Βραζιλία: Δολοφονήθηκε ακτιβιστής που εργαζόταν για την προστασία των ιθαγενών στον Αμαζόνιο

Βραζιλία: Δολοφονήθηκε ακτιβιστής που εργαζόταν για την προστασία των ιθαγενών στον Αμαζόνιο

Ο ακτιβιστής Maxciel Pereira dos Santos πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι μπροστά από τα μέλη της οικογένειάς του

brazili_aktivist
Ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βραζιλίας, έπεσε νεκρός από τα πυρά εκτελεστή, μπροστά στην οικογένειά του, έχοντας προηγουμένως ξοδέψει 12 χρόνια εργασίας για την προστασία των ιθαγενών στο Αμαζόνιο.

Ο ακτιβιστής Maxciel Pereira dos Santos πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι μπροστά από τα μέλη της οικογένειάς του, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ένωση, η οποία εκπροπσωπεί υπαλλήλους όπως αυτός.

Ο dos Santos δέχτηκε τα πυρά, όταν οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του σε έναν κεντρικό δρόμο, στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, στα σύνορα της Βραζιλίας με την Κολομβία και το Περού. Είχε περάσει πάνω από 12 χρόνια, δουλεύοντας για το Ίδρυμα Funai, ένα κυβερνητικό όργανο που προστατεύει τα δικαιώματα των ιθαγενών.

Σύμφωνα με αναφορές, η δολοφονία του έγινε σε αντίποινα για τον ρόλο του στην καταπολέμηση των παράνομων εισβολών από τους κυνηγούς, τους δασολόγους και τους ανθρακωρύχους στην περιοχή Vale do Javari, που είναι το σημείο της μεγαλύτερης παγκόσμιας συγκέντρωσης φυλών ιθαγενών.

Επιπλέον, ο θάνατος του dos Santos προέκυψε σε μια περίοδο, που ο Αμαζόνιος πλήττεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης