Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, οι δορυφόροι είχαν φωτογραφήσει «περίεργες κινήσεις» σε πυρηνικά σιλό στη Βόρεια Κορέα. Την Τετάρτη, οι φόβοι για συνέχιση του προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ ενισχύθηκαν, καθώς το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν εκτόξευσε δύο «άγνωστα»« βλήματα, τα οποία έπεσαν στη Ανατολική Θάλασσα, γνωστή και ως Θάλασσα της Ιαπωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτόξευση των δύο αγνώστου ταυτότητας βλημάτων πραγματοποιήθηκε από εγκαταστάσεις στην περιοχή Wonsan, στην ανατολική ακτή.
Την εκτόξευση επιβεβαίωσαν οι στρατιωτικές αρχές της Νότιας Κορέας, μέσω κοινής δήλωσης των αρχηγών των σωμάτων. Επιβεβαίωσαν επίσης, ότι έπεσαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.
Το πρώτο βλήμα εκτοξεύθηκε στις 5:34 το πρωί (τοπική ώρα) και το δεύτερο εκτοξεύθηκε 23 λεπτά αργότερα, δηλαδή στις 5:57 το πρωί (τοπική ώρα). Οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση 430 χιλιομέτρων.
Πρόκειται, σαφώς, για δοκιμές όπλων, τις οποίες η Πιονγκγιάνγκ είχε διακόψει, εμφανίζοντας καλή θέληση για όσο διάστημα διαρκούσαν οι συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας