Βόρεια Κορέα: Η Ουάσιγκτον ζητά νέες συνομιλίες μετά τη δοκιμή των δύο πυραύλων
«Θέλουμε η διπλωματία να φέρει αποτέλεσμα. Θέλουμε ο πρόεδρος Κιμ (Γιονγκ Ουν) να τηρήσει την υπόσχεση που έκανε στον πρόεδρο (Ντόναλντ) Τραμπ, η οποία ήταν ότι θα απαλλάξει τη χώρα του από τα πυρηνικά της όπλα», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε χθες Πέμπτη ότι εξακολουθεί να προσδοκά πως οι συνομιλίες ομάδων εργασίας της χώρας του και της Βόρειας Κορέας θα επαναληφθούν μέσα σε δύο εβδομάδες κι ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι υφίσταται διπλωματική οδός για να διευθετηθεί η διένεξη και να υπάρξει αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, παρά τις νέες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από μέρους της Πιονγκγιάνγκ.
«Θέλουμε η διπλωματία να φέρει αποτέλεσμα. Θέλουμε ο πρόεδρος Κιμ (Γιονγκ Ουν) να τηρήσει την υπόσχεση που έκανε στον πρόεδρο (Ντόναλντ) Τραμπ, η οποία ήταν ότι θα απαλλάξει τη χώρα του από τα πυρηνικά της όπλα», δήλωσε ο Πομπέο στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.
«Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι υπάρχει διπλωματική οδός που οδηγεί μπροστά, μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων σ’ αυτό» το ζήτημα, πρόσθεσε ο Μάικ Πομπέο, επισημαίνοντας πως οι επαφές ομάδων εργασίας των ΗΠΑκαι της Βόρειας Κορέας θα επαναληφθούν «σε καμιά-δυο εβδομάδες, όπως αναμένω».
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Η πρώτη παρουσία της ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στην κορυφαία διεθνή έκθεση superyachts στο Μονακό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων για το Marine και το yachting στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δύο αρχηγοί που σήκωσαν τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις Εθνικές τους ομάδες, δύο εμβληματικές μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μία ξεχωριστή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.