«Είσαι όμορφη Μπριζίτ»: Οι Γάλλοι στο πλευρό της μετά την επίθεση Μπολσονάρο

«Είσαι όμορφη Μπριζίτ»: Οι Γάλλοι στο πλευρό της μετά την επίθεση Μπολσονάρο

Ανέβασαν πανό από γέφυρα για να της συμπαρασταθούν - Απλοί πολίτες και πολιτικές προσωπικότητες εξέφρασαν συμπάθεια στην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, μετά την σεξιστική επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Βραζιλίας - Κίνημα ενάντια στον μισογυνισμό και από τη μικρή της κόρη

Η Brigitte Macron φόρεσε δαντέλα για να δειπνήσει με τον πρωθυπουργό της Ινδίας
Με ένα μεγάλο πανό σε γέφυρα της πόλης Περιγκέ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, μια ομάδα ντόπιων καλλιτεχνών θέλησε να εκφράσει την υποστήριξή της στην Μπριζίτ Μακρόν, η οποία στα τέλη Αυγούστου δέχθηκε χυδαία επίθεση για την εμφάνισή της από τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο.

«Είσαι όμορφη Μπριζίτ», γράφει με μεγάλα λευκά γράμματα το πανό που στήθηκε το Σάββατο επάνω στην ιστορική γέφυρα της πόλης, «Pont des Barris». Οι καλλιτέχνες που πήραν την πρωτοβουλία να στηρίξουν την 66χρονη οικοδέσποινα του Ελιζέ μίλησαν στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και δήλωσαν: «Αυτό είναι εντελώς πέρα από την πολιτική, είναι απλά μια επίθεση ενάντια σε μια γυναίκα. Ο Μπολσονάρο είναι το αρχέτυπο του αυταρχικού αρσενικού. Η γέφυρα έχει κτιστεί για να ενώνει τους ανθρώπους, το μήνυμά μας έχει τον ίδιο σκοπό».




Αντιπαράθεση Μακρόν - Μπολσονάρο για την Αμαζονία και για... την Μπριζίτ

Αρκετές εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αμαζονία, ξεκίνησε η αντιπαράθεση μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και του Βραζιλιάνου ομολόγου του, μετά τις επικρίσεις του Γάλλου προέδρου για τον τρόπο που διαχειρίζεται η Βραζιλία την κατάσταση. Όμως, η αντιπαράθεση αυτή έλαβε προσωπικό χαρακτήρα όταν ο 64χρονος πρόεδρος της Βραζιλίας έκανε αγενείς αναφορές για την ηλικία της Μπριζίτ Μακρόν σε ανάρτηση υποστηρικτή του στο Facebook.

Η επίμαχη ανάρτηση στο διαδίκτυο είχε μια φωτογραφία με την οικοδέσποινα του Ελιζέ και την 37χρονη τρίτη σύζυγο του Μπολσονάρο, Μισέλ. «Τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο Μακρόν κυνηγάει τον Μπολσονάρο», έγραψε ο οπαδός του Βραζιλιάνου προέδρου, υπονοώντας, προφανώς, ότι η Μπριζίτ Μακρόν δεν είναι τόσο ευπαρουσίαστη όσο η Πρώτη Κυρία της Βραζιλίας. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έγραψε κάτω από την ανάρτηση: «Μην τον ταπεινώνετε, χα χα».

bolsonaro-facebook-sxolio


Ο Εμανουέλ Μακρόν, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την επίθεση στην σύζυγό του από τον Μπολσονάρο, στο περιθώριο της συνόδου των G7 στα τέλη Αυγούστου στο Μπιαρίτς της Γαλλίας, απάντησε: «Είπε πολύ αγενή πράγματα για τη σύζυγό μου. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον λαό της Βραζιλίας και ελπίζω σύντομα να έχει έναν πρόεδρο που θα είναι κατάλληλος γι' αυτή τη δουλειά».

Κλείσιμο
Μερικές μέρες αργότερα και ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Πάουλο Γκουέδες τάχθηκε με τον πρόεδρο Μπολοσονάρο και δήλωσε: «Ο πρόεδρος το είπε και αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή η γυναίκα είναι πραγματικά άσχημη». Έκτοτε, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας έλαβε στήριξη από απλούς πολίτες και γνωστές προσωπικότητες, όπως η σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί, Κάρλα Μπρούνι και ο ηγέτης της Αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελανσόν. Η Μπριζίτ Μακρόν έλαβε πολλά μηνύματα συμπαράστασης και από πολίτες στη Βραζιλία μετά την επίθεση του Μπολσονάρο. Η ίδια, ευχαρίστησε αυτούς τους ανθρώπους στα πορτογαλικά με δύο λέξεις: «Muito obrigada» (σας ευχαριστώ), κατά την διάρκεια ομιλίας της της στη βόρεια Γαλλία.


Η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν υπερασπίζεται την μητέρα της με το hashtag #BalanceTonMiso

Η Τιφέν Οζιέρ, μικρότερη κόρη της Μπριζίτ Μακρόν και νομικός, μετά την σεξιστική επίθεση που δέχθηκε η μητέρα της από τον πρόεδρο της Βραζιλίας, ξεκίνησε στο Twitter το κίνημα «Balance ton miso» (πέταξε τον μισογυνισμό σου) με το hashtag #BalanceTonMiso. «Βρισκόμαστε στο 2019 και οι υπεύθυνοι πολιτικοί έχουν στόχο μια γυναίκα- δημόσιο πρόσωπο για την εμφάνισή της. Ας αφυπνιστούμε.», ανέφερε σε βίντεο στο Twitter η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν την Παρασκευή.

brigitte-tweets-ena






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης