει στο ένα πόδι, απελευθερώνοντας το άλλο που είναι λυγισμένο στο γόνατο και το κεφάλι να γέρνει ελαφρώς. Με τον τρόπο αυτό θα δείχνουμε πιο ελκυστικοί.

Η στάση κοντραπόστο βοηθά το σώμα να αποκτήσει το σχήμα της... κλεψύδρας δείχνοντας πιο μικρή την αναλογία μέσης-γοφών, όπως επισημαίνουν Καναδοί επιστήμονες, γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Η λεπτή μέση μιας γυναίκας ενισχύει τον βαθμό της γοητείας της υπερτονίζοντας και τις καμπύλες. Αυτό με την σειρά του παραπέμπει σε γονιμότητα.

«Πιστεύουμε ότι οι καλλιτέχνες έχουν καταλάβει ότι η στάση αυτή είναι πιο ελκυστική και την εφαρμόζουν σε κάθε καλλιτεχνική τους προσπάθεια», δηλώνει ο καθηγητής Φαρίντ Πατσούχι από το Πανεπιστήμιο «University of British Columbia» του Καναδά.

Οι πιο δημοφιλείς γυναίκες είτε είναι φανταστικές είτε αληθινές είναι αυτές που έχουν λεπτή μέση όπως η Τζέσικα Ράμπιτ, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Αν και η στάση κοντραπόστο χρησιμοποιείται συχνά και από άνδρες -όπως και στα αγάλματα του Μικελάντζελο- η μελέτη δεν διερεύνησε τον αντίκτυπο που έχουν σε όσους αξιολογούν τις σχετικές φωτογραφίες.

Αναλύοντας τα συμπεράσματα της έρευνάς του στην επιθεώρηση «Archives of Sexual Behavior», ο Καναδός επιστήμονας εξηγεί: «Μαζί με τους συναδέλφους μου δημιουργήσαμε 3D είδωλα γυναίκας που στέκεται ευθεία και κοντραπόστο.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από 68 φοιτητές, 25 άνδρες και 43 γυναίκες, να αξιολογήσουν πόσο ελκυστική ήταν γι΄ αυτούς. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι για τους άνδρες όπως και τις γυναίκες, η στάση κοντραπόστο ήταν αυτή που κέρδισε στα... σημεία.

«Για παράδειγμα, όταν τα μοντέλα κάνουν πασαρέλα ή οι χορευτές κάνουν το χορό της κοιλιάς, προσπαθούν να παίρνουν πολλές φορές τη στάση του κοντραπόστο», τόνισε ο Πατσούχι.

Κλείσιμο
«Το ίδιο συμβαίνει όταν οι γυναίκες περπατούν με ψηλοτάκουνα, τις βοηθάει να τονίσουν τη στάση κοντραπόστο», προσθέτει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης