ΗΠΑ: Οδηγός Tesla κοιμόταν ενώ έτρεχε με 100 χλμ/ώρα

ΗΠΑ: Οδηγός Tesla κοιμόταν ενώ έτρεχε με 100 χλμ/ώρα

Τον κατέγραψε άλλος οδηγός σε αυτοκινητόδρομο στη Μασαχουσέτη

dakota-tesla
Δεν πίστευε στα μάτια του ένας οδηγός στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ όταν είδε τον οδηγό και τον συνοδηγό ενός Tesla να κοιμούνται ενώ το αυτοκίνητο κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο.

Τα αυτοκίνητα Tesla έχουν λειτουργία «αυτόματου πιλότου» αλλά η εταιρεία έχει τονίσει ότι οι οδηγοί πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση.

«Κοίταξα και είδα κάποιον να κοιμάται στη θέση του οδηγού και σκέφτηκα ότι αυτό δεν είναι σωστό. Οπότε έκανα διπλό πέρασμα, κοίταξα και κατάλαβα ότι ο άνδρας αυτός κοιμόταν του καλού καιρού» δήλωσε η Ντακότα Ράνταλ, η οδηγός που κατέγραψε το βίντεο.

Σύμφωνα με την ίδια «το αυτοκίνητο φαινόταν να κινείται με ταχύτητα 90-100 χλμ/ωρα».



Κλείσιμο
Η Ράνταλ δήλωσε στο κανάλι NBC10 της Βοστώνης ότι κόρναρε για να ξυπνήσει τον οδηγό αλλά χωρίς αποτέλεσμα προσθέτοντας ότι κινήθηκε δίπλα στο Tesla για περίπου 1 λεπτό.

Η αστυνομία έχει ενημερωθεί για το βίντεο και ερευνά την υπόθεση με εκπρόσωπος της Tesla να σημειώνει ότι το σύστημα που είναι εγκατεστημένο στα αυτοκίνητά της επανειλημμένως υπενθυμίζει στους οδηγούς να είναι σε εγρήγορση και ότι η χρήση του «αυτόματου πιλότου» απαγορεύεται όταν οι προειδοποιήσεις δεν λαμβάνονται υπόψη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης